reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Afrix ja w takich wypadkach tez zapisywalam ale pod uwagę nigdy nie bralam bo u mnie wtedy leci wykres na leb i patrzyłam tylko na śluz. Ale jak następny dzień byl przespany tp temp juz mi wychodzila prawidłowa.
&&&&& za monitorning

reklama
Airfix kciki zaciskam &&&&&

Malelistki szlas dzis na bete?

Moja maszyna do kawy ozyla :) :) :)
Tylko siteczko przez ktore leci kawa bylo zapchane :/
Naszczescie sami do tego doszlismy :)

U mnie dzis piekna pogoda :)
Sloneczko i dosc cieplutko no tak na bluzę ;)
Trzeba sie ogarnac i potem z chlopakami w plener wyskoczyc :)

&&&&&&&&&&&&

Witajcie kochane,
U mnie cały czas brak czasu na wszystko

Małe liski nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Mocno wierzę w to że to Agniesia wije sobie teraz piękne gniazdko w Twoim brzuszku. Byłaś super przygotowana więc nie może być inaczej. &&&&& cały czas zaciskam za spełnienie Twoich różowych marzeń.

maran mocno wierzę że będziesz następna w kolejce po małe liski a tymczasem trzymam mocno &&&& za wizytę

Kiruś
witaj kochana! Fajnie że jesteś:tak:

Verita to Ty odważna kobieta jesteś:tak: - ja miałam pierwszy poród naturalny i dziecko ważyło 3750kg a drugie cc i waga dziecka 5100kg i anestezjolog powiedział że nie powinnam się już starać o więcej dzieci "bo ile ono teraz będzie ważyło...ponad 7kg" a mi łzy napłynęły do oczu i mówię że jak to nie przecież jeszcze córka musi być! A lekarz mówi " a to już na Pani odpowiedzialność":tak:

mamakaja to już tylko 3 tyg i będziesz tulić swojego okruszka....o matko ale ten czas zasuwa - SZOK!!!

Zakręciu ale miałaś nosa z ta kontrolą z ZUS-u - mojego męża siostra miała też kontrolę i nie zastali jej w domu a teściowa powiedziała im że córka pojechała do innego miasta na studia i taka jej tą prawdomównością zrobiła przysługę że ta straciła świadczenia:-(, ale moja teściowa tak potrafi:tak: - robi to może nieświadomie ale trochę za dużo czasami mówi innym

Airfix &&&& mocno zaciśnięte

nulka
witaj i zaglądaj tu do nas bo Twoja wiedza z pewnością nam staraczkom dziewczynkowym się przyda:tak:. Ja Ciebie pamiętam bo troszkę czytałam forum a i dziewczyny o Tobie wspominały.

Miłego dnia życzę wszystkim

Juz jestem po...nie jestem zadowolona z wizyty...:-( nie przyłozył sie ginek z tym cyklu...lewy jajnik pecherzyk 1 - 11,6 mm...na prawym nawet nie chciało mu się szukac- bo mowi ze nie ma fizycznej mozliwości podejrzenia, że owulacja bedzie z lewego....nie wiem o co biega... wiem ze sie spieszył bo przyjmuje 3 godziny i ma dziś 50 pacjentek, a przede mna wlazła kobieta i siedziała najpierw 15min, a potem weszla jedna i znow ta sama weszła na 40 min, wiec jednej pacjentce poswiecił 55min co sie odbiło na mnie, bo musiał szybko, szybko wszystko.... Powiedział tyko żeby wspołzyc 3 dni przed owulacja i 3 dni po peknięciu pęcherzyka, i mam sie na kontrole zgłosić 2 września, jakby nie pękł..wiec z moich wyliczen wynika ze jesli dzis w 11dc pecherzyk ma 11,6 to w 16dc pecherzyk bedzie miał ok 27mm czyli pęknie raczej w ten dzień....ostatnio w 12dc miały po 7mm i tez pekły z 16 na 17dc w nocy....wiec zeby sie nie okazało że z tego obecnego pecherzyka zrobi sie jakas torbiel-dlatego sie kazał zgłosić, bo tak po clo miałam. Nie wiem czy wierzyć mu w ten 1 pecherzyk bo z prawej strony tez czuje kłucia, zobacze blizej owulacji co sie bedzie działo...

dorcia igo mi sie podobal bardzo na zdjeciach w realu nie bardzo ;/ moj maz powiedzial ze jest okropny i go nie kupi :-D no ale coz :) ten przod jest troszke dluzszy niz ja mam w exo i to tak jak z kosmosu wyglada;p

mamakaja mi robili wszystkie badania bo mam zawroty glowy , codziennie bole glowy slabo mi itp ;/ ale wszystkie wyniki idealne a w recepcji baba powiedziala ze dwa sa bardzo zle ;/ jakas glupia;/ tylko bilirubina jest troszeczke ponad norme ale mowi to powtorzymy w pazdzierniku jeszcze raz i sie okaze . a dzis jeszcze mama odebrac wyniki czy nie ma utajnionej anemii bo nie wiedza od czego mam te bole glowy ,awroty itp ;/

ja wczoraj dostalam baby compa i od jutra beda bo testowac jako antykoncepcje :)

verita dajesz mi nadzieje ze moja siostra jeszcze bedzie mila dzieci ;p ona ma 35 lat a jej maz 38 i sie doczekac nie mozemy a druga sie stara i nie moze zajsc /;/ jakas masakra

Daria ja miałam właśnie bóle i zawroty głowy jak miałam anemię - co najlepsze to lekarz ogólny powiedział że jest dobrze a endokrynolog złapała się za głowę jak zobaczyła wyniki. Nie wiem czemu i czy mogę jedno z drugim wiązać ale u mnie jak są obfite @ to znaczy że jest i anemia na 100%

dziewczyny ja zrobiłam dziś minerały i sód nawet nie drgnął w dól, kurcze nie wiem jakim cudem bo praktycznie soli nie używam :no: potas trochę spadł ale i wapń bardzo poleciał w dół :wściekła/y:za to magnez ponad normę. ech. czy mam przez 2 tygodnie szybko podnieść poziom wapnia? i dlaczego tak drastycznie mógł mi spaść poziom wapnia? wcześniej jadłam dużo sera żółtego teraz prawie w ogóle żeby ten sód mi spadł.

Wyniki z dziś
sód 143 (132-145) było 143
potas 4,6 (3,7-5,1) było 4,79
wapń 8,65 (8,5-10,5) było 9,54 :-(
magnez 2,52 (1,8-2,5) było 2,17

Ostatnia edycja:
Moja kolezanka tez taka pewna ze dziecko sobie zrobia drugie,z pierwszym udalo sie za pierwszym strzalem.
A wczoraj z nia rozmawialam i zalamana ze nieumie z tym drugim w ciaze zajść. Tak to wlasnie jest jak sie chce to idze ale bardzo ciężko a jak nie to cak i juz jesteś.
Druga kolezanka tez sie stara narazie luźno bo drugi miesiac ma 42 lata.
Ja to podziwiam bo ma syna 23 lata i córkę 10 lat do tego z nieudanych zwiazkow teraz ma nowego faceta i wsumie biedosc ze taka roznica wiekowa to kazde z innym ;/

reklama
cześć dziewczyny,

Matik absolutnie - nie wolno ci siedzieć cicho :)!, masz nam tutaj szybko opowiedzieć, coś jest na rzeczy :)? &&&&&&&&&&&&&&&&&

Aljul miałam cie już wywoływać :) kiedy wasze staranka? wrzesień zbliża się już wielkimi krokami :)

Maran-atha kochana a sio od wyszukiwarki i tak masz już trochę stresów związanych z przygotowaniami i staraniami, a wiadomo co można się dowiedzieć od wujka google, wpisując hasło "plamienia". Mi się wydaje że jest to sprawka hormonów, pomyślałam może o prolaktynie? (owulki jeszcze nie było...) ale wszystko ładnie się ureguluje, tylko może trzeba się czymś wspomóc...czekamy na wieści po lekarzu. Ja wierzę że szybciutko zajdziesz w ciąże. Te 4 godziny wolnego - jak na wagę złota :) moi zaczynają obydwaj przedszkole od 1 września, ale nie będę miała dużej laby, czekają nas wizyty u logopedy, terapia SI, a panie do których będziemy jeździć, wolne terminy mają w okolicach południa. Tak więc jak jeden będzie w przedszkolu, drugi synek będzie za mną na zajęciach.

Airfix mógł się lekarz trochę bardziej przyłożyć dziś do monitoringu, ehhh. Myślę, że będąc na tym leku i w tym cyklu najprawdopodobniej masz dwa pęcherzyki. Sporo masz na głowie! oby było za chwile lżej. Kiedyś czytałam, że niewysypianie się, przepracowanie, obniża poziom testosteronu - więc niech chociaż tyle tego dobrego z tego młynu będzie :)

Kevinka skoczyłam z rana do laboratorium - zrobiłam betę i progesteron, wyniki będą najpóźniej wieczorem

Piranhiu co u ciebie? jak się czujesz...?

...wracając dzisiaj z laboratorium, kupiłam test 10tkę...i jeszcze bardziej zestresowałam się - spodziewałam sie ładnej różowej kreski (skoro test 10tka), a tutaj kreska nie chciała się w ogóle pojawić, a jak się pojawiła, to wyszedł mega bladzioch. Myślicie, że beta spada? już panikuję trochę....test z góry, to jest test wczorajszy (25tka, kreska zdążyła już zblaknąć), mam wrażenie ża to dzisiejsza 10tka wygląda jak ta wczorajsza kreska.

test.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Do góry