reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A ja wkoncu od tego tyg czuje wyraznie motylki w brzuchu ♡
Piekne uczucie jak mnie tam smyra od srodka :)
Wam tez tego jak najszybciej zycze :)
&&&&&&&&&&&&

Dobranoc kochane :)

reklama
mi w uk po cc kazali czekać dwa lata z kolejną ciążą... i mam koleżankę, która się nie dostosowała do ich zaleceń i była w ciąży po roku to przynajmniej miała częste usg i więcej niż dwa ;p

i też nie wiem od czego w tym kraju zależy... pamiętam jak koleżanka się uskarżała, że nikt jej szwów nie sprawdził po porodzie... mi sprawdzili... i trochę musiałam zabiegać o skierowanie do specjalisty (jak zwykle ;p) no ale w końcu znalazłam lekarza, który mnie wysłuchał...
małe liski - gratulacje :)

Ostatnia edycja:
Przyszlam sie przywitac i zmykam do pracy :))

kiraa bedzie dobrze obaczysz kochana !! czas leci ja wiem, ale trzeba wierzyc ze wkrotce sie uda szczesliwie zafasolkowac :tak:

zakrecia mialam pisac bo dotarlam do zdjec - sliczna masz fryzurke :-) ale te Twoje loczki zawsze napawaly mnie checia zrobienia sobie tego samego takze zawsze bede je wielbic :-D
w pracy hmmm...w miare leci, pomalu do przodu. Zatrudnili dwie nowe dziewczyny, jedna wczoraj przyszla juz do pracy, drugiej jeszcze nie widzialam, podobno fajna. Zobaczymy, wazne zeby firma stanela na nogi i wyplaty byly przelewane w terminie choc ostatnio nie moge na to narzekac, bo dostalam 'tylko' z jedniodniowym opoznieniem.

Milego dnia, zajrze po poludniu :)))
attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

SIERPIEŃ 2014 :

Matik2012 - termin @ 26.08 ( 16 cykl starań )
lilly78 - termin @ 31.08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :
Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.09 ( 5 cykl starań )
Verita - termin @ 14.09 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.09 ( 16 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 18.09 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
iweet84 - termin @ 21 .09 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ .09 ( 4 cykl starań )
Justi - termin @ .09 ( 3 cykl starań )
maggie2205 - termin @ .09 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tak na szybko, bo na prawde mam tyle na głowie ze nie ogarniam i mam problem w tym cyklu ( jak na zlosc ) z mierzeniem temp o stałej porze. Zawsze mierzyłam o 6.00 lub 6.05 . Ale od 4-5 nocy praktycznie nie spie, bezsennosc mnie dopadła masakryczna, usypiam nad ranem zmarznieta i śpie po 2 godziny ale dziś np. nie miałam mozliwosci zmierzenia o 6.00 bo zamowienie przyjechało na działkę o 5.30 i musiałam o tej godzinie na szybko zmierzyć i teraz nie wiem co wpisac w wykres... o 5.30 było 36.5 ale o 7.00 już 37.00 ... wie ktoraś ja to przeliczyć ?

Ja miałam dwie cc w uk. Po pierwszym nie kazali w zasadzie nic nie mowili po drugiej pani na zszyciu ze nie powinnam wiecej miec dzieci bo się źle zszywalo. Poszlam zeby porozmawiać o tym i okazalo sie ze niczego takiego nie ma w mojej karcie i gp doszla do wniosku ze jak nie zapisali tzn ze to zadne przeciwskazanie. Szkoda słów. W pl musze sprawdzić

Airfix ja zawsze mierze o 6:30 ale nie zawsze mi się to udaje i wtedy mierze albo wcześniej albo później nawet mam godzinę różnicy. Zauważyłam że nie zakluca to moich wykresów w żaden sposób. A u Ciebie to tylko pół godziny. Różnica wyszła Ci 0,5 stopnia bo zmierzyłaś potem już po wstaniu z łóżka i wykonaniu różnych czynności. Ja bym zapisała tą z 5:30

nulka Dziekuje.... ja kiedys robiłam porównanie u mnie i jesli np o 6 było 36,5..to zawsze o 7-mej było juz 36,6 , o jedną setna stopnia więcej. I wiem ze dziewczyny jakos to przeliczają że jak wcześniej sie mierzy to się chyba pół stopnia dodaje, a jak pózniej o godzine to sie pol odejmuje..nie pamietam wlasnie. Wpisałam na razie temp z 5.30...
.
Verita ja do tej pory od roku stale mierze temp tak jak trzeba, równo o 6.00, zawsze po wyspaniu się i staram się np. nie wstawać o 4 rano na siku, tylko leze cierpliwie do 6....ale w tym cyklu nie moge sobie na to pozwolic, sa rzeczy nie zalezne ode mnie, tak jak dziś- telefon po 5-tej rano ze mam za 10min byc na działce ktora jest przeszło 3 km ode mnie i jeszcze dziecko wlec po tym deszczu tam...malo tego własnie cierpie od ok 5 nocy na bezsennosc, a w sumie od poczatku cyklu bole głowy mnie nawiedzały, wiec tez takie spanie i nie spanie..ciagle jestem zmeczona rano i właśnie zmarznieta z nie wyspania i zmęczenia, ostatnio nie spałam 3 noce pod rząd, drzemałam w dzień tak po 15 min ile dziecko pozwoliło..i wykres mi sie nie bardzo podoba, bo temp powinnam miec wyższe, a tu za pare dni owulacja...wszystko zmeczenie i nie wyspanie w tym miesiacu robi...

mamakaja Powiem Ci że ja nie wiem nawet ile bede zyc na tych kartonach:( Obiecuja ze do konca wrzesnia postawia sciany i w pazdzierniku dach położą, ale jak ciagle leje to nawet od tygodnia nie ma jak fundamentów zalać...czarno to widze wszystko...powiedzieli ze w maju/czerwcu moge sie wprowadzić, zobaczymy...bo tyle kasy idzie dodatkowo, wiecej niz przewidzielismy ,ze w tym momencie mi brakuje juz na okna i drzwi- a mialam na wszystko.

Trzymajcie kciuki, ide po 10-tej na monitoring...

reklama
Do góry