reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhiu trzymam kciuki, żeby u ciebie wszystko wyprostowało się i żeby już same dobre dni były. Czekam cały czas na wynik. Ostatnio był około 16tej, max do wieczora powinni zamieścić go w systemie.... Zrobiłam betę i progesteron.

Matik :) kciuki zaciśnięte. bardzo bym chciała żeby badania nie były ci już potrzebne

reklama
Piranhu Na szczęscie robię testy LH :) Ale trochę zła jestem...ostatnio sie nagimnastykowal żeby usg wsadzić na prawą stronę do podgladania- ale się dało, pecherzyki 7mm zobaczył ostatnio, a dziś jakby miał na prawym tyle samo ok te 11-12 to dziwne że nawet nie próbował, sekunde doslownie wsadził i zrezygnował bo że na pewno będzie z lewego jajnika, a ja mowie-ale na pewno nic nie ma na prawym.. to mowi- ze nie ma technicznej możliwosci podejrzenia i ze z prawą strona tak jest. Nie wierze w to..bo w tym cyklu powinnam miec owulacje z lewego jajnika ktory wczesniej zadko owulował i niby po stymulacji tylko 1 pecherzyk z jajnika ktory i tak by dał odpowiedz w tym miesiacu...no musi byc cos jeszcze na prawym...w tamtym cyklu owulacja powinna byc z prawej strony i po stymulacji było z prawej i lewy się ruszył nawet.... Nie wiem, musze gdzies isc na usg, najgorsze jest to ze nie ma kompletnie gdzie, bo terminy sa na kilka tyg do przodu, a jedynie w czwartek taka pijaczka lekarka przyjmuje, ale kase zdziera, choroby mi wymysla- nie chce isc do niej bo raz sie z nia poklocilam i zaczelam chodzic do innego ginka..Albo w niewiedzy poczekać do peknięcia.

male liski Trzymam kciuki &&&&&& Będę miec chwilke to zajrzę wieczorkiem co z twoją betką.

iweet Ja nie wiem co z tymi wynikami , bo u mnie tez nie za ciekawie z minerałam ie podziało po 4 misiacach diety i, sód nie spadł tyle ile chciałam, a potas wywaliło mi, choc nie tykam niczego z potasem, jedynie co to serki lub mleko-zamiennie. Na diecie nie byłam, jadłam wszystko a wyniki były idealne, super na dziewczynke i bardzo niskie, a tu po diecie takie cuda. To samo z hormonami u mnie. Także iweet głowa do góry..

Dziewczyny za Was wszystkie równiez trzymam kciuki &&&&

Piranhiu zgadłaś :))) 93,68 U/l teraz prosze mi napisz czy mogę się chociaż troche cieszyć, dziś jest równo - jesli dobrze liczę - 4 tc

normy
3 tydzień ciąży: 5.8 - 71.2
4 tydzień ciąży: 9.5 - 750

wyniku progesteronu jeszcze nie mam

biorę cały czas 2 razy dziennie 1 tabletkę duphastonu i czasem widzę śluz bardzo delikatnie zabarwiony (bardzo jasny brązowy kolor). A czasem ten śluz jest w porządku. Wczoraj poprosiłam internistę o luteinę 50 mg - aplikować sobie dodatkowo? i dlaczego w takim razie test 10tka ledwo dziś wyszedł? to był bobotest, w niebieskim opakowaniu....

uff :) progesteron 38,94 ng/ml
I trymestr ciąży 16,3 - 48,4 ng/ml

i progesteron (s) 124 nmol/l
I trymestr ciąży 52 - 154nmol/l

Ostatnia edycja:
małe liski uważam że wszystko jest ok . Tak jak Ci pisałam z Basia w 14dfl miałam 103,5 więc bardzo blisko . Potem robiłam 16dfl i było już chyba 277.
Będziesz robiła jeszcze za kilka dni?

nullka oczywiście - jutro rano robię dokładnie ten sam, od którego zaczęłam i widziałam po tych testach że beta przyrasta - 25tka z "laboratorium domowe". I pojutrze zrobię powtórkę bety. Mąż o niczym jeszcze nie wie - w czwartek są moje imieniny, mamy zaplanowane wyjście wieczorem, babcia obiecała zająć sie chłopcami...wtedy zrobiłabym mężusiowi niespodziankę :))

dziewczyny proszę was jeszcze o kciuki, nie puszczajcie - niech beta ładnie przyrasta!

Ja trzymam bardzo mocno. Ehhh pamiętam jak ja męża informowałam też szykowałam odpowiednią oprawę. A potem jak się udało jak mu wręczyłam paczkę z różowymi ubrankami podczas kolacji we dwoje. Takich chwil się nie zapomina.

reklama
male liski to chyba o mnie piranha pisała. Ja robilam test 25 i 10 prawie jednocześnie. 25 wyszła super wyraźna a 10 ledwo-ledwo co.Takze nie ma co sie testami sugerować ;)
Ciesze sie BARDZO ze betka i progesteron w normach a nawet w wyższych normach ;)
Teraz tylko czekamy na powtorke bety ;)

maran glowa do gory będzie dobrze i ty sie doczekasz owu, bierzesz może dhea? on mi namoncil w cyklu ze mialam plamienia i pecherzyk byl na dwa podejscia....
Moze sprawdz hormony, zeby byc pewnym na czym stoisz?

piranho ponawiam pytanko: co myślisz o dopllerze do słuchania bicia serduszka dzidzi? Szkodliwe to jest czy nie? Czuje sie jakoś spokojniej jak raz na tydzien usłyszę moj skarb jak serduszko bije ♡

Do góry