reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
male liski ja to czułam, że Ci się udało, wczorajsza tempka i pozytywne testy owu to był dobry znak. po cichutku gratuluję. podobno bardzo dużo dziewczyn starających się miesiącami zachodziły w pierwszym drugim cyklu z castagnusem

akuku ja pierwsze cykle po porodzie też miałam długie 36-39, unormowały się na 27-32 po odstawieniu:-) synka od piersi (czyli jak miał 13 miesięcy)

kira witam ponownie, super że wróciłaś

maran trzymam kciuki

ja wczoraj miałam mega pms, dziś już jestem spokojniejsza

Ostatnia edycja:
kate nie robiłam, rano wstałam to nie było światła i nie miałam jak w tej ciemnej łazience, jutro powinna przyjść @ więc jak tempka bardzo nie spadnie to zrobię

kirus WITAJ!!! Bardzo sie ciesze te sie odezwałaś ♡ brakowało tu ciebie!

piranho mam nadzieje ze będzie mi dane obalic teorie z wysoka będą na dziewczynke ;) 5 czynników spelnilam napewno(dieta, odstep, mineraly, suplementy, jony tez dopilnowalam aby nas otaczaly przez dobry miesiac ;), ph- ksiezyc nie byl po mojej stronie no i hormony tylko w polowie splenilismy albo i mniej :/ ). Sowaczka jeszcze nie wstawiam bo boje sie zapeszyc :( ale to prenatalnych badaniach wstawie ;) obiecuje.

male liski cos mnie podkusilo zeby dzis wejsc i zobaczyc co u was a tu taka niespodzianka :* trzymam kciuki i wierzę ze z dnia na dzien bedzie kreseczka coraz mocniejsza ;) Smiac mi sie chce bo ja dokladnie w tym cyklu co sie poddalam i powiedzialam ze nic z tego zaskoczyłam... i tez byl to moj pierwszy cykl z castagnusem ale ja go bralam po owu w podwojnej dawce bo niby tez pomaga na wysoka prolaktyne- bo myslalam ze mam wysoka co sie pozniej okazalo ze wcale nie byla wysoko a wyciek z piersi mialam.Cos w tym castagnusie musi byc :-)

maran, ilaczku kciuki trzymam i nie puszczam &&&&&&&&&&&&

iweet a ty kiedy tescik robisz dzis ladnie tempka w gore odbila ;)
Piekne zdiecia robisz!! My mamy lustrzankę ale jakos nie czasu zeby ja rozpracowac.. mamy nikona d7000 i właśnie stwierdzilam ze trzeba kupić obiektyw porządny do portretów bo ten co byl w zestawie to jednak nie jest taki dobry ... myslalm o jakims obiektywie makro bo znajomy polecila... ale nie podala żadnych konkretnych danych... a nie chce kupic byle czekgo bo jednak takie obiektyw troche kosztuje....

matki sliczna z Ciebie kobietka, radosna, promienna ;)
przystojniaczkow masz tych swoich synkow!

kate glowka do góry!!!! Kazda z nas miala chwile slabosci przy diecie... ale jak se pomyslalm ile juz wytrzymałam to odechciewalo mi sie zakazanych rzeczy ;)

vievienka jeśli @ nie przyjdzie i tempka nie spadnie to zrobię test jutro. Obiektywy sprzedawane razem z lustrzankami (tzw obiektywy kitowe) to moim zdaniem strata kasy, są to zazwyczaj obiektywy dość ciemne. Lepiej kupić samo body i dokupić lepszy obiektyw. Obiektywy makro przydają się do zdjęć z bliska, czyli żeby sfotografować nosek dzidziusia albo usteczka (lub w przyrodzie kwiatki i robaczki z bliska), więc jeśli nie będziesz robiła dużo takich zdjęć to chyba nie warto. polecam obiektywy portretowe 50mm lub 35mm i koniecznie jasne np. z przysłoną 1.8 lub 1.4 (1.2 to już wyższa półka). ja mam 50mm 1.8. mam jeszcze uniwersalnego tamrona 17-50mm (czyli tak jak mają kitowe) tylko z przysłoną 2.8 i też robi fajne foty. Bardzo przydaje się na wakacjach, jak jest słonecznie (wtedy nie jest potrzebna taka niska przysłona) i ma fajny szeroki kadr.

male liski ja też po cichutku gratuluje co by nie zapeszać :) Ale jak cień jest na 25 to znaczy że ktoś tam jest :))

Iweet84 Kciuki za Twoje jutrzejsze kreseczki &&&&& Niech już @ nie przychodzi :))

Kirusia Witaj z powrotem :** Często myślałam co u Ciebie ... ważne że już jest dobrze i będzie teraz juz lepiej tylko

reklama
Do góry