reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kavinka Ja wlasnie nie patrze na kalendarze inne niz jonas, bo chinskie sie nie sprawdzają,po za tym tych chinskich jest w necie kilka wersji, ale za to jonas mi sie prawie w kazdym przypadku sprawdza...niby skutczenosc 98%....i u Ciebie tez widzisz- kalendarze zawiodły, ale jonas nie ;) Dlatego ja w tego jonasa to najbardziej chce trafić.
Zakrecia u Ciebie jonas chyba pokazywał dziewczynkę? bo juz nie pamiętam?

Nuuusia gargamel kochana pojechał wczoraj do domu, ale dzis przyjeżdza jeszcze gorszy ! Właśnie godzine temu sie dowiedziałam ze jedzie do ciotki ten jej facet co tak chla....no ja piernicze, nogi nie ma gdzie postawic i jeszcze On tu potrzebny. I co ja mam niby w domu z nim robić jak ciotka do pracy? On zawsze urzedował w tym pokoju gdzie ja jestem, ale teraz nie ma jak...to nie wiem gdzie on sie rozłozy z tymi swoimi rzeczami, a jeszcze do tego on jest bałaganiarz i śmierdzi od niego, i fajczy papierosy , a przy moim dziecku nie wolno.Dopiero odżyłam od papierochów bo ciotki nie było ( na balkonie pali, ale i tak leci wszystko do nas ) , to teraz ten przyjedzie i bedzie kopcił jak smok. Nie wyobrazam sobie w takiej nerwówce starań :(((
Nuuusia to ten cykl musi być Twój- obiecaj ;) Ja wczoraj dostałam @ także równo prawie jedziemy :)

Ilaczek Fajnie ze wracasz do staranek ;) Ale się nas w tym miesiącu zebrało :)

Ilaczek, Verita To nie tak z imieniem że ja go juz mam wybranego , to mój M. wybrał haha Ja mam na przekór dla synka, od razu mi w głowie utkneło, a wczesniej zadnej chłopiece imie mi sie nie pododało ;) I ciągle mówie- Będzie Bartuś ( mezowi sie nie podoba ). A znów w pierwszej ciązy w której chciałam dziewczynkę- od poczatku mowiłam - że Nadia. Nadia i koniec. Nie przyjmowałam do wiadomosci ze przeciez-moze byc chlopiec. Imienia dla synka nie miałam do 2 tyg po porodzie jeszcze. A teraz dla odmiany mam dla chłopca, a dla dziewczynki to kilka typów :) ale zadnego nie mam dla dziewczynki tak w głowie, tylko tego Bartusia, jak w tej pierwszej ciazy- tą Nadie, a tu zamiast Nadii , jest synek :)

Ja w pierwszej ciąży chciałam obsesyjnie synka a mialam dla dziewczynki imię . Syna zarejestrowalam po miesiącu az upomnienie przyszło bo nie moglam się zdecydować.
A teraz mam po prostu po mojej prababci na drugie i zobaczymy czy w ogóle będzie

Verita No tu my obie udane ;) Ja wiedzialam ze mam 2 tyg na zgłoszenie dziecka do USC, ale za nic zadne imie mi sie nie podobało na chłopca. właśnie obsesyjnie miałam w głowie tą Nadie...nawet wiedzac po USG ze bedzie chłopiec, ja dalej mowilam-ze bedzie dziewczynka Nadia i koniec ;) No ale nie chciało byc inaczej, siusiak nie odpadł ;) I 2 tyg sie głowiłam . A teraz mam obsesyjnie Bartusia, pomimo tego że bardzo chcę córcię :) I przeciez wszystko robię co mogę aby ta córcia była :) Zobaczymy co wyjdzie :) Bo mąż mi sie już dziś zbuntował i powiedział że ostatnie 2 tyg jest na diecie :/

Właśnie mój też bunt i dlatego muszę wcześniej zacząć bo planowałam wrzesień . A z córka to kazalam mojemu wybierać drugie ja i teraz chociaż marzył się chlopczyk to ok 10 tyg ciąży doszłam do wniosku ze to córa i tak jak napisałam imię w sms tak zoatali oczywiscie w miedzy czasie byly inne ale te nam najbardziej podpasowalo. Teraz też ja będę wybierać nie dam się chlopu ;-)
Jak ja bylam z synem to usg rarytas był do końca nie wiedzialam co się urodzi

witam
podczytuje was stale i bardzo trzymam &&&&&&&&&&&& :tak:ja natomiast wciąż niepewna decyzji (strach przed niepowodzeniem) choć serce bardzo chce :zawstydzona/y:

Kochane która umie liczyc tego Jonasa? albo jakis link do stronki gdzie mi to policzą??

aha...gdzie można podejrzeć ta tabelkę ile czynników kto spełnił i czy sie udało czy nie???

Ostatnia edycja:
reklama
cześć :)

Ana nie słyszałam o biegunce po glukozie - może coś z jedzenia ci zaszkodziło? fajnie że wróciłaś :) daj nam znać po usg połówkowym jak dzidziuś się ma
maran-atha jak udała się wycieczka do zoo? ...nie zerkałam na twój wykres - jesteście przed staraniami w tym cyklu?
Airfix zadziałaliście już :)? trzymam kciuki za pomyślne info u hematologa i dobre wyniki badań

kciuki za zaciążone :) - za spokojne ciąże i kciuki za wszystkie staraczki!

Do góry