reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie owu powinna byc 4 wrzew dopiero i mam pytanie te testy owula to od kiedy robicie i ile razy dziennie. Ja robiłam jak się przypomnialo bo polegam na temp bardziej ale w tym miesiacu muszę dokładniej

reklama
Heyka :)
Chyba dlugi weekend u was bo tak cichutko tutaj ;)
Albo działancie :D

U nas pogoda sie pogorszyla na zmiane slonce deszcz :/

Dzis wybieram sie na urodziny koleżanki ktora jest z turkiem i same turki tam beda oprócz nas :)
Tureckie jedzenie i klimaty ;)

Verita co do mierzenia to musisz dosc czesto do owulacji i czesto pilnowac po starankach tez najlepiej do dzien po zeby wrazie czego zbic lub podniesc ;)
Jak niedopilnujesz po starankach moze byc szybka zmiana także pilnuj ;)

hej dziewczyny
podczytuje Was na bieżąco:)
ja nadal czekam do usg połówkowego do 1 września:) ale jednak na cuda nie licze .
już jakoś pogodziłam się z myślą o drugim synku.
ale mogę skrycie się pochwalić że za kilka lat dostosuje się do całej listy starnkowej o dziewczynke i spróbujemy trzeci i ostatni raz:):):):)

musze Was zapytać czy któraś miała takie objawy po badaniu glukozy jak ja i co to może oznaczać????
otóż w czwartek byłam na badaniu glukowy. już jak piłam ten roztwór to zwracać mi się chciało. jak wyszłam z gabinetu to od razu do łazienki i tam trochę zwymiotowałam. czułam się bardzo źle. po ok 2 h dostałam bardzo ale to bardzo silnej biegunki. jak powiedziałam to pani z laboratorium to powiedziała że pierwszy raz ma styczność z biegunką. jak wróciłąm do domu to bardzo bolała mnie cały brzuch i czułam się okropnie. dopiero nastęnego dnia było w miare. teraz zastanawiam się czy to nie zaszkodziło dzidzi????

wszystkie Was pozdrawiam i za wszystkie &&&&&&&&&&

Ana taka reakcja jest u wielu kobiet po wypiciu glukozy , co druga moja znajoma ladowala wymiotujac , ze za slodkie czy co nie mam pojecia, ja wypilam spacjalny napoj i na 3 ciaze mialam tylko raz robione w drugiej teraz juz sama sie upomne
Mam ten @ juz 3 dzien i jestem cala w jakims tradziku czy co, nigdy tak nie mialam, a kolezanka mi mowi ze to dobrze bo meskich hormonow duzo mi sie zrobilo oby...

Aniu wiaj :)
Milo cie czytac ;)
Ja niemialam takich reakcji zreszta mnie tam to smakowalo ;)
W tej ciazy jeszcze niemialam tego badania ;)

Verita ja zazwyczaj mam problemy z meskim hormonem albo ponad norme lub w gornej granicy i ciagle mi cos wyskakuje :p
Moze cos w tym jest ;)

ann tu w niemczech nic mi nie bylo bo pije sok porzeczkowy kwasny pyszny jest a w pl to mi na wymioty sie zbieralo ale naszczescie nic sie nie stalo ..ale ciagle popijałam woda

Ana na pewno wszystko jest w porządku, nie zamartwiaj się na zapas. wymioty są często u kobiet po wypiciu glukozy, o biegunce nie słyszałam, ale na pewno jest ok.
ja mam 2 dzień @ i też krosty mi na twarzy wyszły:eek:mówicie, że hormon męski:-Dto super.

Ana87 Witaj :) dawno nie pisałaś :) Po tej glukozie to ja tez miałam takie sensacje, najgorzej wspominam właśnie to badanie, wiem że to trzeba wybic bodjaże w 15 min, a ja piłam 40min , wymiotując po każdym łyku i popijając wodą, która mama mi potajemnie dawała, a resztke wylałam do kwiatka w przychodni hahah Ja nadal trzymam kciuki za wizytkę &&&& Niesamowite że u Ciebie to już 20-ty tydzień

gdusia_ Ja z braku laku kupuje te Paski ph-4-7ph do badania odczynu w pochwie100 szt (4484431880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No to mnie załamałyście tymi krostkami...do tej pory było mówione że krostki wychodzą jak się ma niski estradiol-dziewczynkowy i u mnie faktycznie On poszedł na dół i cera do niczego, a tu teraz piszecie że to sprawka hormonów meskich...czyli testosteron wysoki??

maggie Ty chyba pisałaś o tym Duphastonie że Ci cykl wydłużył? tzn że nie dostałaś po odstawieniu szybko @? Bo ja sie dziś zdziwiłam i to bardzo....według wszystkich znaków , kalendarzy itp @ powinnam dostać jutro, a dziś powinnam odstawić Duphaston. Ale chciałam wydłużyć sobie cykl o 1 dzień i za radą znajomej której poradził to lekarz, zamierzałam wziąść Duphaston dziś i jutro jeszcze, żeby @ przyszła poniedziałek, wtorek... a ja wziełam dziś i co..Nie dało to nic.. @ przyszła dzień wcześniej mimo brania Duphastonu. Więc już w tym cyklu jonas mi nie sprzyja ;)

No to oficjalnie rozpoczynam cykl staraniowy ;) Mąż wybrał imię już dla córki ;) O imie dla synka nadal się spieramy hahah

reklama
Airfix to zaciskam kciuki:-)
my też startujemy po przerwie, ale imienia na razie nie wybieraliśmy...ze strachu chyba:-Ddla czwartej córki mam;-)hehehe.
a trądzik od wielu aspektów zależy, więc się nie przejmuj;-)

Do góry