reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate ... Mam raczej oryginalne paski Merc, mogę wstawić zdjęcia ;) Identycznie jak w Twoim linku, sprawdzałam bo az sie przestraszyłam że moze jakas podróbka, ale nie ..maja normalne numery seryjne, z tyłu pisze adres producenta- Merc germany.... 24zł + przesyłka :) Choc widziałam że na innych aukcjach sa po 64zł... tez jest duza rozbieżnośc między cenami tych zwykłych paskow PH na allergo- ja kupuje za 15zł+ przesyłka, a pare pozycji dalej są takie same za 58zł+ przesyłka.

Kevinka Ja mam Alanka ;) Ktos mi mówił jak byłam w ciązy- " nie dawaj tak synkowi bo u nas w rodzinie jest dwóch- i nie złe rozrabiaki, nie mozna zapanowac nad nimi, ale sa zaradni, bystrzy , no i mają swój urok " I oto cały mój synek ;) Ja mam wrażenie że jeszcze tylko na żyrandolu nie wisiał - a może i wisiał hmm hehe Ogólnie dziecko które nie siądzie sobie na 2 minuty:) Ale oprócz tego łobuzowania to jest opiekuńczy, wrażliwy na krzywde innych i ma taki swój urok i przecudne niebieskie oczka,dużo nieznajomych go przytula, nawet na ulicy, a juz nie mówie o przychodniach u lekarza hahha Potrafi sobie poradzić w każdej sytuacji, ale nie lubi jak mu sie coś narzuca czy każe :) Ostatnio zaczepia dorosłych, chwaląc się tatuażami :D a jednej Pani otworzył drzwi do sklepu i mówi- "Proszę, jestem spidermanem ;) a spidermany sa takie uczynne"

Ostatnio mówi"Mama szkoda że nie urodziłaś się tatą. Ja mówie mu- Ale kochanie nie mogłam się urodzić tatą, bo by wtedy bym Ciebie nie urodziła. Na to On- A to tata nie umie rodzić? Ja mówie- No nie. A On- No to go nauczymy :)) "
A dziś, 3 godziny stałam nad lepieniem pierogów, znów a On mowi- " Ale trudno być mama nie? Chyba najtrudniej.Trzeba sie tyle namęczyć. Szkoda że się nie urodziłaś tatą, byś mogła odpocząć...ale najlepiej by było jakbyś była power-mamą i power-tatą w jednym :)) "

Gdusia..Kurcze... a @ kiedy masz dostać? Moze faktycznie testy felerne..ale znów od dwóch producentów.

Odebrałam dziś wyniki...z dobrych informacji to takie że minerały są wreszcie bardziej dziewczynkowe: W stopce sa stare i stare normy, a tu podaje dzisiejsze i nowe normy..wapn podniosł się, magnez minimalnie, sód spadł troszkę bo norma jest wyzsza, ale potas:/ no mógłby byc nizszy..tyle ze to laboratorium w szpitalu ma tak-ze zawsze wynik potasu wychodzi wyzszy niz jest i od lat powtarzają lekarze ze szpitala i osrodka- ze wynik zawyżony jest zawsze od nich. Nie wiem skad by mi sie wziął ten potas nawet , jak ja zywie sie waflami ryzowymi i góra 2 serki homo na dzien, do tego krupnik lub od 3 dni pierogi z serem, czasem kotlety z zoltym serem i ryzem, kurczak w sosie smietanowym z ryzem..no nie za bardzo jest tego potasu w mojej diecie.Widać mój Potas i Sód osiągnął swój poziom i nie spadnie więcej.
Magnez-0.88(0,70-1,05)
Wapn-2.49(2,15-2,55)
Sod-141(135-148)
Potas-4.3(3.50-5.00)

a reszta wynikow szkoda gadać... hematolog sie kłania i to jak najszybciej, w czwartek bede miec skierowanie dopiero, a wizyta u hematologa nie wiadomo kiedy:( Napisze Wam na grupie...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Dziewczyny, nie miałam komu powiedzieć ani o tych dwóch krechach,a ni o dzisiejszej becie, więc piszę tu..
Airfix, termin @ 17.08.2014, wiec jeszcze czas..
Dziwne to wszystko....

Dziewczyny właśnie zauważyłam jakieś delikatne brunatne plamienie na wkładce... nie wiem co robić, zaraz zwariuję :-( pewnie to koniec ciąży. jestem zła, że dziś nie udało mi się dostać do ginka. czy dostanę gdzieś luteine bez recepty?

Airfix ja mam te same paski MERCK co Ty i za podobna kwotę je kupiłam na Allegro, mierzyłam ostatnio pH mojemu M i wyszedł ciemny niebieski wpadający w granat więc chyba to 7 będzie, u mnie pokazuje 4,7
miałam Ciebie dopytać o herbatkę z TESCO żurawinową i malina z żurawiną - one są firmy Herbapol?

Macy
myślę o Tobie ....jak to sobie fasolka postanowiła sama zadecydować i się zaplanować....fajnie .....trzymam za "nią" mocno &&&&&

Małe liski co do starań to nie mam pojęcia, cały czas walczę żeby zacząć się na 100% przykładać i nie mogę się zmobilizować, póki co powoli sobie wszystko gromadzę
co do zalania to gorąco Cie namawiam do ubiegania się o odszkodowanie jeśli Ty i sąsiadka macie ubezpieczone mieszkanie, trzeba to zgłosić do spółdzielnie mieszkaniowej lub do ubezpieczalni
miło mi że o mnie pamiętasz:tak::tak::tak: - dziękuję Ci

Elle ja niestety nie potrafię pomóc i podpowiedzieć co i jak, ale mocno trzymam &&&& za Twoją fasolkę

Ostatnio mocno wtopiłam się w lekturę książki "Chustka" o kobiecie chorej na nowotwór....niesprawiedliwe to życie a choroba zaskakuje w najmniej spodziewanym momencie:-(

Dziewczyny jeśli mój M ma skłonność do robienia się kamieni w nerkach to co może a czego nie z suplementów

Jak to jest jak się zajdzie w ciążę w czasie trwania urlopu wychowawczego - czy zakład pracy przedłuży wtedy umowę do końca ciąży i czy przysługuje macierzyński - bo mi się wydaje że z końcem umowy (będąc w ciąży) zakład, jak się zajdzie w ciążę to umowy o pracę raczej nie przedłuży i macierzyński też nie przysługuje - ja mam umowę i wychowawczy do końca stycznia - może któraś z Was ocs wie na ten temat, jak to jest?

Życzę Wszystkim miłego wieczoru

Elle niepomoge w sprawie luteiny :(
Ale mozr zarodek sie zagniezdza?
U vivienki chyba tez było plaminie ?
Zaciskam kciuki zeby to bylo zagniezdzenie &&&

Dziękuję bardzo o informacje o Alankach :D

Strasznie mi dzis nogi dretwieja takie mrowienie ciagle czuje :/

gdusia - nie chcę aby to zabrzmiało dziwnie czy nietaktownie ale kiedy robiłaś sobie ostatnio cytologie? Może zrób sikańca w czasie okresu? Jak nadal test będzie pozytywny migiem do ginekologa... nie chcę Ciebie straszyć... ale zawsze lepiej wszystko sprawdzić...
Elle - może powinnaś podjechać na ip?

Marchew mówisz o szpitalu? brzuch boli jak na @ i też chyba ze stresu :-( jutro beta ale pewnie nie prześpię nocki z nerwów czy @ się nie rozkręci... nie jest to żywa krew tylko jasno brązowe delikatne plamienie ale też takie miewam dzień przed @ :-( trzymajcie kciuki żebym jednak nie straciła fasolki chociaż pewnie szanse śa teraz marne

reklama
Hej dziewczyny moge do was dołaczyc i od czasu do czasu cos skrobnać zawsze was podczytywałam ale nigdy nic nie pisałam :-) obecnie jeste w czwartej ciąży-niespodzianka termin mam na listopada.

Do góry