reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka lepiej teraz, bo jeszcze "na świeżo" pamiętasz :) trzymam mocno kciuki, za braciszka dla Vivien. Ale czuję, że kciuki wcale nie są potrzebne :tak::-)...zapomniałam o suwaczku - będzie 1,5 roku różnicy między rodzeństwem, super. Tak jak u nas, między chłopcami

Verita ja również mogę podać dane, możemy sprawdzić czy w przypadku chłopców moich potwierdza się. Jakie dane potrzebujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Verita Jonas sie ponoc w 90% sprawdza jesli cykl biologiczny pokryje sie z cyklem kosmobiologicznym wyliczanym wg teorii Jonasa. Jesli oba te cykle sie nie pokryja to wowczas nie mozna mowic o teorii Jonasa a tak prawde powiedziawszy rzadko kiedy sie pokrywa. U mnie np mial sie pokryc w pazdzierniku ubieglego roku ale akurat mi sie cos przesunelo w cyklu, mialam pozniej owulacje i sie nie pokrylo... w przypadku moich dziewczyn sprawdzilo sie tylko to, ze ksiezyc w czasie poczecia byl w znakach zenskich... teraz w owulacje w tym cyklu byl w znaku meskim ;) no ale byl tez now co maksymalnie sprzyja dziewczynce :)

Mnie właśnie zadziwil procent pokrycia się z moimi owulacjami. Tzn byly w czasie w ktorym powinny byc wg Jonasa i zaczęłam wczoraj nad tym siedzieć. I właśnie dobrze piszesz sprawdzalam tez księżyc w znaku męski czy nie i tutaj juz jest wieksza rozbierznosc

male liski masz racje usiade na dniach i opisze staranka ;)

maran w takim razie jonas mi sprzyjał owulke mialam 4 lipca a od 4 do 6 lipca jonas przypisal mojemu cyklowi niebieski kolorek/chlopczyka.A co do znaku to ksiezyc byl albo w próżni albo udalo mi sie zahaczyc znak meski ;)
Przez to ze tak mi sie cykle pogmatwaly i poprzeciagaly w cyklu lipcowym sie super zgralo.

Vivienka no tak to wlasnie wyglada :) Jonas byl po Twojej stronie ;) ale ja tam mysle, ze po za Jonasem to zrobilas i tak wszystko co moglas i malutki chlopczyk u Ciebie rosnie :) a ksiezyc i Jonas to tylko maly procent :)

Verita Ja jestem bardzo nastawiona na Jonasa... na stronie o metodzie Jonasa pisze że 98% skuteczności, choć tu na forum kilku się nie sprawdziło :) ja jednak jestem ,bardzo nastawiona na to że jednak jakieś znaczenie to ma i chce przede wszystkim spełnić to, pomimo tych 7 czynników które są podane :) Mi we wrześniu będzie sprzyjał ( o ile się coś nie pokręci ) więc jak najbardziej jestem zadowolona:)
Ja sprawdzam na tych tablicach http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt

maran-atha Ja bym już nawet nie patrzyła na now czy pełnie , ważne że znak w owulację był męski ;) To mi się w dużej liczbie przypadków sprawdziło ;) I ja własnie chce tego we wrześniu, żeby to się wszystko ładnie zgrało

Vivienka Nie ma już co kastrować temu kotu hahah Ja oszaleje z nim jeszcze miesiąc

Ostatnia edycja:
reklama
a ja teraz spojrzalam ale na swoim i wiecie z druga corka to ja mialam okres w tym dniu nie owulacje ( cos mi sie pomylilo wczesniej) , musze to dopracowac sobie. ja stawiam na wszystko razem z kadzidlami ktorych nienawidze musze miec 7 czynnikow bo to ostatnia moja proba :-)

Do góry