reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Verita kiedy rozpoczynacie starania? czy wcześniej próbowałaś, starałaś się o konkretną płeć - coś może robiłaś w tym kierunku?

...sprawdzałam na stronce którą podała Maran-atha - pierwszy synek powinien być córką :), z drugim synkiem zgadza się

maran-atha będzie wymarzony Adaś zobaczysz :tak:

ja już zmykam

Ostatnia edycja:
reklama
Verita Zawziełaś się jak ja ;) hahah damy rade :) Kiedy startujesz?? Ja mam juz dość diety..do suplementów się przyzwyczaiłam i do marudzenia M . też ;) A po Femarze mi całkiem odbija, tzn. płacze o wszystko ;-) ostatnio o to że M. zamiast herbaty z żurawiną , pił od tygodnia czarną - bo nie wiedziałam że tamta się skończyła . Chciałabym żeby już było po wszystkim :)
Verita ja sprawdzam Jonasem tylko to czy w danym dniu jest męski czy żeński znak , bo w ten cykl kosmobiologiczny to ja bym przez następne 10 lat nie trafiła

mielismy czekac do wrzesnia ale ok 20 sierpnia tzn to jeszcze bedzie do przeanalizowania , jak nie to wrzesien odpuszczamy bo na dziewczynke i pazdziernik juz musi byc . dieta jest przyjemna na chlopca co slona i taka niezdrowa dla mnie ale strasznie sie ograniczylam i tylko lekko mam ph podwyzszone za to moj juz wysiada po tabsach ale ph juz 8, 5 wiec dobrze jest.
ja chce trawic i w jonasa i w ksiezyc

maran na tej stronie co podalas do obliczen jonasa sprawdzilam corcie.. i owulke mialam 2 Stycznia a 2 i 3 jonas byl na różowo zaznaczony! Czyli sie sprawdzilo.

Spelnilam napewno 5 czynnikow jak nie 5,5 ;) do tego jonas dajacy ponad 90% a wiec z tego moze byc tylko Filipek ;)

mi jonas się sprawdził w obu ciążach ;p niemieckiego też nie pamiętam ale kliknęłam tłumacz stronę i wszystko stało się jasne :)
vivienko - ja tam wierzę, że jak nic masz chłopczyka w brzuszku - oj rzuciłaś się na tą pałeczkę po mnie ;p

Ostatnia edycja:
wczesniej nie staralismy sie na konkretna plec tzn syn bo syn corka po latach starania wiec bylo mi wszystko jedno i potem decyzja o 3 dziecku ale szanse 0 wiec owszem jakas diete itd na chlopaka robilismy, za pierwszym razem nic za drugim 3 dni przed owulka wiec bez nadzieji nawet w dzien owu nie probowalismy ale test pozytywny i juz w 11 tyg potwiewrdzona plac ( imie dla dziewczynki wybralam ok 6 tyg bo bylam pewna na 100 % ze dziewczynka) i teraz ze juz po 40 jestem ostania szansa tez dlatego ze to 2 cc byly. plakac nie bede bo mam syna ale moj tylko cory

gdusia_ Bierzesz sobie date owulacji... dzien, miesiac, rok i patrzysz według tej tabeli - tam są z miesiace ( przygladnij się ) i daty ...i patrzysz jaki znak zodiaku wypadł w owulacje ..a potem już sprawdzasz -czy dany znak jest męskim czy żeńskim. Jak się nie połapiesz to napisz mi na PW date owulacji. ( dzien, miesiac, rok ) i sprawdze Ci

U mnie dwie kreski na teście owulacyjnym, ale testowa delikatnie jaśniejsza ;) Czuje ( i mam taka nadzieję ) że jutro będą dwie takie same i pozytywny test, a owulacja w 18dc.. Piękne by to było :) Jak w zegarku . No chyba że gdzieś nad ranem pęknie jeden pęcherzyk, a za jakieś 24h drugi... Nie wiem jak to jest z testami kiedy dwa pecherzyki pękają. Wiem że w odstępie 24h się to dzieje

reklama
Do góry