reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka będzie i castagnus i duphaston po owu :)

dziękuję za kciuki, za was też dziewczyny, za wszystkie - nieustannie &&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
maran-atha, małe liski, Airfix, Vivienka, Dorcia, dzięki kochane że pytacie, niestety nadal jest beznadziejnie a M nie znalazł pracy :-(

Airfix, w takim wypadku możesz jak najbardziej brać Acard przez cały cykl :tak:

Vivienka, raczej nie pójdzie do przedszkola :-(, zresztą w tak kiepskiej sytuacji finansowej byłoby to nierealne. W 6t0d powinien być widoczny już zarodeczek, czasem (ale najczęściej to za wcześnie) udaje się też dostrzec na dobrym sprzęcie bijące serduszko, będą mocno trzymać kciuki jutro.

Dorcia
, ja też mocno czułam, że będę mieć synka a w brzuchu rosła Kaja :-)

Matik, trzymaj się, jesteśmy z Tobą :-(

Maleliski super ze nowego gina masz. Teraz musi sie udac.
VIvienka ja na pierwszej wizycie bylam w 6tyg+5 dni a ciaza wg usg byla o 5 dni mlodsza i serduszko bylo. Napewno bedzie wszystko wpozadku.
Dorcia dziekuje za fluidki.hehheheh;-)
Pirania trzymam kciuki zeby M znalazl prace szybciutko.
Ide konczyc pomidorowa i idziemy chyba na plac zabaw. Przestalo padac i jest do wytrzymania na podworku wiec trzeba pokozystac. Jutro ide pierwszy dzien do nowe pracy i jest mega stressss.Tym bardziej ze radykalna zmiana branży.

Witajcie,
Małe liski czułam że ten cykl będzie Twój:-(....gdzieś czytałam ale nie wiem ile w tym jest prawdy że o ciążę z dziewczynkami jest trudniej;-)mam nadzieję że w sierpniowym cyklu wszystko się uda i wyjdzie z tego śliczna Agniesia:tak:

Maran za Twój cykl także mocno trzymam kciuki, już to pisałam ale napiszę jeszcze raz jesteś suuuuper przygotowana więc teraz to musi być z tego Adaś:tak:

Doracia a mi przeczucie podpowiada - nie wiem czemu - że Ty jednak synka będziesz miała:-)

Piranhiu ta zła sytuacja z pracą musi się kiedyś u Was odwrócić, dzięki Twojej osobie tyle dziewczyn ma swoje upragnione córeczki lub synków a przecież dobro powraca ze zdwojoną siłą:tak:......życie potrafi nas pozytywnie zaskoczyć w najmniej przez nas spodziewanym momencie:tak:

Matik :-(
.....przykro mi
Nuuusiu
informuję że maseczka Biedronkowa do stóp też dała radę:tak:

Airfix Twoja ciocia bardzo mi przypomina z opowieści mojego tatę - on też tak lubi się wszystkiego czepiać. Moi rodzice kilka lat temu wybudowali dom i chcieli żebyśmy tam z nimi mieszkali a my cały czas się migamy właśnie dlatego że mój tata tak ma że jak coś się weźmie to trzeba to odłożyć na swoje miejsce, przeszkadzają mu krzyki dzieci - najchętniej to by je trzymał całymi dniami przed tv a jak coś uszkodzą to tez drze się na nich, mój starszy syn już się na tym poznał i chcę tylko do dziadka chodzić jak ja z nim idę bo dziadek go za dużo musztruje.....więc chyba wiem co teraz przeżywasz bo ja tak mam całe życie:-)

U nas właśnie przed chwilką troszkę popadało ale nadal jest duszno

Życzę miłego dnia

Piranha jesteś super dziewczyna, tyle czasu poświęcasz nam na tym forum (mimo że w większości nas nie znasz), na pewno wszystko zostanie Ci wynagrodzone. Trzymam kciuki za pracę męża.

Małe liski uważam że castagnus to dobry wybór, dużo czytałam i wiele dziewczyn które nie mogły zajść w ciąże długi czas (czasami po rok, dwa lata się starały), a zachodziły w pierwszym, drugim cyklu z castagnusem. trzymam kciuki za następny cykl.

Matik. Trzymaj się :-(

Vivienka filmiki montuję w sony vegas

Dorcia z tym przeczuciem to różnie bywa, piranha czuła chłopca, a była Kaja, ja natomiast u siebie od razu czułam że to syn i przeczucie mnie nie zawiodło, a u Ciebie czuję również synka, a jak wiesz moje przeczucie jest niezawodne;-) ale wiadomo, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i za to przede wszystkim trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
aljul Nie wiem skąd tacy się ludzie biorą, ale chyba tego sie zmienic nie da.. I ciagle dogaduje mojemu dziecku tzn .ona musi miec ostatnie zdanie w każdej kwestii jak on jej próbuje cos wytlumaczyc, ten wrzeszczy, a ta na niego.....oszaleć idzie

Vivienka Tak, moja ciocia nie ma dzieci bo ileś tam razy poroniła i sie nie udawało, potem po kolejnym czyszczeniu coś jej uszkodzili i po marzeniach. I najgorsze sa te jej "madrości" , o stymulacji to ona wie wszystko...bo tez clo miała...ale mowi ze nigdy usg nie miała..no to nie rozumiem? to skad wiedzial czy dziala Clo czy nie? bo stwierdziła ze nie działa. A z 2 lata temu ja maz zostawił tzn. zrobił ją nie źle w balona bo przez poł Polski gdzies za jakas kochanka jezdził weekendami a okazało się ze dziecko jej zrobił.Vivienka powinno być już widać zarodek, a może i serduszko będzie już :)

Piranhu A szukał Twój mąż pracy przez tzw. agencje pracy?? Czasem mają tam na prawdę nie złe perełki :) ... niech sprawdza oferty jeszcze na tym całym olx.pl..ja często tam szukam:) No musi być w koncu lepiej :)

U mnie po tej Femarze jest mase śluzu wodnisto- kremowego....nigdy tego nie było...Czyli u mnie jak najbardziej ten lek lepiej zadziałał niż Clo , jedno mnie tylko martwi że endokrynolog mowił że po femarze rzadko dochodzi do ciąży i jej utrzymania:/ Musze się nastawić jednak na to że się uda

Ostatnia edycja:
reklama
Gorgusia Gratulacje !! Synuś słodziutki..przecudny :)) Tak dzisiaj myslałam o Tobie gdzie się podziewasz, a tu taka niespodzianka :) Trzymajcie się zdrowo oboje :)

Do góry