reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja przez te upały też źle śpię. Wieczorem długo nie mogę zasnąć, bo jest duszno (mimo, że wiatrak chodzi non stop), a potem rano nie mogę się dobudzić :(
Piraniu, pisałam Ci PW, gin zaproponowała mi Inofolic. To myo-inozytol i kwas foliowy, suplement diety. Masz jakieś zdanie na ten temat?
A któraś z Was Dziewczyny miała to?
U mnie w tym cyklu chyba jednak bez owu. Zastanawiam się tylko ile on będzie trwać, bo chciałabym żeby już się skończył :no:

Miłego dzionka!

Witam Was kochane
Ja już jestem po owulce i mogę troszkę pogrzeszyc :-) wiec dzis na obiad ziemniaki, mizeria i kotleciki schabowe :-)
Male liski jak tam u Ciebie? coś się nie odzywasz? co to za plamienia u Ciebie?
Iweet jaki słodziak z Twojego synka, do schrupania ;-)
Maran będziemy razem testowa z racji tego że nasze owulki wypadły w ten sam dzień :tak: kciuki mocno zaciśnięte :-)
Czarna perła czemu tak zamilkłaś? chyba zdradzisz nam kto zamieszkał u Ciebie w brzuszku? kiedy masz usg i który to już tydzień?
Pozdrawiam wszystkie staraczki, przyszłe staraczki i te zaciążone

vivienka b.ładne przyrosty bety, super że jest wszystko w porządku :)
iweet filmik wzruszający, bardzo ładnie zmontowany - to twoje dzieło, tak :)? synek słodziak - bardzo fajną pamiątkę macie
elle ja też trochę szaleje po owu, a potem jest większa jeszcze motywacja by znów przejść na dietę dziewczynkową - jak u ciebie, zadziałaliście w dniu piku lh? Nie wiem skąd te krwawienia - byłam dziś u swojego gin, ale on ma podejście "luzaka" do wszystkiego podchodzi z dystansem, woli poobserwować najpierw cykle- nie dostałam skierowania na progesteron ale na betę tak :) powiedział "podejrzewam ciąże, ale proszę się na mnie nie gniewać jak jej nie będzie" :) wieczorem będą wyniki, chociaż wydaje mi się, że takie kilkudniowe plamienie to raczej nie zagnieżdżenie zarodka....zerknełam właśnie na twój wykres, widzę że zadziałaliście tak jak planowałaś w dniu piku i ładny skok po owu :)
Maran-atha &&&&&&&&&& :)

Ostatnia edycja:
elle trzymam kciuki za owocne staranka :)

małe liski filmik sama montowałam. gin podejrzewa ciąże? :-) to super. trzymam kciuki za bete. coś ten miesiąc robi się szczęśliwy :laugh2::laugh2:

Male liski ja tez od razu pomyslalam ze to moze byc ciaza u Ciebie wiec tym bardziej trzymam mocno kciuki za bete :tak: daj koniecznie znac wieczorem jak wyniki. Tak ja dzialalam w tym cyklu 3 razy- dzien przed pikiem, w dniu piku (pik byl rano ok 10), a dzialania ok 23 i na drugi dzien wieczorem ok 24, a owulka albo byla rano albo w ciagu dnia tak mysle.

Hejka! Niestety znów mi czasu brakuje na BB :-(

gdusia
, przepraszam ale mam mega zaległości z PW, postaram się dziś doczytać. Warto dać szansę myo-inozytolowi, czasem pomaga ...a przy okazji obniża poziom cukru i testosteronu a podwyższa progesteron :-) Moim zdaniem potrzebujesz stymulacji cyklu, coś jest nie tak, może FSH potrzebuje wsparcia (co prawda dopiero FSH poniżej 3 wskazuje na niewydolność przysadki ale jednak poziom Twojego FSH nie był zbyt wysoki a nasze organizmy to nie matematyka).

iweet, cudny synuś i cudne zdjęcie!

Elle i małe liski, kciuki zaciśnięte, niech będą z tego śliczne, zdrowe córeczki :-)

Wklejam listę zakazanych produktów przy planowaniu dziewczynki:

FORBIDDEN FOODS / NOT ALLOWED ON GIRL DIET:
coffee, tea, hot chocolate, fresh juice, carbonated beverages such as coca cola, wine, beer, cider, liqueur bacon, ham, smoked, salted or dried meats, sausages, ready made meats, breaded fish, smoked fish, dried fish, salted fish, fish in marinade, fish in cans, shrimp and shelled fish, caviar, snail, all cheese forbidden ordinary bread, pasteries with chocolate, raisins, whole wheat breads, ordinary cookies, croissants, brioches, store bought cookies, quiches, pizza, popcorn, parsley, spinach, cabbage and cauliflower, sauerkraut, avocados, fennel, raw tomato, soy dried beans such as split peas, chickpeas, lentils, apricots, dates, figues, rasins, prunes, coconut pineapple, peaches, apricots, cherries, bananas, oranges, melon, fruit juices, chocolate-dark or milk chocolate, candy, licorice, table salt, celery salt, bakers yeast, baking soda, olives, pickles, commercial bouillion, mayonaise, vinagrette dressings, tomato sauces (including ketchup), prepared meals (instant meals), salted butter or margarine, certain medications (bubbling effervescent). These items are all forbidden.

Ostatnia edycja:
Maran-atha , Elle &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& moje również zaciśnięte !!!
I przesyłam świeże ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~( w nieznanym mi kolorze )

Iweeet super chłopak z Twojego Filipka ...a filmiki - przyznam się oglądnęłam od deski do deski ... są rewelacyjne ! Świetna pamiątka !!! Ja mam filmiki córci ale nie umiem zmontować więc leżą sobie gdzieś tam !

Małe liski ... oj oj oj to ja zaciskam podwójnie mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!
I będę kukać co chwilkę czy już znasz wynik !!!!

Ostatnia edycja:
male liski Kciuki zaciskam za ciąże &&& Powiem Ci że super masz lekarza ;)) Fajne podejście... mój dziś też się spisał hahah Powiedział że nie widzi ani jednego pecherzyka w 12dc, ja mowie- " ale proszę się bardziej przyjżeć, nawet proszę nie żartować" a On mowi-" taa, no właśnie na takim sprzęcie to sobie moge naoglądać ;))" hehe faktycznie lipne to usg tam, choc nowe.

Piranhu jestem po wizycie....Jestem bardzo szczęśliwa :)) Femara zadziałała!!! Mam dwa pęcherzyki , jeden na prawym jajniku 7,5mm i na lewym 6,5 ..lekarz najpierw nic nie mogł znajść i stwierdził ze nic nie urosło, ale kazałam sprawdzić, że musi coś być...zacisnełam zeby na usg i doszukał się ;) Lekarz mówi ze szału nie ma jak na 12 dc... ale ja mowie- Panie doktorze, ale ja owulacje mam w 18dc..wiec zdarzy urosnąć prawda? ;) Mowi- no to faktycznie tak :)
We wrzesniu idzie na urlop, ale akurat po mojej owulacji wrześniowej ;) Ciesze się jak małe dziecko,że sie udało,że są dwa wymarzone pecherzyki...Mam nadzieje że za miesiac sytuacja sie powtorzy, a raczej pewna jestem ;) Bo w tym cyklu owulacja wypadała z prawego jajnika..( obserwowalam to rok ) , a lewy nie byl podatny na stymulacje clo- a po femarze ruszył ;) a za miesiac z lewego powinna byc owulacja, wiec wezme femare i prawy ruszy na pewno ;) Pierwszy dzien od chyba 2 lat kiedy ja jestem szczęśliwa z powodu głupich dwóch pecherzyków :)

gdusia ten lek o ktorym piszesz to taka " nowosc" w gainetach....przyspiesza wzrost pecherzyka, obniza glukoze we krwi ( czyli dziewczynkowo), powoduje chudniecie najcześciej...przepisywany czesto kobietom z PCO, ale i z zaburzeniami owulacji. Ja bym spróbowała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Male liski &&&&& za ciaze i zdrowa sliczna coreczke czekam na wyniki :)
Elle i za Twoja coreczke trzymam kciuki co by sie udalo... no musi sie udac!!! &&&
Dziekuje dziewczyny za Wszystkie dobre mysli i fluidki :tak: jestescie kochane...

U mnie na bank progesteron skoczyl jeszcze przed owulacja w tym cyklu, widze to po temperaturach a teraz czuje, ze wysoki bo zaraz po owu zaczely mnie bolec (.)(.) A tak mam zawsze po owulacji jak progesteron rosnie...

Airfix super, ze jajka dojrzewaja oby w kolejnym cyklu to sie powtorzylo &&&& i niech wykluja sie od razu 2 co bys miala 2 coreczki i utarla nosa wszystkim ktorzy Ci podcinaja skrzydla &&&&

Vivienka jestes juz u siebie, jak tam samopoczucie?

Piranha strasznie dluga ta lista czego nie wolno na dziewczynke... az sie dziwie, ze ja mam 2...

Milego dnia babeczki duzo dobra dal Was :*

Do góry