reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka ;) niby 6 byśmy spełnili a newet 6,5 ;) bo pomimo ksiezyca od poczatku cyklu obstawiam sie ładowarkami laptopami rozpylam olejek sosnowy I Ylang-ylang mam je tez w szamponach I płynach do mycia czy mydle w płynie, do tego nosze złoto na sobie i na noc mam telephony tablet itp. w ładowarce na szawce nocnej... wiec staram sie by jony byly po mojej stronie choc troche ;) tylko wiesz... nie wiem czy za pierwszym razem w ciąze zajde... ;)

reklama
Marchew nie chcialam byc wscipska po prostu myslalam ze moze byla jakas roznica miedzy corcia a synkiem ze mialas inny apetyt;-)

Maran haha dobrze ze u mnie bateria w telefonie szybko pada bo musze conajmiej dwa razy dziennie ladowac i w nocy tez jest zwsze podlaczona ladowarka :) ja tez wlewalam olejek do mydla, mezowi tez wlalam ale nie mogla sosnowego olejku zniesc bo dostawal zaraz alergi.. dobrze ze byly jeszcze inne do wyboru.
Ja musze w sumie usiasc i zobaczyc ile ja czynnikow spelnilam :)
Ja tam wierze ze wam sie szybko uda nawet z tego wzgledu ze tak spokojnie do tego podchodzisz..a to juz naprawde duzo!!!

Matik, znajdź jakąś maść typu naszego Bepanthenu, to niby na poparzenia, ale też pomaga ładnie goić skórę. Na pewno nie będziesz miała blizn

Nusia, znalazłam wszystkie filmiki Mel na youtubie, zapisałam w ulubionych, teraz tylko muszę się kopnąć w dupkę żeby zacząć ćwiczyć

Piraniu, kurcze, współczuję sytuacji pracowej męża, trzymam mocno kciuki, żeby szybko coś znalazł. takie mamy głupie czasy, że tak naprawdę nie ma nic pewnego ani stabilnego...

ja umieram z gorąca, co z tego, że rano brałam prysznic jak juz się kleję... byliśmy w centrum handlowym, dokupiliśmy mleczko kokosowe do curry (nie wiem, ale od jakiegoś czasu non stop mogłabym jeść tajskie żarcie), kupiłam sobie w przecenie koszulkę i legginsy, które mam nadzieję nie będą mocno prześwitywać, bo paradowania z majtkami na wierzchu bym wolała uniknąć:-D

Ja tez bardzo duzo kawy pilam przed zajsciem ;)

Mi kg przybywaja na maxa powód przed malo co jadłam i duzo nabiału itd
Jak zaszła w ciążę organizm domagal się owoców, chlebka kartofelkow.
No nie zebym tonami to jadła ale jem :)
I efekt jojo niestety :(

Vivienka ja na spokojnie podchodze bo to moje 3 dziecko ma byc I zakładam, że ostatnie, wiec chcialam sie przygotować najlepiej jak potrafie, mnie nic nie pogania, chyba, że wiek bo 33 lata w marcu skonczylam I dobrze by bylo wyrobić sie przed 35 urodzinami ;) Maz tez sie przyklada, widze, że współpracuje ;) jemu to sie nawet ten olejek Ylang-ylang podoba I sam chodzi I spika po domu jako odswiezacz ;)

ja zawsze piłam dużo kawy, ale z mlekiem a może mleko z kawą bardziej bo to latte było zwykle lub cappuccino ;) moja mama piła zwykła czarna sypaną bez mleka z cukrem I pila tez jej duzo minimum 3 dziennie I ma 3 synów I 1 córke ;)

Takze z ta kawa to chyba niema reguły,
Tak se myślę :)
Dziewczyny a jak u was sprawdza sie kalendarz chiński ?
W moim gronie znajomych sprawdza się
Mi tez z chlopakami wyszlo.
Marchewka pokarz nam swojego Gabrielka ;)

reklama
Do góry