reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu i Ana87 Dokładnie, nie ma co tracić nadziei bo te fotki bardzo są nie jasne:) Może tanie usg to i sie przełożyło na jakość fotek i umiejetnosci lekarza..oby:) A wydaje Ci się że ten lekarz taki bardzo dobry był? Jak myslisz? ja bym tam dalej nie traciła nadziei :)

Piranhu Jak kociaki i dzieciaki? :) Czy sprawy prywatne coś do przodu ruszyły? Są jakieś perspektywy że szybko się sytuacja u Ciebie poprawi, bo wiem co to znaczy jak nie ma pracy, ani perspektyw, grosz do grosza sie sklada, a tu wszystko nie tak idzie. Oby Kochana juz nie długo wszystko co złe Cie opuściło:)

Wczoraj córcie mojej kolezanki ( wczesniaczek, po operacji serduszka, ma dwa miesiace,i wazy 2,5kg ) zabrala karetka znow do Prokocimia, a dopiero tydzien w domku była od samego urodzenia i tak mi szkoda tej malutkiej i tej kolezanki, a jeszcze rano ja glaskalam po malutkich raczkach....i tak mi przykro sie zrobiło że znow to dziecko cierpi ze juz nawet nie prosiłam wczoraj wieczorem Pana Boga zeby mi dał zdrowe dziecko, zdrowa corke, tylko prosilam zeby tej małej dał zdrówko zamiast mi tą małą córcie.
Ogólnie od jakiegoś czasu zaczełam podchodzić do tego- że co już będzie..będzie synuś to będzie, będzie córcia to też super- nie mam chyba na ten moment takiego ciśnienia jak miałam bo mam pod nosem dosłownie dwie małe księżniczki i obie chore i tak mi szkoda ich.

reklama
Kevinka poczytałam trochę o nubach i zobaczyłam ten link co podesłałaś i wydaję mi się że pierwsze to zdecydowanie dziewczynka i 2,3 też bym stawiała na dziewuszki. Ale ja dopiero dziś się dowiedziałam które to nub na zdjęciach ;) więc pewnie źle strzelam

Airfix masz dużo racji. Każda z nas ma jakieś marzenie odnośnie płci, ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Ja bez wątpienia wolałabym zdrowego chłopca niż chorą dziewczynkę.

Ana dołączam się do prośby Airfix, przekopiuj staranka na forum, będzie to ułatwienie dla nowych staraczek. Nadal trzymam kciuki za dziewczynkę. Ja też bym chyba poszła na kolejne usg, tylko wybrałabym kogoś z naprawdę dobrym sprzętem. Ja przed ciążą leczyłam się na endometriozę u super lekarza, ale sprzęt miał słaby i u nie jednej pomylił się co do płci. Dlatego w ciąży chodziłam do takiego który ma naprawdę super sprzęt i płeć bezbłędnie określił w 12tc.

Kevinka, pierwsza dzidzia psuje do dziewczynki (choć pewnie pytanie było podchwytliwe i jest odwrotnie :-p), druga do chłopca ;-) a trzecia wydaje się być za młoda na ocenę nuba.

Airfix, strasznie dobra z Ciebie duszyczka i na pewno będzie Ci to wynagrodzone śliczną i zdrową córcią, zobaczysz, będę mocno trzymać kciuki za córeczkę koleżanki. Sprawy prywatne nadal beznadziejne :-(

Kevinka Ja obstawiam tak jak Piranha, 1-dziewczynka, 2- chlopiec, a 3- nie bardzo widze :)

Piranhu Ty silna kobietka jesteś, wiesz że zła passa nie trwa wiecznie , wiem że łatwo się mówi/ pisze...ale sama wiem co to znaczy, kiedyś to się musi odwrócić :*
A wiesz co ja mam w półce? Ubranka dziewczęce poprane i poskładane na kupke, takie które przywiozłam ja z usa i teraz pare moja mama dla znajomych:) Piore i składam je tam jakby mi się należało hehe Nawet się nie zastanowiłam co robie :-D automatycznie ta półeczka powstała. OO i sukienka balowa maluśka wisi w szafie .łaaadnie wygląda:) Cieszy oczy :)

Wszystko z galerii chlopczykowej ;)

A na galeri dziewczynkowej znalazlam nuba chlopczykowy a w dwudziestym tyg okazał sie dziewczynka ;)

Niepowiem ze dodalo mi to wiary ;p

Ja w was wszystkie kciki zaciskam i wierze,ze wam wszystkim uda się z wymarzoną płcią ;)

Kevinka, tego rodzaju błędy wynikają czasem z faktu, że najczęściej dopiero od 12 tygodnia nuby chłopięce zaczynają się podnosić, teraz dostrzegłam, że pierwsza fotka jest z 12t1d więc dość wcześnie i nub mógł się jeszcze nie podnieść (a wygląda na fotce dziewczynkowo :-)). Podobno przed 12 tygodniem większość nubów wygląda płasko czyli dziewczynkowo, w odwrotną stronę trudniej o pomyłkę (podglądanie nubów zaleca się od połowy 12 tygodnia a najlepiej dopiero od 13 tygodnia). Trzymam kochana mocno kciuki za córcię i wierzę, że zarówno u Ciebie jak i u Any zamieszkały śliczne, zdrowe dziewczynki :-)

Kevinka nieźle przy drugiej i trzeciej fotce się zastanawiałam nad chłopcem ale pierwsza to była dla mnie zdecydowanie dziewczynka.

reklama
Do góry