reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Iweet84 roznie mozna to odebrać
Może uśmiechnął sie ze sie pomylilam lub ze zgadlam ;)
Nic dalej cierpliwosc :)

Wildberry dziekuje :)
Ja dzis leczo zrobilam i sie obrzarlam ;)
Teraz wskakuje w strój kąpielowy i wskakuje do moich chlopakow do basenu ;))

reklama
maggie2205 ania21 katrinnaq wiedzma i wszystkie dziewczyny które nie wymieniłam serdecznie dziękuje jest mi bardzo miło:-):-):-)
my wczoraj gosci mieliśmy starszy syn urodzinki miał a najmłodsz 2 miesiące skończyła jak ten czas leci:-D:-D:-D

Vievien ja nadal trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kevinka najważniejsze że zdrowe ale wiem co przeżywasz:happy2::happy2::happy2::happy2:
Moja koleżanka z pracy jest w ciąży i była w czwartek na prenatalnym w 12 tygodniu i będzie na 80% dziewczynka :-):-):-) jest to od niej pierwsze dziecko i jej było obojętnie co tylko partner jej troche załamany na początku bo chciał mieć pierwszego syna:-D:-D:-D:-D ale powiedziała mu czy to jej wina że ma tak mocne plemniki i przetrwały :-D:-D:-D:-D
Lenka wstawie za chwile pare zdjęc tortów jakie robie synom na urodziny( oprócz chrzcin to mi zawsze robi siostra)
Piranha dzieciaczki ucałowane serdecznie dziękuje i trzymam kciuki za męża trzeba miec nadzieje to zawsze pomaga:-):-):-)

W UK robią aborcje do 24 tyg jak bylam w ciąży ze starszą córka to mowili mi ze wiele rodzin decyduje sie na nia jak jest dziewczynka . Akurat mieszkam w miescie gdzie polowa yo emigranci i duża część z Indii ,

W niemczech legalnie mozna usunac do 12tc.
Potem nie.
Na in-gender druga dziewczyna pozwierdza chlopaka :/
A tak ladnie testy i wrozby kalendarze pokazywały dziewczynke ....

nie wiedzac co to nub weszlam sobie na google i tam pelno tych stron jest i ja za chiny nie odroznie, dla mnie to jedno i to samo , jak trzeba byc wprawionym zeby po takich niuansach poznac :tak:

Ana87, Piranha Ja dalej bede obstawiać dziewczynkę :) Rzeczywiście "skull theory " by wskazywała na chłopca , ( choc i tu się można pomylić, bo dzieciątko akurat może mieć taką główkę i już ;) ) , ale reszta mi nie pasuje ;) te kreseczki i płaski brzuszek ;) Ana zdjęcia są strasznie dla mnie nie wyraźne, przynajmniej te na których lekarz zaznaczył niby siusiaka i jajeczka. Ja bym wierzyła w Twoje przeczucia jako matki, także Ana nie zalamuj się. Druga sprawa to jest taka- że skopiuj może z grupy opis Twoich staranek, a może Piranha policzy ile spełniłaś czynników,( wpiszemy do tabelki ) żeby też inne dziewczyny ( ktore nie maja dostępu do grupy ) miały jasno przedstawione co i ile brałaś, bo tak się każda martwi że bierze tyle suplementów, tyle trzymamy diete , a tu niby lekarz stwierdza ze Tobie się nie udało i Ty się załamujesz i my także, no bo jakby nie było- byłabys kolejną osobą której się nie udało, i każda myśli jak to możliwe i co by tu u siebie zmienić. Ana ja bym jeszcze odczekała z miesiac i poszła na usg jeszcze jedno, tyle że może na jakims dobrym sprzęcie...chyba ze stać Cie na usg 3D/4D.

iweet84 Ta folijke zdejmujemy z tamponu przed wlozeniem :)

Napisze Wam jeszcze odnośnie tamponów...jednak OB są lepsze niż Biedronkowe, pod jednym wzgledem, możecie sobie sprawdzić same.... namoczcie tampon z Biedronki, tak normalnie jak do staranek , czyli male rozciecie i moczymy i scisnijcie go w zacisnietej dłoni, tak delikatnie jakby chciec zobaczyć jak On sie zachowuje po wsadzeniu do pochwy i mój wniosek jest taki :
Biedronkowe po scisnieciu są suche na powierzchni, wilgoć jest w środku zatrzymywana, wiec wydaje mi się ( to tylko moja opinia ) że One by nie zakwaszały po staraniach dobrze... ( ?? ) bo skoro nie oddaja na powierzchnie tego roztworu to tak mi się wydaję..a teraz OB:
OB na powierzchni maja taka śliską siateczkę i po namoczeniu tamponu ( DA SIĘ :)) linia przerywana jest do okoła tamponu, widać ją, ja nacinam nożem delikatnie i to dość dużo, nie rozwala się tampon,ani nie pecznieje bardzo... po namoczeniu tamponu i ściśnięciu go delikatnie w dłoni kropelki roztworu w którym był moczony wylatują ze środka takimi kanalikami spod tej siateczki ;) Wiec wydaje mi się że na OB można liczyc w przypadku zakwaszania.
U mnie po namoczeniu Biedronkowego tampona, poprzez małe rozcięcie folijki był on suchy na wierzchu...wiec to mnie zastanowiło. :))) Ja tu same doświadczenia robie na forum hahah

Vivienka Trzymamy kciuki dalej &&& Musi być dobrze :) Póki nie ma żywo czerwonej krwi to jest dobrze. A teścik na prawde piękny , więc dzidzia musi zostać z Tobą :) Vivienka koło piersi nie majstruj za dużo, czyli nie ściskaj, nie drażnij brodawek, przynajmniej teraz... mam gdzies stronkę ( albo miałam na tamtym kompie ) , gdzie pisze że drażnienie brodawek, ściskanie w poczatkach ciazy prowadzi do poronienia. I drugą też miałam o lekach i sposobach na pozbycie się ciąży ( gdzieś znalazłam ją jako przestrogę czego nie robić żeby ciąży nie stracić- i tam też było o tym ze dziewczyny draznia brodawki, sciaskaja i sex codzien żeby poronić - także wiem już żeby tego nie robić ) Vivienko ja w pierwszej ciazy nie bralam lekow na tarczyce, tarczyce dostałam już jako gratis po ciąży ;) Więc zobacze teraz jak sie uda jak bedzie i co bedzie :)

Airfix, a ja co do dzidziusia Any to bladego pojęcia nie mam :-), pomyślałam o chłopczyku gdy spojrzałam na pierwsze zdjęcie i w pierwszych sekundach pomyślałam, że TE części są po prawej stronie, potem się zorientowałam, że źle rozszyfrowałam zdjęcie i nie tam patrzyłam ;-), za dużo niejasności jest w tych ujęciach - zrobione są pod dziwnymi kątami (szkoda, że nie ma typowego potty/toilet shot) a strategiczne miejsca ujęte są fragmentarycznie.

Ana, mocno trzymam kciuki za Twoją córeczkę, ja bym wciąż nie traciła nadzie, ależ będą spotęgowane emocje i radość kiedy okaże się, że jednak lekarz nie miał racji. Kiedy masz kolejne USG? ...ta niepewność na pewno jest męcząca.

Vivienka, jak się czujesz? Zniknęły całkowicie plamienia?

reklama
A ja tak po in-gender patrze i jak myslicie jakie fotki sa na zdjeciach?
Kto to chlopczyk czy dziewczynka?
Mi pare dziewctyn napisalo ze chlopczyk ja nietrace nadzieji
Strace jak lekarz mi juz potwierdzi za jakis czas
Bo mnie sie wydaje ze widzialam ładna kreseczke tak jak ma dziewczynke przy usg.
Ale byc moze tez sie mylę ;)

Załączniki

• 1405794286075.jpg
    1405794286075.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 56
  • 1405794303533.jpg
    1405794303533.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 62
  • 1405794323274.jpg
    1405794323274.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 57
Do góry