reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka Wit B6 odstawiaj stopniowo, ale bez obaw że tak powiem, czyli zmniejszaj dawke np co 4 dni o ćwiarteczkę. Tego Castagnusa to ja też będę sie bała odstawić :( Bo ja widze co sie u mnie dzieje bez niego... a i tak mozna brac tylko 90dni...wiem ze zajde w ciąże biorąc go i pewnie bede miała takie same obawy jak Ty, ale chyba trzeba się bedzie jakos obstawić luteina i duphastonem. Acard chyba by odstawić gdyby nie to plamienie, On dobrze wpływa na ukrwienie żeby fasolka się utrzymała, wiec moze jeszcze Piranha cos doradzi.
Co do tarczycy to faktycznie, będziesz musiała pujść do endo żeby zwiekszył dawkę, co miesiac trzeba wykonywać TSH żeby poziom był bezpieczny dla matki i dziecka. Skoro powiedział po 12 tyg to chyba tak bedzie dobrze, tyle że nie później. Mi kazał przyjść od razu jak tylko się dowiem że w ciąży jestem żeby zwiększyć dawkę. Ja mleczka sojowego nie piję ;) Matik pije ;) Ale czytałam o wpływie soji na osoby majace problemy z płodnością :)
Vivienka , martwi mnie też to Twoje plamienie, a nie masz jak udać się do lekarza wczesniej? Tylko znów, On tez nic innego nie da jak luteine czy duphaston... żeby tylko wszystko było dobrze :*

male liski Rano testów nie trzeba brać "bardzo na serio", bo jest wieksze stezenie LH i zawsze beda wychodziły ciemne, najlepiej porównywać sobie testy robione o jednej konkretnej godzinie, bo porównanie do wieczornego czy południowego testu, do tego z rana nie jest miarodajne :) Ale beda emocje znów w tym cyklu ;) Kciuki zaciśnięte &&&& Juz nie moge sie doczekać kiedy zobaczymy Twoje dwie kreseczki :)
heheh ale się uśmiałam z Twoich chłopców ;))) Mój czasem jak coś powie to też nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ehehe Wczoraj pod prysznic do brodzika wziął deske do nauki pływania i surfing uprawiał i sie pytał czemu deska go nie unosi.

Verita najlepsze sa paski do mierzenia PH pochwy MERC, mozna je dostac na allegro w dobrej cenie ok 27zł , mialam tez te inne tansze troche , tez dobre:) Ja na poczatku wsadzałam do srodka patyczek chigieniczny i nabierałam co nie co ze srodka i dawalam na pasek, a teraz juz wkladam pasek z palcem do srodka, wyciagam palec i troche poruszam w srodku tym paskiem i wyjmuje i patrze wynik ;) A moze masz po prostu niskie PH , stad taki żółty pasek ;) To by na dziewczynke było jak znalazł ;)

kate... Ale super bryka .. wiesz że ja maniaczka wozków :D

Kevinka Super wieści :) Najważniejsze że cosiek zdrowiutki :) Kevinka ja myśle ze to dziewczynka :) Chłopcy są grubsi :) dziewczynki są bardziej płaskie tu w brzuszku :) a Twój dzidziuś jest płaski tak jak Any87 ;)

reklama
Dziękuję za odpowiedź zaraz sprawdzę na kwasku cytrynowym czy kolor zmieni
U mnie lekarz stwierdził w 11 tyg i 6 dni płeć dziecka ale to w pl. Tutaj mowia dopiero na polowkowym jak widac jak nie ro się czeka

hej hej :))

macy odczytalas wiadomosc odnosnie skarpetek ?? :)

zakrecia no wlasnie mialam sobie kupic jakis balsam ujedrniajacy, ale cholercia zapomnialam. Jak przeczytalam o tej folii to na poczatku pomyslalam, ze Ty w Niej spalas cala noc :-D miesnie staram sie napinac, ale pewnie zanim mi to wejdzie w nawyk jeszcze troszke czasu minie ;)Superasnie ze Igorek rosnie :D musi byc duzym chlopcem :-)

vivienka na sniadanie najczesciej jem musli blonnikowe z mlekiem odtluszczonym, czasem pije koktajl z owocow :blink: Dzis na razie zjadlam jogurt z borowkami, bananem i nektarynka, a na obiad mlode ziemniaczki z fasolka - jakos wiecej mi nie wchodzi:wściekła/y:
Ty sie nie martw !! bo na pewno wszystko bedzie dobrze - nie masz mozliwosci podejsc do innego gina ?? jak pisze Airfix gin pewnie nie przepisze innych wspomagaczy niz lutka albo dupek, ale postaraj sie gdzies zalatwic wizytke, uspokoiloby to Cie przede wszystkim ! :tak:
"Schodki" na wykresie znacza bardzo dobrze, pamietam jak piranha pisala ze swiadcza o tym ze wszystko pieknie pracuje i wspolgra ze soba zeby przygotowac sie na zagoszczenie fasolci :happy2: Krecha jest mocniejsza niz poprzednia tak ?dobrze doczytalam ??

małe liski mnie dzis zatkalo jak uslyszalam o tym zestrzelonym boeing-u...tyle ludzi, w tym troje niemowlat. Teraz czytam ze plonie rafineria na Ukrainie, na ktora w nocy spadl pocisk...co za kur** swiat :no: A Putina powinni juz dawno rozstrzelac i tyle kurde w jego temacie :angry::angry:

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ .08 ( 4 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Jeszcze nic.
Male listki pidala ze musi wyjść, jak wroci i jej chlopaki dadzą to wrzuci fotki i chyba nam tu linka gdzie one sa :)

Verita czesto tak wczas powiedza,ze chłopczyk malo co ze dziewczynka.
Bo na tym etapie to kazdemu cos odstaje.
Najwyzej potem albo chlopak zostanie zufalem potwierdzony lub nagle okazuje sie ze to dziewczynka .
Malo lekarzy na tym etapie daje pewnosc.
Znam takie przypadki kiedy ma byc chlopczyk uciecha a okolo 20tc jednak dziewczynka bo sie wchlonelo to co odstawalo ;)

reklama
Do góry