reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejka nie wiem czy jest poprawny... :baffled:
ja w to nie wierze bo niby jakim cudem moze sie to sprawdzac??
w tym co dalas ty pierwsza ciaza chlopak druga dziewczynka :-)

a jakie jestescie roczniki wogole dziewczyny? ja 1980 :tak:

reklama
Witam Dziewczynki:)))
Nie straszcie mnie tymi kalendarzami hiihihih:-D bo sie podlamie w razie czego :-D
Anufifi.. a wiesz ze ja juz nie raz czytalam o tym spaniu po danej stronie faceta:-D przy chlopcach spalam faktycznie po lewej..a teraz spie po prawej:-D:-) hahahaah ciekawe czy to prawda:-D:-D
Trzymajcie sie cieplutko..Buziaki:)

Dziewczyny i ja cos znalazlam:-) na tym forum..i pozwole sobie wkleic:)))

Zaglądając na różne miesiące u naszych koleżanek, które wcześniej zostaną mamusiami trafiłam na ciekawą metodę wyliczania płci potomka.

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Wiwi:
mamusia: 24 lata - wiek krwi 3 lata
tatuś: 29 lta - wiek krwi 1 rok
3 lata mamusi > 1 rok tatusia ( => dziewczynka)

Jak zauważyłyście Wiwi urodziła się dziewczynką.
Przeliczyłam prawie wszystkim koleżankom w pracy i sprawdziło się.

Przy tej ciąży wychodzi mi facecik!!!

Zaraz sprawdze jak mi wychodzi przy chlopcach:) bo z tego wynika ze pazyste to dziewczynki.. nie parzyste chlopcy:)

No to wam powiem że według tego kalendarza mi wychodzi dwóch chłopców i mam dwóch chłopców, teraz planuje zafasolkować końcem stycznia i też wychodzi chłopiec co prawda nie ufam temu kalenarzowi ale jeżeli będę miała 3go chłopca to itak dobrze bo instynkt mam tak silny ze nie chodzi o tę dziewczynkę choć fajnie by było ją mieć co o samo dziecko. Najważniejsze żeby było zdrowe a reszta juz się ułoży. A tak wogóle to jestem rocznik 1985

chciałam posiedzieć z Wami kochane, ale klientkę mam,kurczę w tym natłoku zapomniałam:zawstydzona/y::-)
odezwę się wieczorkiem
Sylwia mi też się sprawdziło mam dwie dziewuszki i teraz też mi dziewuszka wychodzi:-)

ja rocznik 1975:-)
buzia do wieczora:-)

reklama
Do góry