reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
aga12 współczuje bleeee...mnie dopiero od tygodnia nie meczy !!!! ....ale tez tak miałam z wiką 14tc minał i jak reka odjał...

a co do pozycji...hmmm my sie nie kochalismy ani z prawej ani z lewej...od tyłu :-D, i nie w łózku tylko na podłodze hehehehe.....ale artykuł niezły :-)...anufifi...wariatka z ciebie ....

ostatnio u mojej kolezanki, która niby w 16tc miała miec 2 chłopca ..chłopiec pokazał, ze jest kobietką...ciekawe co na finiszu sie urodzi.....hehe....ech te usg i lekarze...ale chyba bliźniaków nie ma...

a co do pozycji...hmmm my sie nie kochalismy ani z prawej ani z lewej...od tyłu :-D, i nie w łózku tylko na podłodze hehehehe.....
...

hmmm zapisałam na ściądze ...potem zrobie sobie liste zalecen ....jeszcze prosze o wskazówki czy na północ czy na zachód czy jak ....

matko tylko żeby nie wyszło ze będe musial fikołki robic ....bo juz na to za stara jestem

hej dziewczynki!:-)

jesli chodzi o testy to u mnie raczej sie nie sprawdza...
pierwsza ciaza mocne krechy - chlopiec
druga ciaza slabe krechy - ???

ponoc jak bthcg szybko rosnie wtedy dziewczynka ale to by trzeba robic betke pare dni z rzedu zeby sprawdzic.

z usg tez mozna wywnioskowac w miare dobrze kiedy bylo zaplodnienie.
mi gin sprawdzil ze jajeczkowanie mialam z lewego jajnika czyli tak jak mnie bolalo.

Aga wspolczuje mdlosci... u mnie narazie cisza...
a skad twoje przeczucie ze jednak chlopczyk??

moja kumpela jest w drugiej ciazy w pierwszej czula sie rewelka zero mdlosci itp dziewczynka, w drugiej wymioty i ogolnie zle samopoczucie i ... znowu dziewczynka takze to raczej o niczym nie swiadczy...

a z chinskiego kalendarza co wam wychodzi?
Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
to jest dla mnie fenomen czemu tak wielu dziewczynom sie sprawdza - choc to totalna bzdura?? :baffled:

anufifi łózko mielismy z wiki ze wsch na zachód...nie pamietam jednak czy akurat tak spalismy, bo przewaznie kładliśmy się z zach na wsch by byc nogami przy oknie a nie głową... a teraz chyba było na odwrót heheh....

no widzisz kochana to jednak cos w tym jest to juz jakis satrozytny filozof wymyslił....ze chłopca pn-pd a dziewczynki wsch-zach ...gdzie nogi czy głowa nie ma znaczenia :)

no to kolejna cenne wskazówka

:-D:-D:-D:-D

Jarzebinka... nioo dokladnie ..czlowiek juz sam nie wie co i jak:-) i glupieje:-D
Buziaki i pozdrowionka;-)

oj głupieje, głupieje................. ale zostaje przyjemność

Jarzebinka ...juz myslałam ze nas opusciłaś ....a jak serduchowałaś w tym cyklu ...? może będz:-Die coś z tego ....;-)

serduchowanie było, bo mój M był w tym cyklu bardzo romantyczny więc i wieczorki były przyjemne ........ 9 dc ( nawet 2x) 10, 12dc ......... a jeszcze noc sylwestrowa przed nami :tak:

Chcąc nie chcąc kolejna do rozpakowania jestem ja :rofl2: oby też wszystko szczęśliwie się udało.

uda sie napewno, i szczęście będzie rodzinne ........ :tak:

a i ja witam sie z domku, urlop do 4 stycznia :tak: jaki luzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :tak: małe porządki tylko i pełen relaks i wypoczynek :tak: a i juz zaliczyłam z małym mały spacerek, troszke nasz wymroziło, ale może dzięki spacerkowi mały pójdzie na popołudniowa drzemke, ostatnio często mu sie to zdarza, choć regularnie od czerewca w domku juz nie chodzi spać w południe, choć w przedszkolu nie sprawia mu to problemów, a w domu nie ma na to czasu taki zajęty :tak: no ale zobaczymy .......

i mam jeszcze pytanie, czy macie jakis fajny przepis na sałatkę, bo ja mam 3 które zawsze robie, a ide na sylwestra w towarzystwo, z którym sie często spotykamy i chciałabym cos nowego ( moje to: ryż, tuńczyk kukurydza ;-) pekińska, ananas, kurczak wędzony, kukurydza i majonez ;-) pekińska, kurczak w przyprawie z knora "kurczak po węgiersku" pomidor, ogórek, kukurydza, majonez+ ketchup ( od Ewci przepis zresztą) ;-)............................................

reklama
Jarzebinka ja mam ulubiona i najszybszą do zrobienia :
2 tuńczyki w sosie własnym , 2 mieszkanki meksykańskie pudliszki, jak ktoś che to dodac mozna pomidora i cebule i do tego majonez ...robity ogólem na 5 minut a pychotka

To w takim razie kochana trzymam kciuki zeby te serduchowania zakwitły :tak::tak:

Do góry