reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik :) ooo to moja data ślubu może by tak zaplanować kolejna rocznice na Gran Canarie :) ehhh marzycielka :) :)

cena rzeczywiście rewelacja zarówno za samolot jak i nocleg :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justi u mnie bylo bez prezerwatywy.codzienny sex oslabia plemniki wtedy większa szansa ze jakiś dotarl.
Ale ja jeszcze niewiem kto u mnie mieszka ;)
Ale po obejrzeniu wczoraj filmu the secret mowie ze to napewno dziewczynka i inaczej byc niemoze ;)
Matik bardzo dziękuję zawszystkie info moj mąż przeglada internet z domkami ;)
Bo jak tak zaczelismy sie rozgladac to znajomi tez chetni ;)
Wiec potrzebujemy na 8 osób 4 dorosle i 4 dzieci ;)

Kevinka to super, jeżeli byście potrzebowali jakiejkolwiek pomocy, nawet zadzwonić i zapytać bo mąż świetnie rozmawia po hiszpańsku czy też sprawdzić okolicę to nie ma problemu

hejka :happy:

małe liski - gratulacje wygranej! :-D ja jeszcze nigdy nic nie wygrałam, więc tym bardziej gratuluję! podziel się z nami tymi szczęśliwymi przepisami - na pewno po zakończeniu diety każda z nas chętnie spróbuje :tak:

Matik - widoki przecudne :-D byłam z 10 lat temu na Gran Canarii - w Playa de Ingles (chyba jedna z bardziej popularnych miejscowości turystycznych) - bardzo miło wspominam ten wyjazd - chętnie wybrałabym się na Kanary raz jeszcze :tak: poród bliźniaków sn? wow! :rofl2: ja przy jednym dziecku ledwie przeżyłam - powiedziałam sobie wtedy, że nigdy więcej sn! posłuchaj męża z tą cc ;-)

mamakaja - ja właśnie miałam z porodem jak Ty - oksytocyna, kosmiczny ból i trauma na dobrych kilka lat :no: na szczęście już nie pamiętam tak dokładnie i chęć posiadania kolejnego dziecka zwycięża :tak: powodzenia na czwartkowej wizycie u gina :happy:

Kate - cudnych masz tych synusiów :tak: takie słodziaki, że normalnie do zacałowania :-) wyglądają jak bliźniaki - a Ty piszesz, że 19 miesięcy różnicy między nimi? super, że się tak ze sobą dogadują :happy: piję ten Crystal - smak jak dla mnie strasznie chemiczny, ale co zrobić. Ph póki co mam tak jak Ty - około 5. Wcześniej miałam 4,5-4,7, a jak zaczęłam zażywać suplementy to się pogorszyło. Na razie niczym tam w środku nie zakwaszam, więc mam nadzieję, że jak będzie potrzeba, to ph ładnie po zakwaszeniu spadnie. A na jaką metodę jesteś zdecydowana? Będziesz osłabiać plemniki codziennym działaniem, czy też wstrzemięźliwość na dłuższy czas? Planujesz O+12 czy stop na 2-3 dni przed owulką?

Justi - zdjęcie z ojcem i dwoma synami - rewelacja :-D ja też miałam poporodową traumę i chociaż wiedziałam, że nie chcę żeby moje dziecko było jedynakiem, to przez kilka lat nie mogłam przełamać strachu przed ewentualnym kolejnym porodem. Ale czas leczy rany - i dziś już nie pamiętam, więc mam nadzieję, że jakoś to będzie ;-) będziecie działać codziennie aż na 2-3 dni przed owulacją i potem O+12 czy jakiś inny sposób wymyśliłaś?

udanego popołudnia dziewczynki :laugh2:

Katrin ale 2 dziecko to tylko parcie a to już pikus :)

10 lat temu powiadasz ? :) trochę sie pozmieniało ale niektóre miejsca nie ;) tez tu byłam 12 i 14 lat temu wakacyjnie

Jakbyś chciała przylecieć to polecam sie ;)

Playa del Ingles tak ale obok jest teraz nowa plaża Meloneras pięknie tu i nowocześniej ;)

Jak zajdę w ciąże to sie będę zastanawiać czy cc czy sn ;)

Hahaha ja jak z drugim synem wkoncu zobaczylam upragnione dwie kreski na tescie ciążowym odrazu pomyslalam o porodzie i stracha mialam chociaz pierwszy porod niebyl zly 9,5 godz od pierwszych lekkich boli)
Ale gdy juz byla koncowka wszystko obojetne mi juz bylo żeby tylko juz urodzic bo brzuchol przeszkadzal a porod mialam ze znieczuleniem trwal od pierwszych lekkich boli 5,5 godz wypchalam przy dwoch partych tak bym rodzic co rok mogla bo bylo rewelacyjnie.znieczulenie akurat przestalo dzialac jak przyszly parte ;)
I obdwa porody na tym samym łóżku i o tej samej godz w nocy bole mnie obudzily 3.30 ;)
Ciekawe jak teraz bedzie :/?

reklama
hej dziewczyny pomóżcie kupiłam dzisiaj w rossmanie testy - dwupak check&go zrobiłam teraz po powrocie i jeden pierwszy jaki zrobilam wyszedł pozytywny i to całkiem wyrazna kreseczka - owszem blada ale widoczna bardzo. Wiec mowie no nie wierze i zrobilam za sekunde drugi- probka moczu ta sama i NEGATYWNY - jak to możliwe, o co tu chodzi, czy w dwupakach mogą pakowac testy o roznej czułosci, wiecie taki chwyt żeby być zmuszonym do zakupu kolejnego opakowania. Sama nei wiem co myslec, testowal ktos tymi testami???

Do góry