reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nic nie biorę dieta brokułowa moj te ketatyny lyka ale nieświadomie . Nie wiecie jak k to z tramem czemu nie powinno sie tylko inny olej z ryb?

Ostatnia edycja:
Sorki dziewczyny, że się tak wtrącam w środek dyskusji, ale wpadłam podejrzeć wykres Nuuśka i widzę, że jest mowa o cc. Ja powinnam mieć dwa lata i 3 tyg między jedną cesarką a drugą, ale niestety macica się rozeszła, łożysko się odkleiło i urodziłam w 33 tc. Teraz lekarz dał mi już zakaz zachodzenia w ciążę tylko nie wiem czy to zakaz dożywotni czy "tylko" na 10 lat...

Mamakaja super że podjeliście taką decyzję o trzecim dzidziusiu. ja się boję że po Trzecim będzie mi się chciało mieć Czwarte :) jak będzie trzeci chłopiec pewnie będę chciała spróbować jeszcze by mieć córcie, a jak będzie córcia, to będę może chciała dla niej jeszcze siostre do towarzystwa. z każdym dzieckiem jeszcze bardziej chce się kolejnego, przynajmniej tak u mnie jest

Kevinka przypomnij - kochaliście się często i odstęp zrobiliście około 2dni przed owu? czuję że będzie córcia u ciebie, tak mi się wydaje :tak:

zakręcia zerknełam wczoraj na masło kokosowe które dostałam od mamy - podobno kupowała je w macro De Care - Oliwy i oleje: sojowe, kokosowe, z oliwek, z awokado, olej carotino ale moim zdaniem lepiej zamówić w sklepie ze zdrową żywnością i koniecznie żeby na etykiecie było napisane "nierafinowany, tłoczony na zimno"

kate odpisałam w sprawie ph. Jak planujesz zakwaszać się po staraniach? powiedz mi - z chłopcami kiedy wyszły ci testy ciążowe, przed @ czy po @, czy były grube krechy..? moim koleżankom które mają dziewczynki zazwyczaj testy wychodziły pozytywne jeszcze przed @. Mi z chłopcami rzeczywiście wychodziły bladziochy i dopiero w terminie @ albo po -ciekawa jestem czy rzeczywiście jest tu taka reguła :) podobno wyższy poziom bety jest w ciąży z dziewczynką...

nusia kciuki&&&&& zerkam właśnie na twój wykres...nic nie mówię więcej :) bardzo ładny wykres

Lilly kciuki za starania :)niech ten cykl nowy będzie owocny :)

nie wiem czy to zasługa duphastonu który bralam ost, ale w tym cyklu po raz pierwszy bez "gór" na wykresie - oby to był dobry znak

Ostatnia edycja:
Witam Was Kochane,
ja tylko na chwilę jestem. Melduję, że wróciłam i od siostry i z tygodniowego wypoczynku. Od soboty juz pracuję i nie mam na nic czasu, tak szybko minął ten czas... Niestety też nie zaglądałam przez ostatnie 3 tygodnie na forum, pewnie nadrobić mi się nie uda, ale postaram się w miarę wolnych chwil zaglądać jak najczęściej.
co do naszych staranek, tak jak myślałam, pierwszy cykl był treningowym i nic z tego nie wyszło, zaraz kończy mi się @ i zobaczymy jak dlej będzie szło. Na razie bez napinki i mocnej presji na wynik. Pewnie panikowac zacznę jak nie uda się do końca roku nic ;)

Kate na Gran Canaria :) jest przy moim awatarze ;)
Gdybys potrzebowała pomocy to służę ;) czasem znajdujemy bilety po 70 euro z Berlina na Gran Canarie
Jeżeli chodzi o pobyt to np mieszkanie dla 4-6 os na osiedlu zamkniętym z basenem i 10 min pieszo na plaże ;) 450 euro

Czyli wolicie cesarkę ?
Moj maź powiedział ze teraz jęk będę w ciąży to nie pozwoli mi rodzic tylko na cesarkę hmmm a ja sie boje cesarki :(

Piraniu dopiero teraz doczytałam Twoja odp na temat Polski
Wszystko sie zgadza jeśli będziemy to brać pod uwagę ale jeżeli nie będziemy tym sie przejmować tylko sobie żyć ;) własnym życiem to daje mi to ogromny spokój
Ale wiem ze cieżko o prace itp wiem ze realia nie sa wesołe ze nie mamy my rodziny pomocy takiej jak nie które państwa za naszymi granicami
Wielka szkoda ...

Ale z praca jest wszędzie cieżko
Tu np masa ludzi nie ma pracy , państwo daje jakieś minimum i to w zakupach raz na kilka miesięcy
Bo to turyści przyjeżdżają i zabierają im prace No i taka robota

Szkoda ze tyle trudów mamy przed sobą i ze tak cieżko nam o prace z której bylibyśmy zadowoleni i jeszcze dobrze zarabiali

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane,

Matik
bardzo mądrego masz męża ja gdybym swojego posłuchała w tej kwestii to z pewnością bym dobrze zrobiła
Ja pierwszy miałam poród naturalny i czułam się ok, ale mały był pociągnięty przy porodzie wynikiem czego był ponad rok rehabilitowany, a później zabieg i gorset na pół roku - bardzo mi go było szkoda ale tyle się mówiło o tych porodach naturalnych że to tak lepiej - ja po tym co przeszłam kompletnie się z tym nie zgadzam a mój mąż od razu wtedy namawiał mnie na cc
Kiedy po raz 2 zaszłam w ciążę od razu myślałam o cc i też bardzo ale to bardzo się bałam i różne akcje sobie wkręcałam i mając porównanie gdybym tylko mogła cofnąć czas z pewnością bym za 1 razem wybrała cc - moja rada: posłuchaj męża:tak: - oni maja czasami lepszą od nas intuicję

Zapomniałam dodać że po porodzie sn została mi piękna pamiątka w postaci tzw. hemoroidów które chcę zoperować ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać - jestem w chwili obecnej w trakcie przeglądania ofert klinik - może macie dziewczyny jakieś doświadczenia w tej kwestii - bardzo proszę o porady i może któraś się orientuje ile taka przyjemność kosztuje?

małe liski mam bardzo podobnie i obawiam że jeśli teraz byłaby dziewczynka to pewnie chciałabym dla niej siostrzyczkę a jak chłopczyk to pewnie jeszcze raz na córcię;-)

lilly78 &&&&&

Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia

Małe liski tak rodziłam naturalnie

ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416412.145514.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416524.730802.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 74
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416582.173687.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 64
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416612.413031.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 67
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405416688.047054.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Małe liski dzięki Wczoraj akurat byłam w zielarskim i babeczka poleciła mi ten Olej kokosowy 200 ml - Sklep internetowy Kupiłam za 14 zł i wczoraj się posmarowałam i fajny jest Na twarz wypróbuje dzisiaj :-) Dzięki za info Powiem Ci że w szkole kosmetycznej słyszałam o tym ale póżniej zapomniałąm :) Pisałaś że masz problemy z cerą tak? jeśli chcesz to napisz na prv dokładnie czego dotyczą to postaram się doradzić

Matik rewelacyjne widoki :)
Verita super :) trzymam kciuki

Reszte doczytam w domku bo teraz w pracy :)

Miłego dnia :-)

Nuuska a ty gdzie kochana ?

Do góry