reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

teraz was rozbawie ...oto jrdna z odpowiedzi na temat : czy można zaplanowac płec :-D:-D
Można, można...
icon_bravo.gif
Mam 27 lat, 3 dzieci (chłopca,dziewczynkę, chłopca) Mnie się to udało nie dawno. Też pierwsze mieliśmy chłopca i tak do parki chcieliśmy mieć dziewczynkę, bo takby było cudnie
icon_biggrin.gif
i wiesz co, nieświadomie zmieniliśmy pozycję. Tak jak przy pierwszym, kochaliśmy się w układzie : ja po lewej męża stronie(na łóżku- leżąc)tym razem po przemeblowaniu pokoju jakoś tak, zrobiliśmy na odwrót. Pamiętam że po, leżałam z prawej strony męża. Długo nie wiedziałam co jednak będziemy mieli, dopiero w 4 miesiącu w czasie USG lekarz nam oznajmił że to jest dziewczynka
icon_lol.gif
. Wypróbujcie te metode. Ja potem wiele razy czytałam w czasopismach, że taka metoda się sprawdza w naszym przypadku się sprawdziła. Ja nawet, z pomocą któregoś czasopisma wyliczyłam jakiego koloru oczka będą miały nasze dzieci! bo ja mam niebieskie a mój mąż piwne (przecież nie możliwe żeby miały wszystkie niebiesko-piwne, moi teściowie (teść ma niebieskie, teściowa piwne)mają 6 dzieci i mają tak: piwne,piwne,niebieskie... piwne,piwne,niebieskie
icon_bravo.gif
) ja w/g tej gazety wyliczyłam, że w mojej rodzince dopiero czwarte dziecko będzie miało oczka taty. Ale oczywiście gazetę czytałam kiedy byłam w ciąży z pierwszym i nie mogłam wtedy nawet przypuszcać że się dowiem i się sprawdzi. A sprawdziło się po tylu latach, bo choć mamy trójkę dzieci, ...mamy pierwsze, drugie i czwarte( bo przy trzecim poroniłam) i nasz najmłodszy synuś ma te piwne taty oczka, takie ciemne jak koraliki. Też przy rzadnym nie mogliśmy długo się upewnić jakie naprawde będą mieli oczka, bo niemowlęta jak się urodzą to pare najbliższych miesięcy mają na oczkach takie błony, że oczka wydają się granatowe
icon_lol.gif
icon_bravo.gif

Więc jak widzisz... mi się udało co zaplanowałam
icon_hej.gif

Ps.
icon_idea.gif
icon_lol.gif
Leż z prawej jego strony-przed i po!- dla pewności!
icon_bravo.gif
icon_wink.gif

:-D:-D:-D:-D

reklama
anufifi matko ! co to za artykuł :-D:-D:-D no ja nie byłam po lewej stronie :-D:-D:-D

Kiki nic specjalnego w tym moim śnie dzisiaj :crazy: może dzisiaj coś mi się przyśni ;-)

a poza tym

Dzień dobry

Dzień Dobry Kokoszki :)))))
Anufifi- wariatko skąd Ty wzięlas ten artykul:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Czyli co trza od odpowiedniego boku na córke probowac?..Boszzze jakie ograniczenie umysłowe:-D:-D:-D
A jak tam nasze Zaciążone?
I jak te starające się?
U mnie tempka poszla we dol wiec niebawem @ bedzie....przynajmniej w Sylwka posiorpie wina :)))))
Buziam

szukam i szukam ...w sumie mam czasu teraz zanim kolejne staranka , a moze czegos sie dowiem jeszcze ...
a kiedys w telewizji mówili ze jak łózko na pn-pd to chłopak , a na wsch-zach dziewucha :) zapomnialam sobie o tym ... no to doopa...musze robic przemeblowanie :-D:-D:-D:-D

Medio gratuluję i cieszę się że wszystko przebiegło szczęśliwie , a Karolek to już duży chłopiec . Odpocznij i napisz nam jak przebiegał poród , o której urodziłaś ?

Chcąc nie chcąc kolejna do rozpakowania jestem ja :rofl2: oby też wszystko szczęśliwie się udało.

Pozdrawiam i życzę udanego dnia :tak:

reklama
Witam dziewczyny
ja jestem po koledzie mieliśmy dziś ksiedza, a mój mały myślałam że bedzie się bać a on se ksieza za ręke wzioł i zaprowadził do swojego pokoju i mówi że bedą sie bawić:-D:-D:-D ksiądz sie uśmiał....

a ja dziś zaliczyłam pierwsze wymiotowanie żółcią, to o któreym mówilam że czekam na niego bo z Olim cały 3 miesiać wymiotowałam własnie żółcią....:-(

no dziewczynki wkleje wam jeszcze coś co znalazłam choć sama w to niewierze to dla zabawy można sobie sprawdzić : http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1&PHPSESSID=ae1d20519ac18230d7729a9dc93ac1da

miłego dnia;-)

Do góry