reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej kobietki

Roszponki na Allegro są takie paski
I trzymam kciuki za Ciebie , żeby Ci sie udało
Za resztę starających sie rownież trzymam kciuki &&&&&

A ja już nic nie wiem w tym cyklu mam bardzo wysokie tempki i widzę ze na owu sie nie zapowiada bo zwykle w tych dniach nawet jak mam wyższe tempki to od 9 dc spadają do 36.54 a tu nic

Proszę opiszcie mi jak wyglada badanie a dokładnie pobranie nasienia
Bo moja doktor mówiła że tym się zajmiemy a moj maź sie zapiera że nigdzie nie bedzie w żadnych pokoikach oddawać zołnierzyków :(

reklama
Nusiu bardzo ładnie to ujęłaś, ja już czułam to od samego początku, odkąd jestem tutaj z wami - jesteś złota, silna babka. Wygląda na to że następny termin u mnie to 1.08

Roszpunka Ten tampon się wkłada 4h po staraniach i chyba wtedy trzeba uważać żeby nasienie nie wyleciało...sama nie wiem już :) a metoda jump & dump -to że zaraz po staraniach żeby pozbyć się części tego nasienia, pewnie właśnie po to żeby łatwiej tez było PH utrzymać, choć zamierzenie tego jest takie żeby po kilkudniowych staraniach była jak najmniejsza koncentracja plemników przy uwalniającym się jajeczku . Ja tez jesem pełna wątpliwosci co do starań i budowy domu, ale wiem że jak nie teraz to będziemy odkładac i odkładać. Trzymam kciuku za Twój następny cykl &&&&&

gdusia_ Zdrówka Ci życzę..z tymi wirusami to ja też mam dość. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie :)

Roszpunka Ja miałam jeszcze te paski Paski Ph do badania odczynu w pochwy - 100szt (4388995190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tez bylam z nich zadowolona, bo faktycznie na razie nie ma na allegro tych z Merca

Matik Chyba nie ma innej metody żeby pobrać próbkę nasienia, prócz tego pokoiku..:/ Mój M. tez za NIC się zgodzić nic chce..

Airfix widzialam :D film jest na prawde super, uwierz mi ze po jego obejrzeniu mialam ochote zrobic sobie taka tablice marzen i celow do osiagniecia, powiesic ja nad lozkiem tak, by codziennie przed zasnieciem i zaraz po obudzeniu widziec ja i pozytywnie sie ladowac :-) w sumie nie wiem czemu nie zrobilam, pewnie jak to ja uznalam wtedy ze to i tak na pewno nic nie da, choc ja na prawde w to wierze !! Si;a podswiadomosci potrafi na prawde zdzialac cuda, wiec warto miec marzenia i wierzyc w nie do samego konca :happy2:

małe liski, roszpunka kochane :* dziekuje za mile slowa :*
Pamietam jak kiedys na poczatku myslalam,ze to gora miesiac dwa i fasolka pojawi sie w brzuszku. Po pewnym czasie, kiedy pojawilam sie na forum, zaczelam czytac, wiele czytac, i sama siebie staralam sie czasem na sile ulepszyc, choc wtedy wszystko bylo na prawde w porzadku.Moze po prostu potrzeba bylo Nam wiecej czasu, a ja za wszelka cene myslalam , ze to musi byc teraz, zaraz, natychmiast.
Ł. zaczal to odczuwac, bo caly czas, w kazdej chwili bylam tym pochlonieta, nie myslac juz logicznie - ...mechanicznie ? Tego nie wiem, ale wiem ze gdybym nie przerwala tego to moglam na prawde za daleko w tym wszystkim zabrnac, nie zauwazalam tego, ze problem zaczyna pojawiac sie we mnie samej i w obsesyjnym pragnieniu zajscia w ciaze. Teraz patrze na to przez pryzmat czasu w ciagu ktorego sie staramy i powiem Wam,ze ja wiem ze zajde w ciaze. I bede miec swojego upragnionego Pascalka a moze i Lenkę.Wiem,ze sie uda kazdej z Nas. Tylko dajmy temu szanse :blink:

W ogole zmieniajac temat bylismy dzis sie poopalac. Nie dlugo, bo nie wytrzymalabym wiecej na tym sloncu, ale kurde blaszka jaka ja jestem czerwona :szok: dopiero teraz przestala bolec mnie glowa, smialam sie ze chyba zwoje mi sie przegrzaly od tego opalania :-D Mialam w zamiarze opalic sie na brazowo a wyszlo jak zawsze - na indianina :-D:wściekła/y:

Dziewczyny pomocy w środe mam szczepienie i nie wiem co wybrać?
myśle o 5w 1 lub 6w1(tym szczepiłam starsze dzieci) ale teraz z braku kasy mysle o 5w1
Starsze dzieci już nie szcypiłam na nic innego ale młodszy jak miał roczek dostał sie do szpitala na jelitówke smutny widok nie do opisania:-(
a teraz zastanawiam sie nad rota i pneumokoki tylko musze wybrac albo to albo to nie stac mnie poprostu żeby na wszystko ją zaszczepic....

tak wiem są zwolenniki i przeciwniki szczepien ale my jesteśmy zdecydowani szczepic ale na co?

klaudia Napisze Ci moja opinie.... lepiej 5w1- tak mówi nasza lekarka i Panie w aptece.. 6w1 nie opłaca się cenowo. Na rota i pneumokoki nie szczepiłam...mam w planach pneumokoki-ale nie teraz, z braku kasy i czekam na wyniki badań u immunologa.Na rota nawet nie chce szczepić, bo jak ma dostać dziecko biegunki i wylądować w szpitalu to i tak wyląduje- takie moje zdanie.Mieliśmy rota jak mały miał 5 tyg, wyszlismy po 4 dniach... Kuzynki dziecko 7 miesieczne szczepione na rota, dostał biegunki ( oczywiscie stwierdzili ze rotawirus ) i wyladowali w szpitalu na tydzien. Nie chodzi mi teraz tu o długość pobytu, tylko o to że ja nie wierzę w tą szczepionkę że uchroni mi dziecko przed pobytem w szpitalu z powodu rota czy biegunki - jak juz chcą to niech nazywają. My lądujemy w szpitalu przynamniej raz w roku z powodu oskrzeli i ucha, a pomimo braku szczepienia nie zaraził sie w szpitalu od innych dzieci które rzekomo były z rota. Klaudia to jest tylko moja opinia..więc ja robie tak jak ja uważam, a kazda z nas ma swoje przekonania i wierzy w coś innego

Klaudia ja także szczepilam 5 w 1. Tej drugiej lekarka nie polecala. Zresztą nawet słyszałam o śmiertelnym przypadku po tej 6 w 1. Sama nie wiem czy bombardowanie takiego małego organizmu taka ilością szczepień jest dobre...
Na pneumo szczepilam na rota nie ..

reklama
Witajcie Dziewczyny :)
Nuuska
słońce waga nieżle spada Kciuki za dalszą walkę :) ja jakies 6 lat temu walczyłam i 7 kg pozbyłam się i waga siętrzymala Wiem ile radości to sprawia że postanowione cele udaje się osiągać U mnie kochana dobrze choć ostatnio brak czaasu Po pracy ogarniamy w domu + remontu ciąg dalszy A wieczorem już padam zmeczona ale byle do konca miesiąca i bede odpoczywać w domku :) haha po 2 tyg będe pewnie biegała po domu z nudów :) Kciuki za fasolke kochana

Małe liski przykro mi że się nie udało Kciuki za kolejny cykl :)

Gdusia dużo zdrówka :)

Elle , Roszpunka ,Nuuska ja też w pierwszym i drugim cyklu wpadałam w paranoje ze staraniami Ciągle myślałam tylko o tym i mój K już nie mógł mnie słuchać i zaczely się kłótnie Więc dzięki lekarzowi który ze mną porozmawiał zmieniłam swoje nastawienie Oczywiście diete, suplementy itd było zachowane ale zmieniłam swoje myślenie Trzymam za Was kochane kciuki i wierzę że już niebawem będziecie marudzić na mdłości :)

Dorcia
jak się czujesz ??:)

Piranhu cudowne kociaki Jak weekend?

Dziewczyny
przepraszam że się nie odzywam często ale codziennie Was czytam Może za jakiś czas uda mi się częściej udzielać :) Już rozmawiałam z dyrektorem i powiedziałam że ze względów zdrowotnych jestem w pracy do konca miesiąca a teraz tydzień mam urlopu :) Wczoraj wreszcie udało nam sie odpocząć o 17 pojechalismy na plażę ze znajomymi i wróciliśmy po 12 :) Było tak ciepło że szok i nawet nie wiało na plaży co rzadko się zdarza :) a dziś pojechaliśmy nad jezioro na grila i relaksowałyśmy się z siostrą zbierając jagodyy :D Ogólnie czuje się dobrze choć już pomału w lustro nie mogę patrzeć :D W czwartek byłam w lekarza i wszystko ok łożysko poszło do góry a w tym tyg muszę iść na glukozę

Trzymajcie sie kochane :*
Kciuki za każdą zaciskam

Do góry