reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam sie i ja ;-) podobnie jak Roszpunka postanowiłam trochę odpuscic bo ostatnio tylko o tym mysle czy sie udalo czy nie, ze nie moglam normalnie funkcjonowac :sorry2: niby to tylko 3 cykl staran ale ta dieta mnie wykancza i dokupywanie kolejnych suplementow bo trzeba je caly czas brac... moj m w ogole juz nie chce trzymac diety tylko suple bierze :dry: na ten cykl nie licze bo jakos kompletnie tym razem nic nie czuje
Roszpunka kurcze przykro mi bo to faktycznie moze byc ciaza biochemiczna, sama taka mialam w zeszlym cyklu wiec wiem co czujesz ale poczekajmy mimo wszystko do terminu @. koniecznie musisz wrocic do staran jakby teraz nie wyszlo;-)
Male liski po prostu nie wierze :szok: bylam wrecz pewna ze Ci sie udalo przez te objawy i tak wysoka tempke. ale to dopiero pierwszy cykl, kolejny bedzie na pewno owocny :tak:

Małe liski wchodzę i czytam że jedna kreska, kurcze byłam pewna ta wysoka temperatura to jeden z objawów. ściskam mocno
Dorcia, MIlla ja równiez przepraszam - ja rowniez sie poprawiam i serdecznie gratuluję. Spokojnych 9 ciu miesiecy i duzo zdrówka.

Lili81 Pewnie nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania ;) Bo tak bym sama nie pytała ;) Ja dużo szukam na zagranicznych stronach . Metoda Tamary dump and jump - polega właśnie na tym żeby po staraniach NIE leżeć na brzuchu, ani z nogami do góry... pewnie słyszałas tez od kolezanek czy znajomych rady - "po staraniach poleż z nogami do góry wtedy uda się zajść w ciąże" :). To według Tamary tego nie powinno sie robic przy staraniach o dziewczynke....a jedynie po staraniach od razu idziemy do łazienki żeby jak najwiecej nasienia wyleciało..zeby mało tych plemników dotarło do góry ;) i jeśli starania są codzień to wtedy niby przez takie coś - jest mała koncentracja plemników i prędzej uda się żeby wiecej tych żeńskich zostało

Roszpunka Szkoda że się nie udało. A czemu jednak odkładacie starania?

male liski Przykro mi że u Ciebie nie pojawiła się ta druga kreseczka. Daj znać czy sie pojawi @ :) Bo póki nie ma @ to może, może, może ... ;)

Nuuusia Udało się zadziałać?? ;)

U mnie dziś też owulacja...chodze po ścianach z bólu..rano jeszcze było znośnie, ale przecież dzwigam bo znosze rzeczy ze strychu, pakuje w pudełka papiery, dokumenty..a od poludnia ból nie do wytrzymania, a w tym momencie nawet nie moge się wysikać z bólu.
Moge Wam z czystym sumieniem polecic Calcium Citrate z firmy Swanson...dwie tabletki zawieraja 630mg calcium citrate,czyli bierzemy 4 szt. Wreszcie trafiłam na wapń po którym nie mam mdłości, ani sensacji żołądkowych

Ostatnia edycja:
tylko na chwilę,
dzięki dziewczyny, przyszła franca - @ - tak więc zaczynam nowy cykl

elle, roszpunka nie dziwię się i rozumiem was bardzo dobrze, ja już też żyję tylko jednym i jestem zestresowana staraniami, przygotowaniami, wiem, że muszę trochę wyluzować, uspokoić się, bo jeszcze narobię sobie problemów, a przecież zależy nam żeby po prostu udało się zajść w ciąże. Roszpunka :* ściskam
Nusia a czy dobrze pamiętam, że w poprzednich cyklach tak wyraźnych objawów owu nie było :)? super, ja to biorę za bardzo dobry znak i owu 12 dc - prawie książkowo. Nusia Matik trzymam za was nieustannie kciuki

małe liski wlasnie dopoki bralam suplementy mialam bol owulacyjny tak silny ze biegalam po scianach - odkad odstawilam - nic. W zeszlym miesiacu przez to glownie, nie wiem nawet kiedy mialam owulacje, bo nie stosowalam testow przygotowana na kolejna pozna ( od stycznia 3 razy owulacja powtorzyla sie w granicach 24-26dc ) , ale na pewno byla w granicach 17-18dc sadzac po jego dlugosci. Patrzac na tempke, mysle, ze owulacja jest dzis, badz byla dzis nad ranem :tak:
Co do myslenia...a raczej niemyslenia..roszpunka, małe liski rozumiem Was doskonale. Staram sie prawie 2 lata, i uwierzcie mi ze w pewnym momencie starania tak bardzo mnie pochlonely, ze nie myslalam o niczym innym jak tylko o tym, kiedy nastepne serducho, kiedy napoj sodowy, kiedy zbadac kolejnt raz pH..przed staraniami niemalze ksiazkowo staralam sie zapamietac, ze musze zaaplikowac pre-seed bo jak nie...no wlasnie. To co ?? Przyszedl czas kiedy powiedzialam sobie sama dosc, bo moje zycie zaczelo na tym cierpiec, moj zwiazek ale najbardziej oczywiscie ja sama i moja psychika.Dlatego chcialam cos zmienic, zaczelam cwiczyc, dbac o siebie jak kiedys, i oczywiscie ze mysle o starankach, ale nie tak jak kiedys. Nie pozwole na to, zeby zawladnely moim zyciem, bo jak małe liski slusznie zauwazylas najwazniejsze to to, zeby udalo sie zajsc w ciaze, a czas dla Nas samych jest najgorszym towarzyszem tego wszystkiego, bo nieswiadomie mozemy same siebie zapedzic w pulapke bez wyjscia :zawstydzona/y: Wierze, ze kazda z Nas ma swoj czas i gdzies tam w gorze w kolejce juz czekaja na Nas wymarzone dzieciaczki - mowi sie, ze dziecko samo wie najlepiej kiedy ma pojawic sie na swiecie :happy:
Kochana podaj mi date sierpniowej @ :*

Airfix udalo sie :DDD chyba dzis walne powtorke :p mowisz, ze tez masz dzis owu ??? o jak milo :rofl2:
W ogole pozwolilam sobie dzis wejsc na wage,co prawda nie minal jeszcze tydzien od ostatniego wazenia, ale w przyszlym tygodniu mam na popoludnie i nie bede miala jak sie zwazyc. Waga z poniedzialku 30.06 - 67.7kg , waga z dzis - 66.9kg :-) ciesze sie strasznie, poki co utrzymuje sie moja zamierzona strata wagi - 1kg tygodniowo :))) hahah choc dzis bylo ciezko, bo pacjentka przyniosla cala blache swiezego sernika - jessssssu malo brakowalo a bym sie skusila :wściekła/y:

Milego wieczorku dziewuszki moje, jutro mam wolne i w zamiarze calodzienne opalanie dupska :D

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuuska No to kciuki żeby owocne były te Wasze staranka ;) Kciuki będę trzymać, jak zwykle ;) Sernika powiadasz..... ( po co ja przeczytałam teraz Twojego posta hahah...ale mi ślinka leci.. ) . ja jestem serniko-lubna, pod każdą postacią... Nie mogę się doczekać,kiedy się uda zajsc w ciaze ,żeby upiec i zjeść cała blaszkę :-D
Coś czuje ze mam noc z głowy- bo będę miała jedną myśl w głowie - seeernik ;-)
Oglądałaś może film "Sekret" ??The Secret Film online (wersja pl z lektorem i oryginalna) | Nowości Lavenmint Ja wczoraj oglądnełam z pół godziny i powiem Ci że w nim jest zawarty "fajny sekret" na życie :) Że bardzo skupiamy sie na rzeczach które nie chcemy żeby nam sie przytrafiły i tak bardzo o tym myslimy że ściągamy na siebie te "złe" rzeczy... każda nasza myśl ma jakąś moc przyciągania , więc trzeba sobie wyobrażać same pozytywne rzeczy i widzieć przed oczami że nasze marzenie się spełniają :) nie dopuszczać myśli-że sie nie uda nam zajść w ciąże, czy zaplanować płci w naszym wypadku....tylko myśleć cały czas pozytywnie i wyobrażać sobie to jak to będzię kiedy się spełni :) Ja "wchodzę w to " ;) Bo faktycznie ja to same czarne scenariusze sobie w głowie tworze ze wszystkim i potem mi się to przytrafia. Mam na szafce powieszoną sukieneczkę ( mówie że się suszy od 3 dni hehe ) i myślę w kółko o tym że się uda :) I nastawiona jestem na cykl sierpniowy i to tak na 110% :)

Elle, u ciebie jutrzejszy sikaniec może jeszcze coś pokazać :happy: Też już mam dość diety, suplementów, wydawania kasy na to wszystko...

Właśnie jutro mam zamiar dokupić wapń ze Swansona i do tego jakiś magnez osobno. M narzeka, że strasznie mu po tym z Now niedobrze. Brzuch już zaczyna dawać o sobie znać @owo, więc jutro będzie morze czerwone.

Airfix, chcieliśmy odłożyć ze względu na niedokończony dom i na moją pracę w nowym miejscu. Teraz w lipcu spróbujemy jeszcze raz, a później zobaczymy co będzie. Jak dobrze pójdzie, to owu wypadnie w nów :-)
To co piszesz o radzie Tamary, to kolejna nowość. W metodzie z tamponem z limonką jest napisane, żeby włożyć tampon tak aby sperma nie wyleciała. To ja już nie wiem:confused: W kolejnym cyklu będę się pozbywać spermy, będzie łatwiej zbić ph przynajmniej.
A to nie jest tak, że sperma "wystrzykuje" z takim ciśnieniem, że to właśnie wtedy trafia tam gdzie trzeba? Na logikę siła wytrysku jest większa niż grawitacji, więc jak żołnierzyki mają trafić tam gdzie trzeba, to trafią raczej w czasie ejakulacji, a nie w czasie leżenia. :confused:
Airfix, coś jest w tej autosugestii. Ja mam maleńkie różowe balerinki, które kupiłam jak ponad rok temu tutaj trafiłam. Też muszę je wyciągnąć i wsadzić pod poduszkę:tak: A ostatnio na lumpie wyhaczyłam taki śliczny różowy organizer na pieluszki do powieszenia na łóżeczko i postaram się uwierzyć, że będę go używać:tak:

Małeliski, dziękuję :* Ja ciebie też mocno tulę. Ten miesiąc nie był nasz, ale w końcu będzie nam dane zobaczyć upragnione dwie kreseczki:tak:

Nuśka, masz rację, trzeba żyć normalnym życiem, nie tylko liczyć dni i podporządkowywać wszystko staraniom. Żadna z nas nie wie kiedy jej się uda. A jeśli przyjdzie nam czekać jeszcze rok lub dwa? Tylko sobie narobimy kłopotów ze zdrowiem i zablokujemy się psychicznie. Teraz trzeba się cieszyć latem i słońcem i bzykaniem też, a co :-D;-) Gratuluję silnej woli i utraty kilogramów. To cieszy :-) Zazdroszczę opalanka, baw się dobrze :happy: Mnie niestety czeka nauka :dry:

Czy któraś z was pamięta dlaczego Piranha nie polecała Castagnusa??

Wiecie, już się wypłakałam i tak sobie teraz myślę, że może dobrze, że nie ma fasolki, bo przynajmniej mam pewność, że nie będzie siuśka heh;-)

Witam się niedzielnie!

Małe liski, kciuki za kolejny cykl. Chyba mało którym dziewczynom udaje się za pierwszym razem :)
Roszpunka, z tego co wiem Clomid niekorzystnie wpływa na endometrium.

Niestety dopadł mnie jakiś wirus i mam całe gardło założone...oby z tego jakieś anginy nie było, bo słabo się czuję:baffled:
Od wczoraj mam w domu królika miniaturkę.... Nie to, że planowaliśmy kolejnego zwierzaka, ale wyrwałam go z takiego okropnego domu...Jeszcze nie wiemy czy z nami zostanie, rozglądam się za jakimś domkiem, ale nie wiem co z tego wyjdzie....Póki co muszę skombinować nową klatkę, bo ta którą ma teraz jest miniaturowa. Nasz chomik ma 2 razy większą:szok:

reklama
Dziewczyny, gdzie kupić paski do mierzenia ph Merck? Macie jakieś źródło? Na allegro nie ma :dry: Może któraś ze świeżych ciężarówek ma do sprzedania? Chętnie bym odkupiła :tak:

Do góry