reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
małe liski kochana jakie jutro rano ? do jutra to już mi kciuki zdrętwieją :)
powiedz mi ,a jak starałaś się o swoich chłopców to w którym cyklu Wam się udało ?

jeśli chodzi o moją owulkę to właśnie przewidywałam ją na 19 dc tak jak pokazał ovufriend , ale .... po pierwsze moje wysokie TSH podcieło mi skrzydła , a po drugie Ja mam takie po owu wysokie tempki , więc w ogóle się nie nastawiam choć suplementów od tak na wszelki wypadek nie biorę ... no i to jak się zakwasiłam hehe zaszalałam bardzo :) to jest/był cykl bardzo eksperymentalny :)
w przyszłym by mieć 100% pewność co do owulki wybiorę się do ginka, bo ten mój wykres szalał jakoś podobnie z testami owu zaczne je robić od 10 dc ;) a nie jak teraz od 15 dc

Elmo , ale masz słodziaka w domku jejku takie maleństwo :) Śliczną ma tą buzinkę i czapeczka boska :)

Ja miałam dla Wojtusia Maxi cosi mura 4 czarny 3 w 1 i byłam z niego bardzo zadowolona , żeby go rozjaśnić mialam jasny kocyk i wszyscy byli zadowoleni , bo kolor był bardzo praktyczny , oczywiście wózek stoi i czeka moze kiedyś się doczkea na nowego członka rodziny, ale tak czy inaczej maclarena MUSZE mieć :) i kto wie czy nie będzie to również czarny kolor :tak:

Ostatnia edycja:
Hej hej :-)

gdusia, może koleżance sprzyjały za to inne czynniki, hormony to co prawda ważny czynnik ale jest jeszcze 6 innych, spełniając nawet wszystkie czynniki nie mamy 100% a jedynie bardzo duże szanse.

kate
, ja dla Krzysia miałam spacerówkę Maclaren Techno XLR, był super.

Justi, no właśnie ciężko u mnie ostatnio ze zdjęciami ale poprawię się

Nuuuśka, myślę, że dziś będzie w sam raz, miłego serducha zatem życzę :-D Kociaki są świetne, gdzie ja tam one, normalnie czuję się śledzona ;-), straszne z nich miziaki się robią. Charakter Ragdolli nie jest żadną ściemą co próbowała wmówić mi np. moja mama, te koty nie mają nawet krztyny agresji i instynktu obronnego, ani razu nie podrapały podczas gdy większość kotów w takich sytuacjach by tak zapewne zrobiła przy moich dzieciach, z Nemo to dosłownie szmaciana laleczka. Oczywiście pilnuję by dzieci ich nie zamęczyły, zakochałam się w tych dwóch futrzakach, muszą być zawsze blisko siebie i blisko mnie, gdy się bawią to normalnie lepsze to jest dla mnie jak oglądanie filmu :-) Ostatnio przez te rożne problemy nachodziły mnie wieczorami lęki i czarne myśli, odkąd mam koty to to minęło.

małe liski
, mam nadzieję, że zatestowałaś i wkleisz nam tu za chwilkę zdjęcie pięknej kreski testowej. Właśnie doczytałam, że testujesz jutro, nie odstawiaj zatem Duphastonu, wykres mega ciążowy :tak:

iweet, nie wiedziałam, że masz endometriozę, niestety przy tej dolegliwości jest zazwyczaj znacznie podniesiony poziom estradiolu, endometrioza i PCO hormonalnie niezbyt sprzyjają staraniom o dziewczynkę ale można przecież innymi czynnikami znacznie zwiększyć prawdopodobieństwo. Ja bym nie odpuściła, mi bardziej zależało na tym by synek miał po prostu rodzeństwo z małą różnicą wieku niż na córeczce ...a że się udało połączyć jedno z drugim to jestem mega szczęśliwa :-)

Elmo
, Michaś jest cudowny, jaka słodka roześmiana buzia, mam ochotę go wyjąć na chwileczkę ze zdjęcia i wyściskać :-)

Justi :D kochana już dziś z 6 razy byłam w toalecie, tak więc chyba nie ma sensu robić test, spróbuję jutro z rana. Wiem, widzę, że wykres ładny, ale naprawdę nie wierzę jakoś że się udało. W tym miesiącu też miał być mój eksperymentalny cykl, dlatego właśnie zaszalałam z roztworem i nie oszczędzałam na replensie :) przy chłopcach udało się za pierwszym razem, ale wtedy byłam młoda ;p :)). Ja mam czarno-białego maclarena. Powiem wam, że mimo że spacerówkę tą kupiliśmy z myślą tylko o lecie i wycieczkach poza miasto, to zdawała za każdym razem egzamin również w zimie przy duuużym śniegu :) jestem z niej bardzo zadowolona. Obydwaj chłopcy skorzystali z niej i fajnie by było gdybym mogła nią jeszcze wozić swoją małą księżniczkę

Elmo mi nie wyświetla się zdjęcie Michasia, ale widziałam już go parę razy na wcześniejszych fotach - słodziak do zacałowania

Piranhiu tak, nie testowałam, nie kupiłam testu, nie spodziewałam się że temperatura będzie utrzymywała się jeszcze wysoko, raczej czekałam już na @. Teraz jestem w knajpce, czekam na chłopców, są na zajęciach, przyjedziemy do domu po południu, więc już poczekam spokojnie do sobotniego ranka :) dziękuje za kciuki. Miałam się właśnie pytać o kotki - macie na pewno wesoło w domu! to dobrze, że mają łagodne charaktery i nie reagują właśnie drapaniem na zabawy z dziećmi. Trzymam kciuki żeby szybko sytuacja się u was poprawiła - pamiętaj, zawsze po burzy przychodzi słońce. Bardzo mądra z ciebie dziewczyna - dacie sobie radę, byle trzymać się razem, wspólnie się wspierać teraz, będzie dobrze.

Nusiu właśnie owocnych i przyjemnych starań :))

Ostatnia edycja:
tez miałam maclarena I tez byłam mega zadowolona :)
Liski bedzie dobrze jutro sie o tym przekonasz :)
Elmo Michas cudny :) do zacałowania, ale juz urósł... rosnie jak na drożdzach :)
Piranha super, ze jestes zadowolona z kotków, na pewno sa mega smieszne I daja duzo radości... czekam na jakies foty dzieci z kotkami :)
my mamy jutro gosci na weekend wiec dzis od rana juz przy garach stoje, gotuje warzywa na sałatki itd.

miłego dnia kochane :)

Małe liski trzymam kciuki żeby sie udało

Niuśka dzieki za instrukcje co do storczyka ;)

Elmo dzięki za kciuki , pięknego i dużego masz już synka :)

Pirania piękne te Twoje kotki :)

Daria gdybys potrzebowała namiarów na ta doktor od techabilitacji to daj znać prześle Ci na priva

A my przewieźliśmy ze sobą trochę kasz typu jaglana jęczmienia gryczana :) bo tu nie ma :( a czasem sie chce :)

Jakieś wysokie tempki znowu mam w tym cyklu :( masakra ze mną jest

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka :happy:

Marchew - śliczny ten Twój bobasek :-D
małe liski - myślałam, że już po testowaniu, a Ty normalnie trzymasz nas cały czas w niepewności ;-) temperatura ekstra wysoka - trzymam mocno kciuki &&&&&

Elmo - Michaś cudowny - do zacałowania :-)

Nuuuśka - wierzę, że dasz radę osiągnąć swój cel :tak: uparta z Ciebie osóbka - trzymam kciuki &&& i udanego serducha ;-)

Kate - tak, zaczęłam już dietę. Nie jest lekko, ale cel uświęca środki ;-) mam nadzieję, że jakoś to będzie

Airfix - no to masakra z tym Twoim m. - niezły z niego "chomik";-) mam nadzieję, że jednak uda Ci się wyrzucić wszystkie niepotrzebne rzeczy :tak: co do pozwolenia na budowę - naprawdę szybko Ci to wydadzą :szok: super! :-D jeżeli chodzi o metodę, to chyba na początku spróbujemy O+12 z dłuższą wstrzemięźliwością. mam nadzieję, że ze stresu owulacja mi się nie przesunie ;-)

udanego weekendu!

Do góry