reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
kate a może zapytać czy oni też posiadają atesty do tej bransoletki?

małe liski powiem Ci że ja się kompletnie moimi storczykami nie zajmuje i nic ale to nic z nimi nie robię, stoją w pokoju moich chłopców na parapecie gdzie do połowy okna przysłonięta jest roleta i gdzie słońce pojawia się późnym popołudniem, podlewam je jak sobie przypomnę albo jak widzę że w szklanej osłonce nie ma wody, nie podlewam ich żadnymi odżywkami a jak przekwitną staram się tak około 2 tyg nie wlewać im wody, pędów też po przekwitnięciu im nie obcinam ....więc tak wygląda moja opieka nad nimi:tak:
Nigdy nie wierzyłam w to że ktoś może coś albo kogoś zauroczyć, do momentu jak nie zaprosiłam do domu koleżanki która chyba rzuciłą jakiś urok na mojego pięknie kwitnącego storczyka i po jej wizycie wszystkie ale to wszystkie kwiatki mi z niego opadły...więc chyba coś w tym musi być.
Kilka stron wcześniej wkleiłam wyniki moich minerałów - czy mogłabyś na nie zerknąć i mi coś doradzić?

Ostatnia edycja:
aljul dzięki. Czyli teraz 2 tygodnie mam nie podlewać. Zerknę wieczorkiem bo chłopcy domagają się już bajki na komputerze :) ale dziewczyny do tego czasu pewnie mnie wyprzedzą i odpiszą ci pierwsze :)

male liski Przepis na te kotelciki gdzies juz podawałam:) ja je robie czesto, tyle ze daje bułke tarta zamiast maki pszennej, i dodawalam pieczarki jak nie byłam na diecie :) Moze faktycznie bym piekla fileta mezowi do pracy, choc juz mialam takie zapędy to mówił ze nie, bo nie ma gdzie odgrzać w pracy...Moze sie zgodzi na jedzenie na zimno ;) Na razie dwa dni sie wsciekam na niego, wiec musze troche sie wyciszyc zanim podejme próbe dawania mu fileta do pracy hihi A jeszcze wczoraj był w pracy do południa ( z szefem ) i mowia kobiecie, ze dzis pracuja tylko do południa u niej bo maja załatwienia tzn moj maz ma, szef mowil tej babie ze troche moj mąż choruje i że idzie do domu bo ma " sprawy chorobowe", a szedł holtera na serce założyć ( tego jej nie mowili )....a ta babka tak stoi i stoi i mowi- Hmm..no to panowie ładnie zabalowali w weekend ze do dzis was trzyma.... No rozumiesz??? Mój maz sie tak wsciekł, bo nie pije alkoholu w ogole od 3 lat, piwo to jedno na 7-8 miesiecy...a tu babka z nich pijakow zrobiła. I dopiero szef musial jej wszystko powiedziec, ze tu chodzi o serce...no ale moj M. cały dzien był " ze bez kija nie podchodz".
male liski póki nie ma @ to wiesz, nie wszystko stracone :) Na test moze faktycznie za wczesnie, ja Ci przypomian ze u siebie dwie wyrazne krechy zobaczylam dopiero w 3 -mcu ;)
A storczyka podlewaj, póki serce storczyka żyje to storczyk tez :) Kwiatki to nie wszystko:) Mi 3 storczyki popadały, ale za to pusciły zaszczepki...a mialam taka jedna zaszczepke co mi na łodydze urosła i 3 lata rosła na oknie i moj M.cos tam porobił i padła całkiem,ale jeszcze z nadzieja podlewam bo widze jeden zielony mały korzonek, tyle ze chyba juz serce padło całkiem, wiec nic z tego nie bedzie

iweet Ja jem ser żółty bo mam wapn nie za ciekawy, ale nie wiecej niz 6 dag dziennie :) czasem co drugi dzien jem tylko ser zółty, nigdy 10dag nie udało mi się wcisnąć w siebie :)Ogolnie ok 5 plasterkow co drugi dzien :) iweet śliczna ta bransoletka, skusiłabym sie ale róż mi do niczego nie pasuje, jakbym wiedziała ze mi sie cos z bezem trafi, to bym wzieła ;)

kate... Ja mam bransoletke jonizujaca jakas Power Balance czy coś..podobno efekt placebo, ja tez tak uwazałam ale nie wiem czemu jak ją nosze to faktycznie mam wiecej energii, a z tym u mnie jest problem -wiec moze faktycznie cos w niej jest...dałam cos koło 15-20zł, nie pamietam .

Ja dziś po wizycie u ginka jestem ;-) Udało się i poprowadzi mi stymulacje :) Pierwsza w cyklu lipcowym, kazał mi sie zapisać na dwa usg przed owulacja i po owulacji, a ze przyjmuje raz w tygodniu wiec musiałam wziasc termin taki jak wypada, czyli wyszło w 11dc i w 18dc :)
Stymulacja staneła na Femarze od 5 do 9 dc + Duphaston...

kate ta bransoletka z Twojego linka jest super.
airfix na mojej nie ma różu w ogóle tylko beż, pomarańczowy i trochę bordowo-brązowego. Ja ogólnie noszę takie bransoletki, po kilka sztuk na jednym nadgarstku więc mi bardzo pasuje, i jeszcze zamówiłam sobie inne od tego użytkownika tylko już zwykłe akrylowe i noszę razem z tą turmalinu

dziewczyny mam już wyniki hormonów (robione w 2dc), wydaję mi się że są ok (chociaż bez rewelacji), ale jeśli możecie to zerknijcie:
estradiol 55 (19,5-144,2 w fazie folikularnej)
testosteron 26 (14-76)

Ostatnia edycja:
cześć laseczki,

oj nadgonić was w czytaniu to nielada wyzwanie ;)

powiedzcie czy na dziewczynkę w staraniach większość liczy na 2-3 dni przed owu czy staracie się trafić o+12? problem jest też w tym, że nie potrafię ocenić mojej szyjki czy jest miękka, twarda, a śluz dla mnie codziennie jest kremowy ;/ muszę chyba zdecydować się na monitoring, czy któraś korzystała z takiego monitoringu, czy warto?

nie mogę się już doczekać moich staranek, ale najpierw muszę iść na badania krwi, co przypada na koniec miesiąca więc pierwsze staranka w lipcu ;))

Nusia, powiedzmy, że moja kolejna @ będzie w okolicach 5 sierpnia ;) wtedy, mam nadzieję, że ruszymy ze starnkami. ( choć sytuacja w pracy "kiepska") Co do wrześniowego terminu @ nie chcę gdybać,... znając życie pewnie połowa września
Airfix, super, że stymulacja zaplanowana! Trzymam kciuki za pęcherzyki:)
Piraniu, jakie śliczne te kotki, do schrupania!

Też chciałabym kupić bransoletkę.. tylko te "sportowe" do niczego mi nie pasają. Skolei boje, się że na allegro trafi mi się ten rażący róż... Czytałam, że kwarc też emituje jony ujemne, więc mogłabym kupic taką bladoróżową i prawie białą/przezroczystą, tylko czy to zadziała? Jak myślicie?

Lili81 Co do odstepu 2-3 dni , a 0+12 , to Lili nikt Ci nie powie co lepiej :) każda z nas obiera inna strategie. Te które czuja ból owulacyjny to lepiej im trafic w 0+12, a te które regularnie miesiaczkują to mogą pokusić się o odstęp 2-3 dni:) Jeszcze do wyboru masz odstep 2-3 dni i albo starania codzień od zakończenia @, albo odstep 2-3 dni i wstrzemieźliwość przez min 9-12 dni i dopiero zadziałanie raz 2-3 dni przd owulacja:) Ja jestem zdecydowana na działanie 2-3 dni przed owulacją, i do dziś chciałam postawić na wstrzemiezliwosc i zadziałanie 2-3 dni przed...ale tak mysle ze w moim cyklu stymulowanym moze sie wszystko zdarzyć, wiec chyba lepiej mi będzie starac sie codziennie i skonczyć na 2-3 dni przed czyli jak test owulacyjny bedzie wychodził pozytywny. Co do badania szyjki to nie przejmuj się dla mnie to w ogóle czarna magia ;) Ja już stwierdziłam że chyba nie mam szyjki, albo gmeram nie tam gdzie trzeba, a ostatni mój wymysł -ze może palec mam za krótki bo ja tam szyjki nie mam i juz hahaha
Monitoring cyklu miałam 3 razy w czasie cyklów stymulowanych, ginekolog na takim badaniu usg stwierdza czy jest pecherzyk i jakiej wielkości i mniej wiecej kiedy powinien pęknąć:) Wybrać się warto jeśli nie umiesz sama okreslic daty owulacji:) Po dacie owulacji która wyznaczy ginekolog warto sie wybrac jeszcze raz na monitoring, sprawdzic czy pecherzyk faktycznie pękł:)

gdusia_ Czyli cykl sierpniowy tez należy do Ciebie? :) Ja zaczynam koło 21 sierpnia starania bo wtedy mi wypada poczatek cyklu :) Czyli kwarc tez emituje jony ujemne? Bo mi własnie tez sportowe bransoletki tez do niczego nie pasują, a te kolory wściekłego różu tez nie w moim stylu ;)
A nie wiem czy czytałaś- ale jeszcze bursztyn emituje jony ujemne..moze byc sie skusic na taka z bursztynu bransoletke?
gdusia znalazlam ze hematyt tez emituje jony ujemne i znalazlam cos bardziej "stylowego " ;) BRANSOLETKA SHAMBALLA CYRKONIE BURSZTYN SUPER CENA (4298460947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. kupiłam ją :) i jeszcze dodatkowo taką ktora juz nie emituje jonów CZARNA BRANSOLETKA SKÓRZANA SKRZYDŁA CHARMS (4295833649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale nie mogłam sie oprzeć :)

Jeśli któraś by potrzebowała Femary/Lametty to prawdopodobnie będę w stanie załatwić recepte oczywiście na 100% 29 lipca jak pujde do ginka, bo dziś mi chciał dać a ja głupia nie wziełam ;) a mogę mu pościemniać że nie zauwazyłam ale ta która mam w domu to mi sie data waznosci skonczyła albo co ;)

Umiecie to przetłumaczyc z ksiazki Tamary ".For ttc a girl you should use the following products because they have been found to lower female testosterone (which favors boys): Nail polish remove, Nail polish, and anything with Aerosols. " bo w koncu nie wiem, czy wolno malować te paznokcie czy nie na dziewczynke ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :)

Airfix super kochana ze wizytka udana !! czyli stanelo na femarze ?? :D dobrze, bede miec Ciebie na najswiezszym przykladzie jak dziala i podsune na pewno ten pomysl ginowi bo strasznie mnie korci stymulacja Nia :tak:Ja wierze ze wiekszosc z mojej magicznej listy do konca roku bedzie zacoskowana :-)

aljul kochana bo ja dopiero teraz zauwazylam !! Dlaczego ja Ciebie nie mam na liscie ?? nie chcialas, czy ja zapomnialam wpisac ?? :zawstydzona/y: Jak to moja wina to z gory przepraszam i podaj mi kochana wszystko co potrzebne bym mogla uzupelnic :*

piranha hahaha ja mam drzewo genealogiczne w domu bo mam dziadka ( Desperado ) - syna ( Garfiel ) - i wnuczke ( Bungee ) :-D:-D
Drapak doszedl w calosci ? Ja od samego poczatku powiem Ci uwazalam, ze jak kot to tylko x2 lub wiecej. Jeden kot tylko w wypadku kiedy na prawde sam z siebie jest samotnikiem i nie toleruje innych kotow. Ale w innym wypadku zawsze mowie zeby sie dokocic :wściekła/y:bo jednak co dwie glowki to nie jedna, na ta chwile nie wyobrazam sobie Naszego domu bez kotow - dzis poniewaz Ł. spal u Oli w pokoju bo gral i potem chyba zasnal nawet nie wiedzac kiedy u Niej w lozku - to Desperado cisnal sie na mnie z jednej strony ( spal na miejscu Ł.) a Bungee z drugiej wiec jak co dzien czulam sie jak sardynka gdzie jak ktoregos klepnelam w glowe bo wlaczyl sie bojler ( mruczenie :-D ) to obraza byla taka ze potem tylkiem do mnie spaly. Burżuazja i towarzycho I klasa :-D:-D
A co do mnie, a czy w 12dc serducho nie bedzie za pozno ? Czy dzis jeszcze nie zaserduchowac ? :D

gdusia to ja na razie zostawiam Cie w oczekujacych a w sierpniu mi powiesz dokladnie czy i kiedy ruszacie i wtedy pozmieniam oki ? :*

kate.. taaaak weekend ma byc podobno piekny i goracy przedw wszystkim. Choc dzis jest juz bardzo ladnie :)
Mialam sie pochwalic waga :) Rozpoczelam diete 20maja z waga 72kg - waga z 30.06 - 67,7kg ( moglo byc lepiej ale w czerwcu byl slub + wyjazd na wies wiec pare razy zdarzylo sie ze sie obzarlam na zapas :-D:wściekła/y:). Do Naszego urlopu czyli do 9sierpnia chce zejsc do wagi 63kg zobaczymy czy sie uda :happy:

attachment.php

Starających się : 12
Oczekujących na staranka : 4

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Do góry