reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana na takie zdjecie od spodu myśle, ze jest jeszcze za wczesnie, tu by moglo coś powiedziec zdjecie calego ciałka z profilu a takiego nie masz, te dwa nie przedstawiaja całego ludzika tylko głowke I do połowy ciałka bez tej czesci która Ciebie inatersuje najbardziej, miałas tez inne ujecia z tego co pamietam, ale dzidzus był odwrócony pleckami I nic nie było mozna tam zobaczyć... poprostu musisz poczekac na kolejne USG lub isc jeszcze raz... ja bym poczekala do kolejnego USG bo wówczas już pewnie bedzie wszystko bardziej wiarygodne... no a teraz na tym etapie ciązy, nawet lekarz może miec wątpliwosci bo tu obie płcie róznią sie tylko nachyleniem nuba... Nie trac nadziei, choc wiem jak to jest sie nastawic a później rozczarować, choc w 2 ciązy nic nie zrobilam by miec syna to jednak do połowy ciazy myslałam, że syn bedzie a na USG rozczarowanie, nie powiem, że smutek I rozpacz, ale gdzies tam w srodku coś zakuło, że to nie syn a teraz widze jak fajnie, że sa 2 tej samej płci, jak sie bawia I jak sa za soba, widocznie tak to własnie mialo być, no a teraz postaram sie lepiej ;) bo mam pragnienie dziecka I chciałabym by wreszcie sie udalo miec tego syna. Jednak licze sie, że moze byc niepowodzenie, I syna miec nie bede, ale będzie kolejca córka... nie wyperam tego bo wiem, że nikt nie daje gwarancji a dziecko to nie bubel I nie ma reklamacji... jak sie nie uda na pewno bedzie mi smutno, ale wiem, że dziecko bede kochac I zaakceptuje je niezaleznie od płci I na pewno nie bede na nie patrzec jak na niespelnione marzenie bo kazde dziecko jest Małym cudem a my nie na wszystko w 100% mamy wplyw... Takze głowa do gory I nie smuc sie dopoki jeszcze nic nie wiadomo :):)

reklama
piranha i tak właśnie zrobię. lipiec odpuszczamy ale czy do sierpnia uda mi się zbić potas i sód i podnieś magnez i wapń? ech :(
ana ja bym nie wierzyła w takie coś że widział coś sterczącego. kurcze albo jest pewien albo niech nie gada. mój ginekolog przy synku w 11tc powiedział że narządy u dziewczynki jak i chłopca wyglądają podobnie i sterczy u jednego i u drugiego. tylko u dziewczynki bardziej w dół a u chłopca w górę (albo na odwrót nie pamiętam dokładnie), a jak zapytałam jak sterczy u mojej dzidzi to powiedział że w dół (na dziewczynkę) ale żeby się na razie nie sugerować bo to za wcześnie na płeć. no i na następnej wizycie w 16tc powiedział że na 100% syn a na jeszcze kolejnej wpisał na opisie usg "płeć męska" :) Także takie gadanie że coś widział ale pewny nie jest to sorry ale nic pewnego. trzymam kciuki za dziewczynkę.

Bardzo Wam dziewczyny dziękuje za miłe słowa.
właśnie lekarz nie wspomniał nic o nubie czy odchyleniach nuba, tylko powiedział że przez chwile dzidzi uniosło nużke i widział że coś sterczy. ja jakoś naprawdę straciłam nadzieje.naprawdę chciałąbym wiedzieć już na pewno .wtedy musiałabym zaakceptować rzeczywistość .
usg państwowe mam dopiero 14 lipca, ale lekarz jest naprawdę niemiły i nie wiem czy się coś dowiem (kompletny zgred)
kate- diete myśle że spełniłam w 60 % jakieś zakazane produkty były ale w dużo większej części serki, jogurty, kakao, mleko itp., co do suplementów to tak nie bardzo. brałam witc 1000,sok z żurawiny, wit b-50-ale nie długi okres czasu. ph nie miałam wcale dłużego bo w granicach 4- 4.5 ale i tak stosowałam na wszelki wypadek sylk.

Ana87-nie załamuje się, moj syn do 8 msc był córką, aż pan doktor powiedział ooo "moszna urosła" :szok: wiec moze jeszcze bedzie córcia, trzymam kciuki &

male liski Ja mam codzień przedszkole w domu :) Dziś im zabrałam kabel do xbox'a bo kobieto nie szło wytrzymać, jakby mogli to by obaj się pozabijali.Dziekuje Ci Kochana z góry za pomoc w tym co M. by mogł mi zjadać,najlepiej do woli :) żeby nie podjadał innych rzeczy.
Co do mojej strategii to ja jestem zdecydowana na 3 dni przed ... tyle ze musze zobaczyc co bedzie z owulacja po stymuluacji, bo jesli beda sie działy cuda to wtedy łatwiej bedzie trafic w O+12.
A na tej 10-tce nawet cień cienia sie nie pojawił? Moze byc za wcześnie jeszcze , wiec dalej trzymamy kciuki :)
male liski A ile mleka piłas dziennie? No bo ja kupuje takie zwykle 1,5% bo nie ma w sklepie o obnizonej zawartosci potasu czy sodu. Ja pije 2 szklanki ale kakao, jajek nie jem w ogole, tyle co do kotletow co daje. A te piersi z kurczaka jak piekłaś? Bo ja nie lubie takich suchych, dlatego nigdy nie piekłam.

Nuuusia Staram sie, staram myslec pozytywnie ze dla mnie 13-sty cykl bedzie szczesliwy :) 13-tka zawsze była szczesliwa dla mnie, wiec moze i tym razem tez tak bedzie :) tyle ze mam w głowie to co powiedział endo...ze mam male szanse z Femara i Clo, ze powinnam sie udac do kliniki po specjalistyczne leczenie, i po nowoczesne techniki rozrodu ( jak to okreslil) a nie męczyć się tabletkami i dołować.

kate.. Ależ cudni bracia :) Powiem Ci ze jak widze taki obrazek to aż się chce miec dwóch chłopców :) Spodnie maja super..poluje na takie mojemu Alankowi ale jeszcze sie nie nadziałam na takie :)
kate Ja miałam wapn z Now Food bo był polecany,a dzis zamowiłam z Swanson'a bo lepiej wychodzi cenowo :) tez bedzie dobry:) 2 tabl zawieraja 630mg wapnia wiec tez tak jak tego z Now Food trzeba brac 4 .

gdusia Ph dla M. powinno byc chyba 7-7,5 :) U mojego M. wynosi juz 6,5 nie wiem czemu, a zjezdzalismy z 9

Justi _ Moj to niby mowi ze strasznie sie diety trzyma, a przeciez widze co je..tyle ze my juz praktycznie od połowy kwietnia ta diete niby trzymamy tak na 80% to codzien to jest gorzej. Własnie my to jeszcze wytrzymamy, ale z facetami to trudno, Oni chyba nie maja takich pragnień silnych jak my co do posiadania córci :)

Piranhu No to faktycznie zaszalałaś :) Ale kociaki cudne, prześliczne :) Dobrze pisałam ze Piranha ma teraz 3-ke dzieci hihi a tu sie okazało ze 4 ;) wiec teraz faktycznie z czasem bedzie cięzko :) Musisz nam koniecznie opisać reakcje dzieci ;) Kciuki żeby wszystko się ułożyło w Twoim życiu prywatnym :)

iweet84 Faktycznie sód i potas wysoko, ale magnez i wapn sa ładne :) Odstaw drastycznie sód i potas , moze to cos da :) A napisz moze co jadasz to zobaczymy czemu ten potas i sod sie tak trzyma :) Iweet picie wypłukuje sod i potas ale musisz pic wody nisko sodowe i nisko potasowe, my tu pijemy Muszynianke, dzis kupilam tez Kryniczanke- szukaj wód magnezowo-wapniowych.

Ana87 Póki lekarz nie mowi na 100% to nie ma co sie martwić, sam Ci powiedział że moze byc siusiak, albo i nie , w tym tygodniu przeciez u kazdej płci nub sterczy, za wczesnie raczej jest:) Ana z tych zdjec ciezko cos odczytac, nie widac dzidziusia na całej długosci :) Jedynie mozna sobie gdybać po kształcie głowy, bo tyle widac dokładnie. Jedno jest pewne- to maleństwo jest śliczne :) Ma bardzo ładna, zgrabna głowkę i śliczną buźke:) I jest zdrowe :) wiec teraz czekaj na wiesci co do płci tak na 100% :) Ana jesli chodzi o suplementy to jednak chyba za mało troszke było ich, bo nie brałas magnezu, wapnia, kwasu foliowego, ta wit b6 to pamietam ze bardzo krótko prawda? Zeby mowic o braniu suplementow to chyba 12tyg trzeba stale je brać i to wszystkie , jakos tak :) Moze Piranha jak wpadnie tu z wizyta niech policzy ile czynnikow spełniłas tak na 100%. Bądź dobrej mysli, my tu wszystkie trzymamy kciuki :) Poczekaj do tej wizyty lipcowej, a jak ginek taki zgred to najwyzej pujdziesz jeszcze raz do innego :)

Ja jutro ide do ginka :) Zobaczymy jak przebiegnie wizyta :)

Airfix- na pewno nie zrobiłam wszystkiego w 100% ale też nie mogę powiedzieć ze nie zrobiłam nic:) myśle że gorzej bym przeżyła to jeśliby lekarz powiedział że widzi dziewczynke a później stwierdziłby że to jednak chłopiec:)
mój syn nie wie o rodzeństwie, ponieważ jak by się dowiedział to by się wkółko pytał kiedy będzie dzidzi-bo żeby to takie proste było:)
on chce bardzo brata w ostateczności może być dziewczynka:-D tak mówił kiedyś.
zobaczymy jak to wszystko się poukłada. na pewno dam znać co i jak .

dodam że jak na razie soda się nie pieni, obrączka kręci kółka, ph moczu z pierwszego badania wynosi 6, a tętno dziecka na samym początku wynosiło 149 a teraz 160. więc jeśli to chłopczyk to obale wszystkie mity :) sprawdze jeszcze w środe kapuste

Ostatnia edycja:
Ana87 Moj synus tez chce brata, a ostatecznie siostra tez moze byc :) Ana zobaczysz bedzie córcia , no nie mozesz nam tak obalać wszystkich mitów ciazowych hahah bo w czym bedziemy nadzieje pokładać;) Musisz miec córcie i juz :) Najgorsze to czekanie od usg do usg:) Głowa do góry :)

airfix moja dieta nie jest super restrykcyjna ale się staram. na śniadania i kolacje jem kanapki głównie z dżemem truskawkowym (własnej roboty) albo grzanki z żółtym serem, czasami jakaś wędlina i ogórek zielony albo ser biały. czasami jajecznica. w między czasie jadam jogurty pitne i normalne o smaku truskawkowym lub malinowym (czasami light bez cukru a czasami zwykłe), mleko o smaku truskawkowym, rzadko jogurt naturalny z truskawkami. spore ilości migdałów. Na obiad głównie kurczak (pieczone skrzydełka, udka doprawiane niestety m.in. vegetą :/ albo schabowe z piersi kurczaka) czasami zjem inne mięso ale rzadko, ziemniaków nie jadłam w ogóle ale odkąd są młode to zjadałam kilka ziemniaczków. jadłam czasami zupy (wiadomo jak się gotuję dziecku to i samemu się czasami zje). soliłam oszczędnie ale soliłam. nie piłam kawy, herbaty, alkoholu. tylko mięta i woda z dzbanka brita. no i niestety słodycze w mniejszych ilościach ale czasami coś zjem (kiedyś jadłam tonami), ale zawsze miałam niskim poziom glukozy mimo że jadłam dużo słodyczy. owoce to tylko truskawki i maliny, ale warzywa się zdarzyło zjeść brokuły czy fasolkę szparagową. zero pomidorów i bananów. czasami jakaś pizza czy zapiekanki ale rzado. i to tyle, wiem że dieta słaba ale ja wcześniej nie jadłam w ogóle nabiału.

Ostatnia edycja:
reklama
male liski ty to palmienie kiedy mialas odrazu przed owu?Bo nie potrafie odzczytac twojego wykresu:zawstydzona/y: u mnie jak narazie ustalo ale jajniki zaczynaja mnie kluc a na tescie owu tylko linia testowa widoczna:baffled: noc nic czakam dalej..

ana wstydzioszek bym powiedziala z tej twojej fasolki.. ja bym poczkala napewno do wizyty do polowy lipca wtedy powinno byc bardziej wyraznie widac co tam sie ukrywa ;)

piranho alez niespodzianke zrobiala dzieciom,teraz kazdy ma dla siebie kotka jeden ma Kaja a drugi Krzysiu ;) Slodziaki dwa sliczne imienia Nemo i Nono ;) Pewenie bedziesz potrzebowalal pare dni na zadomowienie nowych domownikow ale z tego co pisalas Nono radzi sobie juz swietnie. Moja siostra ma tez dwa koty i taki sam podzial charakterow... jeden do zakochania a drugi maly rozrabiak:-D

Do góry