reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhiu no to jednym słowem zaszalałaś:tak:. Ależ on jest cudny...pewnie też uległa bym jego urokowi osobistemu będąc na Twoim miejscu... już sobie wyobrażam jak mój młodszy synek by go niańczył i nosił na rączkach, a starszy jak go zobaczyła n zdjęciu to mówi "mamo ja właśnie chcę takiego kotka......kupisz?":-) .
Oby Twoje problemy się jak najszybciej naprostowały i wszystko wróciło do normy:tak:.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, dziś zrobiłam hormony i minerały. wyniki hormonów mają być w środę a minerały katastrofa ;( na pewno odwołuję starania w lipcu ale czy uda mi się zmniejszyć sód i potas do sierpnia? płakać mi się chcę bo tak bardzo liczyłam że wyniki będą ok. Podaje wyniki a w nawiasie normy.
sód 143 (132-145)
potas 4,79 (3,7-5,1)
wapń 9,54 (8,5-10,5)
magnez 2,17 (1,8-2,5)
Przyznaje że dieta nie była super restrykcyjna, ale jadłam dużo nabiału i unikałam produktów zakazanych i zdarzało mi się jednak je podjadać. w miesiąc już raczej niewiele wskóram przy takich wynikach prawda?

dziękuję dziewczyny że wierzycie w moje dwie kreski :) wiem że jest jeszcze wcześnie ale zasugerowałam się tym testem owu - skoro tam wyszło to i na ciążowym coś powinno być widać. Teraz spokojnie czekam do terminu @,
Elle rozumiem cię.
Vivienka
u mnie też krwawienie tzn ten śluz trwał właśnie 4 dni. będzie dobrze zobaczysz, głowa do góry i wszystkie myślimy pozytywnie
dziewczyny mój m. też ma dosyć diety dziewczynkowej, na kurczaka na może patrzeć, lukrecji też już nie chce łykać
Piranha tak myślałam że czasu już w ogóle nie masz wolnego :)) kotki przepiękne! wiesz myślę że dzieci mają teraz wielką radochę, ale za parę dni emocje trochę opadną, a później kotki swobodnie już będą sobie biegały po domu, a dzieci zajmą się swoimi starymi sprawami :)

aljul a kiedy będziesz się starać? ja chciałam w lipcu ale w tym przypadku przesuwam na sierpień o ile nie dalej :( jeżeli ja przy diecie mam takie wyniki to jakie były bez diety. :/

już wiem że częste picie wypłukuje sód i potas ale też wapń i magnez (chociaż w mniejszym stopniu)

iweet nie wiem kiedy zaczynamy ....mam zamiar się dobrze przygotować chociażby miało to trwać i rok
Powiem Ci że ja bardzo ale to bardzo mało spożywam jakichkolwiek napojów, jestem bez nabiałowa, owocowo-warzywna i uwielbiam słodycze. Póki co uczę się jeść nabiał i ograniczam słodycze.

Ostatnia edycja:
Kevinka- jaki już duży brzusio:) u mnie 13 tydzień i szczerze powiem że brzuszka nie widać:)
Elle87- tak robiłam nie raz test z sody i nic się nie pieni, ale szczerze to ja nie wierze w to. obrączka się kręci w kółko. kapusty jeszcze nie robiłam, ale mysle że zrobie:)

byłam u lekarza co musiałam zrobić badanie usg i jak lekarz mierzył i ważył itp. to powiedział że chyba chłopaka widzi :-( miałam nie pisać jak nie będę pewna na 100% ale nie mam z kim się podzielić swoimi smutkami ( nikt tego nie rozumie- wszyscy mówią że grunt to zdrowe dziecko) ja to wiem ale nie mogę sobie tego wszystkiego poukładać....Wy na pewno to wiecie.
wiecie że naprawdę byłam jakaś taka spokojna i pomyślałam że mi się udało:) ale teraz wszystko w gruzach runęło.... jak wychodziłam to powiedziałam mu ze mam nadzieje że się pomylił co do płci...-a on na to ze śmiechem - że coś mu sterczącego mignęło między nużkami i mógł to być siusiak jak i jajniki, nie jest pewny.----to po co mówi jak nie jest pewny na 100%---- ale może to dobrze-kubeł zimnej wody się przydał-ale obwiniam siebie za swoje myślenie. żałuje że nie poprosiłam o jakieś super zdjęcia nuba:( no ale jest za późno. myślałam żeby nawet iść jeszcze raz....ale na razie się wstrzymuje bo przecież nic nie zmienie.
według @ to był równo 13tydzień, ale tak jak przypuszczałam owu była późno i usg pokazało 12t4d
cały czas analizuje co źle zrobiłam. naprawdę się starałam by wszystko było jak najlepiej. inni to tylko seks przed owu i już mają córe.....Zobacz załącznik 631753

za wszystkie trzymam &&&& by Wasze marzenia się spełniły. ja na pewno się odezwe jak będę wiedziała płeć konkretnie.
wstawiam jeszcze raz zdjęcie z nużkami- nie wiem co on widział tam....może Wy coś dostrzegacie???

Bez tytułu.jpgtrochę pojaśniłąm zdjęcie ale nic nie widze....Skan_20140627 (4).jpg

Załączniki

• Skan_20140627 (4).jpg
    Skan_20140627 (4).jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 43
  • Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
Tęsknię za Wami a czytając wstecz znów narobię sobie tyłów i znów Was nie dogonię :-(, może więc postaram się być na bieżąco od teraz? :-) Może wieczorkiem chociaż tylko przewertuję posty zaczynające się od mojego nicka bo źle bym się czuła nie odpowiadając na ewentualne pytania :-(

aljul, dzięki kochana, ano zaszalałam :-D, pani hodowczyni dała mi propozycję nie do odrzucenia i aż grzech było nie skorzystać ;-) Kociaki są cudowne, mają całkowicie przeciwstawne charaktery, Nono jest taki zaczepialski i przebojowy, po przywiezieniu do nowego domu od razu wyszedł z transportera, zaczął zwiedzać nowe miejsce, bawić się i jeść. Nemo jest troszkę mniej odważny ale za to dużo spokojniejszy, taka słodka mruczanka przytulanka, ma nieziemsko niebieskie oczy i stąd nazwałam go Nemo.

Nuuuśka
, wyobraź sobie, że M, który twierdził, że nie znosi kotów to strasznie się w nich zakochał, Nemo śpi u niego na biurko, nie wygania ich z łózka tylko robi miejsce na poduszce, jak dziś wrócił z pracy to pierwsze co o koty pytał :-D

iweet, faktycznie sód i potas dość wysoko, wapń i magnez warto podnieść. Jeśli Ci bardzo zależy na córci to ja bym odłożyła jednak starania na kolejny cykl, dieta to najważniejszy czynnik.

małe liski, wykres bardzo ciążowy, jestem niemal pewna, że mały Ktoś już się zadomowił w Twoim brzuchu :-), trzymam mocno kciuki! Oj bardzo bym chciała by emocje trochę opadły bo żal mi kociaków a ja jestem mega wymęczona ;-)

Ana, ale przecież na tym etapie u obu płci jeszcze sterczy nub między nóżkami, może idź na inne USG żeby się nie zadręczać? Na tych zdjęciach niestety nic nie widać :-(

Ostatnia edycja:
Do góry