reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle dzięki! ja trzymam kciuki cały czas za ciebie - jaki ładny skok temp na twoim wykresie!

firletka
można nic nie robić, wierząc w to co napisałaś, albo chociaż spróbować spełnić swoje marzenie i my należymy do tej drugiej grupy

natomiast są też wyniki badań których podważyć nie można An Error Occurred Setting Your User Cookie

Ostatnia edycja:
reklama
małe liski trzymam kciuki za ciebie jutro kochana !!!! musisz dolaczyc do szczesliwego grona zafasolkowanych.,bo w koncu watek odwrocil sie w dobra strone i lecimy jedna po drugiej :-) a ten test ze zdjecia to z owulacyjnych ?

maggie na pewno wszystko sie pouklada, zobaczysz :tak: u nas tez raz lepsze, raz gorsze dni, ale to chyba jak wszedzie kochana. W takim razie czekam na wiesci co dalej, i przede wszystkim wypocznij na urlopie !!

firletka uwielbiam osoby, ktore odzywaja sie ni z gruchy ni z pietruchy negaujac wszystko co sie robi. Teorii jest wiele, gdyby jednak to co tu robimy nie bylo do zrobienia to zapewniam Cie, ze nie byloby tego watku - skoro jest znaczy to ze sie udaje i to jak na razie w znacznym stopniu :cool2:

Witajcie Dziewczynki!
Trochę Was podczytuję i wiem co się na forum dzieje prawie na bieżąco :) U mnie niestety bez zmian ale jak coś się wydarzy to dam znać :)

Ana, gratuluję zdrowej dzidzi i oczywiście &&&&&&&&&&&&&& za dziewusię.
Nuuuśka, myślę, że @ powinna przyjść ok 20.08.
Milla, Wildberry, gratulacje ogromne :)
Piranju, fajnie, ze z nami jesteś i pomagasz w starankach :)

Airfix dziekuje.Ja tez lubie dawac duzo z siebie ale nieraz a raczej czesto zdaza mi sie przedobrzyc i tym sposobem wychdza takie cyrki w cyklu jakie mialam i mam….
Co do kamizelki kupilam ja tez z mysla o synku… jest universalna a kosztowalala naprawde nie duzo.Jestem fanem Tkmaxx ,super jakosciowe ciuchy za niska cene.

Kevinak przykro mi….. zycze duzo sily.
Kiedy idziesz na USG, juz niedlugo powinnas miec badanka prawda?

Milla GRATULACJE!!!!
Ale sie teraz ciezaroweczek posypalo,nach ten 2015 bedzie dla nas wszytskich plodny.

Nusia jest teraz tyle ciezaroweczek na forum ze napewno fluidki dopadna ciebie w bardzo niedlugim czasie!!!!!

Male lsiki mi sie cos wydaje ze ty bedziesz kolejna ciezaroweczka.Zobaczysz mnie przeczucia rzadko myle :*

Piranho jak tam Nono po pierwszej nocy? Czekamy na fotki :)
Martwi mnie bardzo jedna rzecz... bylam u ginka w czewartek i od tamtej pory mialam w czwartek i dzis bardzo delikatne krwawienie i zabarwiony sluz na rozowo z nitkami krwi.Wisz moze co to by moglo oznaczac? Owu jeszcze nie ma i testy znacznie zbladly,czyli testowa kreska juz tez jest prawie niewidoczna.Ale zaczyna pojawiac sie EWCM ale jak juz napisalam jest rozowy...
Ja juz nic nie rozumiem:-:)-:)-( Co bys radzila?Co mam zrobic? Zastanawiam sie czy nie zrobic badania testosteronu bo moze mi znowu skoczyl.ale przeciez nic nie bralam,a mieso wolowe chyba by az tak na poziom testosteronu nie wplynelo....

Milej niedzieli :)

Witam

Moze ktos mnie poinformuje ile dziewczyn zaciazylo w ostatnich dniach?
Probuje nadrobic ale duzo tego :/

Czarna perla ja tez sie tak czułam do 9 tyg i potem sie zaczęło :/
Moje zle samopoczucie,ale mam nadzieje,ze juz niebawem sie to skonczy (oby bo w obu ciazach wymioty mialam do porodu)

Małe listki oby 0-12 byla szczesliwa w roz dla ciebie i oczywiście w tym cyklu :)
&&&&&&&&&&&&&

Kolejna wizyte mam w środę poproszę o ładna fotkę może cos sie wypatrzy :)

Zteszta ciesze sie,ze wizyta juz tak blisko bo niewiem czy jakies infekcji niezalapalam wszystko mnie tam na dole pieczeni zaczerwienione.zreszta niefajnie to mi tam wszystko wygląda takie spuchniete :/

A czy marchewka juz sie rozdwoila?

Piranha ja tez ciekawa jak sie wam mieszka z nono :)

Pozdrawiam

I moc fluidkow posylam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzis rano powtórzyłam test z sody i kapusty i wynik taki sam wklejam zdjecia.

Pozatym brzuch mi wywalilo :0

Załączniki

• 1404057856923.jpg
    1404057856923.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 35
  • 1404057875502.jpg
    1404057875502.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 36
  • 1404057909629.jpg
    1404057909629.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 47
Vivienka Ja lubie ładnie ubrane dzieci :)

Kevinka No dziewczynka bedzie jak sie patrzy ;) Testy wyszły na dziewczynke..no i ten brzuch pieeekny dziewczynkowy :) Ja na chłopca miałam tak wysoko brzuch, az mnie cycki bolały heheh w ktorym Ty jestes tygodniu ciazy ze tak spytam?? Bo z suwaczka wyglada ze 10 tydzien....a ja taki brzuch to miałam w 7 mcu haha

Milla21 GRATULUJE :)) Ale super wiadomość :) Teraz czekamy na opis staranek :D

male liski Jak nic bedzie ciąża ;) Wszystko na to wskazuje ;)) Kciuki mocno trzymam :) No i tez mam przeczucie że sie udało i będzie mała księżniczka :)

ola652 Jak ból był to teoretycznie i powinna byc owulacja :) Takze ładnie być sie wstrzeliła w 0+12 :) U mnie wychodzi test pozytywny i dopiero za 48h jest owulacja :) i Ciebie szybciutko nastapiła :)

Nuuusia U mnie we wrzesniu @ powinna przyjść 20-tego :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Ale masz urwanie głowy z ta praca..a taki stres tez nie dobry dla Ciebie. U mojej mamy siostry wlasnie stres zwiazany z mozliwoscia utraty pracy był przyczyną nie powodzeń w zachodzeniu w ciąże, niestety po 3 poronieniach juz wiecej nie mogła miec dzieci i do dziś żałuje ze taka głupia była i trzymała się tej roboty. Najgorsze ze dzis mamy takie ciezkie czasy i trzeba gdzies zarabiać, o prace ciezko... Nusieńko kciuki żeby się cos uspokoiło w pracy, albo żeby kto sie odezwał z tych CV które rozniosłaś.

Piranhu Jak dzieci i koteczek ?? ;)

A ja od kilku dni gardło zdzieram na facetów w domu:) jeden najmłodszy zachowuje sie jakby miał 2 lata, a stary sie zachowuje jakby miał 5lat... Na dodatek od połowy kwietnia prosze M. zeby pomału przechodził na diete dziewczynkowa, wszystko robie pod dziewczynke do jedzenia...a ten cały maj, cały czerwiec jaja sobie robi... wydaje mi sie ze spokojnie jak ktos sie chce przestawic na taka diete to 2,5 miesiaca to jest wystarczajacy czas...a ten twierdzi ze na diecie jest strasznie, a wczoraj kilogram bobu zjadł, talerz frytek, 12 kanapek z wedlina i popił piwem ktorego nie pił juz ROK, a jeszcze ma 3! No szlag mne trafia... zjada to co ja przygotuje a dojada innymi rzeczami ktorych nie powinien, nie wiem jak dotrzec do niego...jak kupuje ogorka zeby mial na kanapki ( + ser zolty np.) to tez nasoli az biało na to..to jak ja to widze to wole nie kupowac...i efekt jest taki ze ja nie mam juz co mu dac jesc.. kefir nie..no bo musi miec ziemniaki, zsiadle mleko nie bo tez twierdzi ze musi miec ziemniaki....Juz lipiec sie zaczyna pomału i chcialam zeby był na 100% na tej diecie ( ja jestem juz długo ) , ale kompletnie nie mam pomysłu co mu dawac zeby nie podjadał... 6 kg schudł w ciagu miesiaca po odstawieniu całkiem cukru i słodyczy, wiec to na plus...ale co z dieta dziewczynkowa? samo przejscie na slodzik nie wystarczy. Macie jakies pomysły na kanapki chociaz? Albo cos zeby do pracy brał? Choc On najwiecej zjada jak wraca do domu, wtedy to pochłania jeden posilek za drugim, kanapki, obiad, przekaski, wszystko na raz...mowie mu-zaczekaj na obiad pol godziny, to ten za ten czas zje 6 kanapek, po obiedzie znow kanapki i tak w kolko

Ostatnia edycja:
Kevinka kochana Marchew już urodziła :-D Ja jeśli wszystko będzie ok mam zamiar zrobić testy koło 8-9 tygodnia ...choć do końca nie wiem jak je się robi - podpowiesz mi prawda ???

Nuuśka hallllo jak tam samopoczucie ?

Piranha Nono już z Wami ???

Zakręcona jak się czujesz kochana ?

Oczy niebieskie .
... wywołuję Cię kochana !!! Elmo Ciebie również ... czekam na zdjęcia chłopców !!!

Dzis skonczylam szybciutko na szczescie, o 14 bylam juz w domku :)

Annette kochana ale mnie chodzilo i wrzesniowa @ :) noo chyba ze zaczynasz staranka w lipcu ? :happy2:

Dorcia samopoczucie mam dobre, tylko troszke mnie to wszystko dobija, aaaale staram sie wierzyc ze jeszcze jakos sie odbije, bo jak tak dalej pojdzie to szybko polece na samo dno :dry: A jak u Ciebie kochana ?

piranha hahah na bank odsypiasz :-D:-D wpadaj i opowiadaj kochana jak tam nowy chlopak w domu bo my tu ciekawe jestesmy !! :D

Airfix w takim razie wpisuje Cie w tabelke o pietro wyzej :D a pozniej bedziemy zmieniac jakby tak szanowna @ chciala przyjsc pare dni pozniej lub wczesniej, choc oczywiscie nie przyjdzie w ogole ;-)
Co do pracy, wiesz ze ja czasem podejrzewam ze to stres wlasnie z Nia zwiazany moze tez byc jednym z powodow tego ze sie nie udaje..bo przeciez ciagle cos :-( Meczy mnie strasznie ta praca psychicznie, ale dobrze piszesz, sa takie czasy, ze musimy pracowac, i czesto lapiemy sie tego co jest nie patrzac na to, czy sie podoba czy nie, wazne zeby udalo sie zarobic :zawstydzona/y: Cudowna Polska rzeczywistosc...zakichana :sorry2:

vivienko grono Naszych ciezaroweczek rosnie co mnie bardzo cieszy, bo po cichu licze ze i dla mnie w koncu znajdzie sie miejsce :happy2: a co u Ciebie kochana ?? co do plamien, ja tez mialam takie w okresie owulacyjnym tyle ze u mnie wynikaly one z naglego spadku estradiolu. Spokojnie, na pewno to nic groznego nie martw sie :*

attachment.php

Starających się : 11
Oczekujących na staranka : 5

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Katriina ( sierpień 2014 )

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuusia U nas jesli chodzi o prace to tez straszne perspektywy, niby wszedl jakis nowy inwestor do miasta..moze bedzie lepiej :) Moze troche ludzi znajdzie prace..:) Oby. A co do psychiki i stresu- to ja podejrzewam ze u mnie to moze tez byc problem i ze tez w jakims stopniu to jest przyczyna wszystkiego..no procz tarczycy i hashi...
Nuusia a jak liczymy cykle starań?? Bo cykl sierpniowy bedzie moim 13-tym cyklem staraniowym , nie licze cykli w ktorych sie nie staramy szczegolnie ( czyli np. teraz, choc tez sie nie zabezpieczamy ) ..czyli liczymy od nowa ? Dla mnie 13-tka jest liczba szczesliwa, i wierze ze jednak sie uda :) Choc engokrynolog w to watpi :)
Piranha teraz ma trzecie dzieciątko..to teraz już chyba do nas predko nie zajrzy hihi :-) Cudny musi byc ten kociak :) a dzieci pewnie go chca zamordować :)

reklama
Airfix suwaczek pokazuje dobrze jestem w 11 tc .
A mialam taka mala faldke po moim odchudzaniu. Ale pocieszam sie ze w moich wczesniejszych ciazach tez szybko brzuch wywalilo potem sie zatrzymal do jakiegos czasu nie rósł :)

A jak patrzalam na galeri styczniowek to niektore dziewczyny maja podobne :)

A jednak marchewkowy Gabryś sam zechciał wyjsc czy cc?

Dorcia
Test z sody
Dwie łyżeczki sody oczyszczonej zalac moczem.
Jak sie zapieni to chlopczyk.
Jak żadnej reakcji dziewczynka :)

Przepis na test kapuściany: Kapustę pokroić drobno i wrzucić na gotującą wodę
gotować 10 min. Gotowy wywar odcedzić i ostudzić (nie musi być zimny)
Poranny mocz wymieszać w równej proporcji z wywarem.
Kolor czerwony,różowy - chłopiec
kolor fioletowy,niebieski-dziewczynka

Ostatnia edycja:
Do góry