reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranho to normlne ze ty bedziej przezywasz,dla dzieci bedzie to napewno chwilowe przezycie.Tak samo bylo u mojej siostry ktora sprawila sobie dwa kotki,oczywiscie nie obydwa na raz ale ona chodzila i ciagle cos sszykowała poprawiala a dzieci pierwszego dnia kotka zameczyly :zawstydzona/y: ale taz juz mijaja 3 lata i wszyscy sa mega zadowoleni ;)
Zdieci corci sliczniutkie,sliczne ma oczka i takie duze usteczka,achhhhh sliczniutka!

aljul wsciec sIe idzie na ta sluzbe zdrowia.... dziec nie potrafia jeszcze myslec o tym ze jak cos zrobi to moze mu sie na przyszlosc odbic jak cos by sie stalo teraz jeszcze raz z rączka. Ale trzymam kciuki zebyscie znalezli dla synusia dobry ochraniacz na ten czas zeby wszytsko sie dobrze zroslo...

Ooo koniec pisania coreczka wstala :D

Airfix dziekuje za twoja opinie co do fotek,nawet nie wiedzialam ze moga byc dziewczece lub chlopiec ksztalty nuba, myslalam ze tylko kat nachylenia i tyle,a do tego mowisz ze jeszcze brzuszek i nawet glowa moze sie roznic.
Widze ze ty tez z tych co lubia przedabrzac... ja sobie moim przedabrzaniem narobilam problenmow i cykle mi wariuja.Wszytsko z glowa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
witam was serdecznie
Zaraz postaram sie was nadrobic,ale ciezko bedzie.

Troche mnie nie bylo duzo by tu pisac
po pierwsze pojawily sie objawy ciazowe-mdlosci bllleeee apetyt na jedzenie ale konkrety i musi byc czesto bo inaczej zawrozy glowy,i w malych ilosciych a itak wszystko w gardle stoi ;/ no i sennosc lenistwo :p

Pozatym ojczym moj umarl :(
Byl mi jak ojciec byl z nami od kiedy malutka bylam jakos trzy latka i byl jeszcze jak 11 lat temu wyjezdzalam do niemiec potem rozeszli sie z moja mama.Ale dla mnie on byl jak ojciec wiec musialam byc na pogrzebie.I tak w niedziele pojechalam ponad 800 km a na drugi dzien po pogrzebie wracalam.Naszczescie nasz znajomy pojechal ze mna jako kierowca.A na dlzej niemoglam sobie pozwolic :(

Kochane dzis na obiad robilam kapuste czerwona i przypomnialo mi sie o tym tescie i zrobilam fakt ze nie poranny mocz ale u mnie z tym to problem bo w nocy kursuje pic i siku.
ale wynik z testu kapuscianego pol na pol mocz i wywar dalo kolor niebieski ciemny
i odrazu zaszalalam dwie lyzeczki sody oczyszczonej zalalam moczem i zadnej reakcji

Jak to widzicie???

Potem jak was nadrobie to sie odezwe

aljul Co do Twoich wynikow...to według mnie tak : Sód 141- mógłby byc nizszy, ja tez mam podobnie...czyli do poprawienia, żebysmy obie zrobiły ile w naszej mocy zeby miec tą córcie :) Potas - tez przydałby się niższy... czyli do poprawy jak u mnie :)
Wapń wydaje mi sie bardzo dobry jak na dziewczynke :) ja jeszcze takiego nie osiagnełam . Magnez masz niziutko- czyli dietka i suplementy :) Ogolnie - masz troszke do poprawienia, wyniki raczej bardziej chłopczykowe jesli chodzi o minerały:) Moze Piranha jeszcze podpowie:)

Vivienka... Taa, ja z tych które bardzo, bardzo , bardzo chcą żeby wszystko mi wreszcie sprzyjało :) I z tych które chca dac 200% , żeby miec ta córcie, żeby potem nie miec do siebie pretensji ze moglam sie bardziej przyłożyc :)
Córcia cudnaaa :* Księżniczka malutka ;) Super ma kamizelke.... Ja to zawsze jak któraś córcia od znajomych ma coś ładnego na sobie to mówie- zajmuje...pamietać , to dla mnie hihi I takim sposobem bede miec juz np. bujaczek/chustawke dla córci ktorej nie mam od kolezanki której ja tez duzo pomogłam:)

Kevinka Przykro mi z powodu straty...
Kevinka to jak sie soda nie pieni to dziewczynka, a kapusta jak kolor purpurowy, ciemno fioletowy to tez dziewczynka :)
A zdradz na co masz smaki?? :)

Ana87 Ty juz skonczyłas 10tydz...robiłas juz test z sody? :)

aljul Dietą, jedynie dietą coś osiagniemy:) Suplementy tez zrobią swoje, ale diete trzeba zmienić radykalnie.... Zero produktów bogatych w sód i potas... Ja ograniczyłam do minimum sól, zero warzyw ,owoców, soli uzywam jedynie do ryzu i ziarenek smaku to przyprawienia troche kurczaka..bo juz nie solonego ryzu i nie solonego kurczaka bym nie zjadła:) Zero czipsow, przekąsek, solonych orzechów i innych słonych przekąsek. Zaglądnij na grupe tam nie dawno maran-atha podała czego unikac jesli chodzi o potas :) ale na pewno zero ziemniakow, bananow, pomidorow, koncentratow pomidorowych, suszonych pomidorow, rodzynek... Przejdziesz na diete typowo dziewczynkową i minerały powinny się uregulować :)

Hej dziewczyny. Melduję się, że ZACIĄŻYŁAM!!!!Także Nuska wyrzycaj mnie z listy:-D Trochę chodzę w szoku bo wg moich wyliczeń skończyłam 3 dni przed owu i mego mocno się zakwaszałam (tampon i irygacje, represh, sylk, vitagyn C) A jednak się udało. Chyba sobie to wymodliłam:tak: Dam znać co we mnie rośnie czy dziewczynka czy chłopczyk...Trzymam za wszystkie kciuki

Milla21 GRATULUJE :)))

Airfix smaki hmmm niemam konkretnie wsumie sama niewiem co jeść.
Wedliny we mnie nie wchodzą chyba ze muszę mieć smaka.
Bardziej serki :)
Jogurciki

Słodkie zawsze lubialam i teraz tez zjem.wcale za slonym kwasnym mnie nie ciagnie.

W pierwszej ciąży smaki na słodkie torty drozdzowki itd -chlopak
Druga ciąża kwasne tez chlopak

Jedyne co łączyło te dwie ciąże to wymioty :/

Teraz tez sie zdazy ale bardziej mnie mdli.

reklama
Do góry