reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja już po starankach a co z tego będzie to się okaże ;-) szybka akcja pod prysznicem, a synkowi w tym czasie bajki włączyłam :-) teraz leżę i zbijam ph chociaż rephresh szybko je zbił do 4,5 i na razie się utrzymuje. szyjka czułam że delikatnie twardnieje a śluz zrobił się kremowy z domieszką rozciągliwego... obym tylko nie trafiła w samą owulkę bo bez testów owulacyjnych to jednak ciężko :sorry2:

reklama
Elle :) super && trzymam w takim razie kciuki za owocne prysznicowe szaleństwo :)

Daria mój Wojtuś miał wzmożone napiecie mięśniowe jaką metodą się rehabilitujecie Vojty czy Bobatha ??
My trafiliśmy na super rehabilitanta chodziłam raz w tygodniu od 4 miesiąca do prawie roczku ćwiczyliśmy metodą Bobatha
podobno Vojty jest lepsza tzn daje szybsze efekty ,ale jest bardziej drastyczna :(
Ja i tak płakałam jak bóbr podczas gdy pan rehabilitant cwiczyl z Wojtkiem a on się darł i płakał....

u nas objawami napięcia było głównie odchylona głowka , zamiast leżeć prosto i patrzeć na nas to zawsze gdzieś ta główka była z tyły wygięta , no i piąstki miał często zaciśnięte ,ale kiedy tylko to zauważyłam to mu je masowałam , całowałam by je otworzył... co do rozwoju to wydaje mi się, że rozwijał się jak inne dzieci ... wiesz to moje pierwsze dziecko wiec za dużego porównania to Ja nie miałam :-(

Dziewczynki przepraszam że tak długo się nie odzywałam ...

Ale chciałabym Wam kogoś przedstawić
Oto KROPEK !!!
Ma dopiero 4 tygodnie a serduszko już tak pięknie bije DSCN7542.jpg

I wielka prośba do Was ....trzymajcie kciuki żeby zechciał ze mną zostać !!!

Ślę moc buziaków ( naładowanych fluidkami ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• DSCN7542.jpg
    DSCN7542.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 47
Roszpunka czy ja wiem czy trafiłam w 0+12... w coś tam trafiłam ale jeszcze nie wiem w co :-D brak testów, brak bólu owulacyjnego więc trochę w ciemno ;-) a jak się odblokowuje komentarze na enpr? dopiero założyłam konto i nie bardzo wiem gdzie :-(
Justi moim zdaniem ten ostatni możesz uznać za pozytyw ;-) Wy już chyba w tym cyklu działaliście jeśli dobrze pamiętam? będziecie próbować jeszcze? ja za Ciebie też trzymam kciuki :-)
Dorcia co za wspaniała wiadomość!!! bardzo się cieszę że nosisz w sobie takiego pieknego kropka i na pewno z Tobą zostanie na te 9 miesięcy :tak:
Ana przypomnij mi kochana kiedy będziemy mogły podglądać tutaj Twojego nuba?

Ostatnia edycja:
Kifsi pewnie ze pamietamy :tak:
Dorcia moja kochana zaciskam kciukasy mega,mega,mega mocno.!!! Pisz co i jak majstrowalas :-DTak po cichaczu :)
Małeliski oby sie udało.
Elle za ciebie tez kciuki.
Ana a jak ty sie czujesz?
Piraniujak myslisz ze jak sie ma bardzo obfita @ to co to oznacza? Ja np w zeszlym cyklu mialam w miare taka, a od wczoraj mi sie @ zaczela i do 16 co 30 minut musialam podpaski zmieniac bo lecialo ze mnie ze szok.Troszke sie uspokoilo ale szok.
Ide mlodego spac klasc :)

reklama
Justi_ Skad ja znam te głupie gadki M :) Oni mysla ze ciaza latem to jest szczyt marzen kobiety ;) Niech sobie sam łazi w ciazy latem :p obwiaz go w upał bandazem zeby nie mogl oddechu za głebokiego wziasc, uwiarz cieżar ze 20kg u brzucha, po 15kg na kazdej nodze i wlewaj w niego co godzine z 2 litry wody zeby sikac mu sie chcialo czesciej niz co pol godziny ...wtedy niech sie postawi na miejscu kobiety ;) Ja tez powiedzialam , starania do pazdziernika bo ja dalej nie dam rady chodzic w ciazy. Justi ten ostatni test wyglada bardzo owulacyjnie ;)

Elle87 Kciuki za staranka :)

Lili81 Tyle ze chela mg b6 to jest za mała dawka , musiałabys łykac 12 tabl, a i tak wchlananie mniejsze nic z cytrynianu :) Ja się morodowałam z biegunkami , i myslalam ze po cytrynianie wapnia, a okazalo sie ze dostalam nietolerancji laktozy. I rewolucje pojawiaja sie u mnie i u meża po cytrynianie...ale juz wiem co robic zeby do tego nie odpuscic- My nie mozemy go brac rano, bez sniadania odpada, po sniadaniu tez..nie moge popijac muszynianka, ani inna woda magnezowo-wapniowa, a najgorszy mix wychodzi jak z prózniactwa popije dwoma łykami pepsi, zaraz po łyknieciu wapnia musze rzuc gume mietowa :) u mnie rewolucji nie ma jak biore wapn kolo południa lub zaraz po południu i wieczorem. Musisz sprawdzic na sobie

daria0607 Ale cudności z Natanka :) W ogóle masz cudne dzieci :) Co do Natanka, ja duzo czytalam o tym napieciu miesniowym, bo moj maly mial duzo objawow podobnych do tego, ale w koncu neurolog stwierdzila ze jego objawy sa zwiazane z czym innym, głownie z tym ze nie sypia i sie złosci..ale wracajac do Natanka i tych artykulow ktore czytałam- to głownie przez rehabilitacje dzieci szybko wracały do zdrówka :) Moze byc tak ze kolo 1 r.z juz nie bedzie sladu napiecia miesniowego. U znajomych dziewczynka znow kołnierz miała na szyji bo sie wyginała w jedna strone i tez miala stwierdzone napiecie miesniowe i wiem ze do 2 r.z trwała rehabilitacja i Dominisia hasa jak rowieśnicy , a ma juz 4 latka :)

Piranha Dobre, dobre to podejście :D Trza wypróbować :D Choc mowie..ten ginek to taki ze wyglada jakby nigdy gołej baby nie widział hahah ja mam wrazenie ze On sie wstydzi pacjentek ;))) Gosciu kolo 50-tki

ola652 U mnie w ciagu roku sa takie nawet i 3 cykle bez owulacji :)

Dorcia !!! Ty łobuzie :))) Kurcze łzy mi się w oczach pojawiły :) Pewnie że zaciskam kciuki ;)

male liski Oby plamienie opuściło Cie na dobre :) Teraz czekamy na dobre wieści w postaci dwóch kreseczek, a potem juz na formalność - " Mam córkę" ;)

Do góry