reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka dziękuje już znalazłam ;-)
W ogóle to dziś księżyc wszedł niedawno w znak żeński a jutro zaczyna się nów :tak:

reklama
Elle, to u ciebie wszystko jak najbardziej dziewczynkowe i sprzyjające :happy2: Przed nami długie 12 dni oczekiwania i wszystko będzie jasne:happy2:

A ja zamiast iść spać, to siedzę i oglądam wanny, czubek :szok::-D Ale nawet coś już sobie upatrzyłam:-) Kupiliśmy ostatnio kafle na cały dół:happy2:

Dzień doberek w tensłoneczny , ale jeszcze zimny piąteczek :)

na poczatek
Dorcia ogromne gratulacje z całych sił zaciskam kciuki za kropka :) wpadka powiadasz ? Ominoł cię w takim razie ten stres przygotowawczy przed/po :) Takie ciąże niby planowanie , a jednak nie do końca są najlepsze ;)

Ellie87 tak My zadziałaliśmy dokładnie we wtorek miało być 3 dni przed owulka
Ja też z tego testu właśnie myślę, że być może wczoraj był to dzień owulki , ale hmmm
z mojego wykresu wynika coś zupełnie innego ... no nic obserwuje dalej :)

a powiedz mi odstawiasz teraz wszystkie suplementy ? Po wczorajaszych staraniach ?

Airfix :D hehe kochana rozbawiłaś mnie opisem m. powiem ci,że Ja mam bardzo dobrą wyobrażnie i zaraz widziałam przed oczami "szczęśliwego m"z tym obciązeniem :)
nie bez przyczyny mówi się,że faceci to słaba płeć, a to my kobiety mamy tą przyjemność by to w naszym ciele zamieszkał ten mały lokator :)

Daria śliczne masz te swoje dzieciaczki :)
nie martw sie na pewno rehabilitacja wam pomoże, po prostu musicie ćwiczyć w domu również, my co tydzień dostawaliśmy dodatkowy zestaw ćwiczeń iwalczyliśmy w domu ... teraz piszę to na spokojnie,ale pamiętam ile nerwów/płaczu nas to kosztowało

Ostatnia edycja:
Dorcia WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!! aż mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam twojego posta i zobaczyłam twoją Kropeczkę :) Jest już bijące serduszko, musi być dobrze, nie ma innej opcji - kciuki mocno mocno zaciśnięte za was :)

Justi wykres wygląda tak jakby owu już była około 14 dc - teraz temperatura ładnie rośnie do góry. A może test owu pokazuje ciąże :))? dziewczynom wychodziły pozytywne testy owu kiedy zaszły w ciąże. Kciuki kochana :)

Airfix jak tam suplementacja wit d? Kiedy będziesz sprawdzała poziom wit d i minerałów? Ja staram się nie nastawiać na to, że coś zaskoczyło w tym cyklu, zakwasiłam się solidnie plus te krwawienia zaraz po owu..., czekam spokojnie, chociaż korci mnie żeby spróbować sprawdzić jutro test owu. Jeśli by się udało teraz albo w kolejnych cyklach to ja cały czas mam przeczucie że dołączy do nas trzeci chłopak :) ale walcze z tym przeczuciem :) i mówię sobie że my też mamy szanse mieć córcie i że się uda

Elle, roszpunka kciuki za owocne starania!

Vivienka może jeszcze przyjdzie owu, kurcze szkoda że w tym cyklu takie niespodzianki, trzymam kciuki żeby szybko udało się spłodzić kolejnego potomka i to płci męskiej :) a różnica między dziećmi będzie i tak nieduża, zaczynacie starania i tak wcześnie, jeszcze nawet rok nie minął od urodzin córci, tak więc się tą kwestią nie przejmuj

Piranhiu jutro dzieciaki przywitają Nono, tak? może uda wam się nagrać przywitanie dzieci z kotkiem - reakcja pewnie będzie mega pozytywna :) moi by oszaleli ze szczęścia

Ana co u ciebie? jak się czujesz?

Lilli mój monitoring był niepełny - zrobiłam jedno usg by potwierdzić, że owu będzie mniej wiecej za 2, 3 dni. Robiłam testy lh, sprawdzałam śluz, szyjkę. Ja zadziałałam wtedy kiedy poczułam taki charakterystyczny ból jajnika, śluzu płodnego nie było, szyjka zrobiła się prawie twarda

Daria twój Natanek jest boski - ale przystojniaczek ci rośnie :)

Ostatnia edycja:
Małe liski dziękuję, ale staraliśmy się tylko raz w tym cyklu, więc tak jakby 2-3 dni po owu nic z tego nie będzie poza tym tempka idzie już wdól , zastanawiam się tylko jaki obrać plan działania na kolejny cykl ... może powinnam wybrać się do ginka na monitoring cyklu tylko kiedy ? w jednym cyklu owulkę mam w 19dc, a w innym 13-14 :O
no i jeszcze te nieszczęsne teściory...
czuje, że moje cykle będą niczym z Archiwum X :)
za 2 tyg. idę do endo może jak on wdroży mi coś na zmniejszenie TSH bedzie inaczeh tj. lepiej

Ostatnia edycja:
Kobitki jeszcze raz dziękuję ... z tyloma kciukami musi się udać !!! Na razie walczę z Luteiną - fatalnie się po niej czuję !!!

Marchew kochana jak tam po wczorajszym masażyku ... rusza coś ? Twój brzuś to pięciogwiazdkowy hotel więc nie ma co się dziwić że lokator nie chce się wynieść :-D
Trzymam kciuki za szybki i "bezbolesny" poród !!!

Daria
masz cudne dzieciaki ... Natan śliczny !!! Nie miałam nigdy do czynienia z rehabilitacją prócz przykurczy w szyi mojej córy ...ale skończyło się na kilku masażach i było ok. Natomiast wiem że dobrze prowadzone ćwiczenia potrafią działać cuda !!! Buziaki dla Twojej trójeczki !!!

Justi ... u mnie tez było "tylko raz " i jest Kropek !!! Zaciskam &&&&
Ja już dawno przestałam planować ... należałam do tej grupy dziewczyn które badania mają ok a jest blokada gdzieś tam w głowie.

Zakręcia przesunęłaś suwaczek ? Przecież dopiero był 9 tydzień !!! Jak się czujesz ???

Przepraszam że nie odniosę się do każdej z Was ... zmykam do pracy ... niebawem mam nadzieję będę kukać tu częściej :-D

Dla potrzebujących ... świeżutkie !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
daria mój synek też jest wcześniakiem i jak miał 4 miesiące to neurolog stwierdziła wzmożone napięcie mięśniowe, chodziliśmy na rehabilitacje co dwa tygodnie przez dwa miesiące i ładnie wszystko się wyrównało i dalej rozwijał się jak swoi rówieśnicy a nawet szybciej ;)

dorcia gratuluję i trzymam kciuki za kropka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry