reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anna witaj i powodzenia zycze :-) kciuki zaciskam za,kiecki :-)

Airfix powiem Ci zw ja zawsze mówiłam i marzyłam o córci i nawet nie pomyslalam ze bedzie synek:-) ale przed sstaraniami zadbaliśmy sobie z m pytanie : a jak będzie synek? Odp byla jedna będziemy go kochac bo to nasz skarb ale i tak bylam pewna ze będzie corcia:) a później juz bylo przeczucie ze chlop ale dalej marzylam Jak jiz bylo potwierdzonr de synek to cieszyłqm sie ale jednocześnie bylo mi smutno ze mi sie nie udalo I jak myslalam ze nie będzie sukieneczek to lzy w oczach byly

reklama
Airfix tez uważam Ze kobiety które maja negatywne zdanie o posiadaniu synów nie powinny byc matkami. To prawda, dzieci kocha sie bez względu na płeć:)
Zakręcona domyślam sie jak mogło byc Ci smutno, bo tyle zrobiłaś a tu sukienek nie będzie. Dlatego ja jak dowiedziałam sie ze będę miała drugiego synka nie wyobrażałam sobie tych cudownych różowych kiecek. Za to zeby nie płakać pomyślałam, ok, widocznie takie były plany co do mnie, nie teraz to moze następnym razem. No i kocham tego mojego małego boksera ponad życie:) powiem nawet ze tak sie przyzwyczaiłam ze to będzie chłopiec. A gdyby lekarz powiedział ze to jednak córa to miałabym problem z zaakceptowaniem tego !
Dobrej nocy:)

Na chwilę tylko wpadam

Zakręcia zrobiłaś bardzo dużo żeby mieć córcie, powiem ci że miałam tak silne "przeczucie" czy jakkolwiek to nazwać :) że będziesz miała córcie - tak mi ta córcia pasowała do ciebie :) i nie dziwie się żeby były łzy - bo tyle zrobiłaś żeby zwiększyć prawdopodobieństwo, plus pewnie nasze nastawienie...ale zobaczysz niedługo będziesz mogła sie sama przekonać ile szczęścia daje też matce syn! Widzę teraz że mój autorytet trochę u nich spada - jak mówię stanowczo "nie" to to "nie" do zastanowienia pięć razy ;) jak m. powie że nie wolno to od razu na baczność i słuchają się. Ale jak tylko coś się wydarzy przykrego, któryś upadnie, czy po prostu jest już wieczór, są zmęczeni - to od razu lecą do mnie, jest tylko mamusia :) chłopcy to pieszczochy, są wrażliwi, a ile komplementów potrafią mamie sprawić to sama się przekonasz :)

miłego dnia i długiego weekendu

ps. czekam na pik, potem na owu, ale na razie cisza. staraczki jak u was?

Czesc dziewczyny Ja tak ogolnie i na szybko bo z telefonu pisze ...

Male liski Powodzenia kochana Ja Podziwam twoja odwage a przede wszystkim wiedze jaka posiadasz o swojej owu..;-)
Ja starania zaczynam niby tez w tym mies. Prawdopodobnie w najblizsza srode 3 dni przed owu ale z moim wysokim Tsh i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie :-( ale sprobujemy moze akurat
....

Ja tez kupuje ta lukrecje z doz.pl

Airfix co do twoich znajomych ehhh co za kobiety... Ja jestem zdania ze nie kazdy / a powinna.miec dzieci np. Moja wspolpracownica co ona wygaduje to az wstyd powtarzac...:'(

Pogoda zapowiada sie cudnie juz jest 25 stopni :-D dzisiejszy dzien spedzimy na ogrodku u Moich rodzicow. ..

Jutro mam wolne takze mamy dluugi weekend . Mielismy jechac do zakopanego ale przez m. I jego noge nasze plany musialy sie zmienic

Poza tym zjadlam wczoraj tabletke sudafed i co ? Eh mam na nia uczulenie moje 4 litery sa bordewe wygladam jak poparzona :-( wiec nici z wysuszenia sluzu w ten spodob :-(

Milego dnia :-D

hej hej dziewczynki :***

lily ale powiedz mi kochana czy staracie sie juz w czerwcu czy w lipcu zaczniecie ? Bo jesli zaczynacie w lipcu to mozesz mi podac taka wstepna ale sierpniowa @ :tak:
Termin histeroskopii mam na 28-go lipca, na poczatku myslalam, ze to bedzie w trybie jednodniowym bo tak tez mowil ginek, ale okazalo sie, ze pobyt w szpitalu bedzie dwudniowy, we wtorek 29-go bede miec zabieg i po zaraz do domu, gin mowil ze wtedy ma dyzur wiec sam osobiscie zrobi mi histero :-)ciesze sie, bo to jednak o polowe mniej stresu,jego juz w miare znam a tak to znowu trza by bylo przed obcym chlopem nogi rozkladac :wściekła/y:

kate.. powiem ale w poniedzialek ok ?? bo zawsze waze sie po tygodniu, w tym tygodniu po wazeniu nic nie spadlo, ale nic nie przybralam bo weekendzie na wsi, w poniedzialek waga pokazywala i -3.5kg. mam nadzieje ze w tym tygodniu uda mi sie dojsc do -4,5kg :p
Teraz zauwazylam, ze Ty tez juz niedlugo chyba staranka kochana ? wpisywac Cie juz na liste ? :)

piranha juz w przyszlym tygodniu ?? ale superasnie ! :D wierze kochana ze wszystko sie dobrze ulozy, ja wczoraj odpukac dostalam wreszcie wyplate, nie wiem jak bedzie w kolejnym miesiacu ale mam nadzieje, ze jesli komornik odblokowal im te konta to juz odblokowane pozostana i obejdzie sie bez takich sytuacji.
Odpoczelismy na pewno, szkoda ze tak krotko, i ze jednak pogoda nie dopisala,mialam nadzieje, troche dupsko na sloncu poopalac :D
Z histero ciesze sie strasznie, bo juz znowu krok w przod, licze ze po badaniu gin obierze punkt dzialania, moze leki stymulujace ( mam nadzieje ) i z Twoja pomoca wrocimy do gry :) Poki co od kolejnego cyklu wracam z suplementacja Ł. bo tez zrobil sibie przerwe, ja niby nie biore nic, ale jednak biore np Linea ( preparat wspomagajadzy przemiane materii ), ktora to zawiera miedzy innymi zielona herbate, L-karnityne, wiec mala suplementacje ale mam :) :tak:
A co do Nono..ja mysle, ze nie mozna wszystkiego tak do konca kochana planowac, pewnie gdybym ja to robila nie mialabym ani jednego, bo zawsze cos bylo nie tak. Kiedy wzielam Desperada nie mialam jeszcze pracy, ale po prostu powiedzialam sobie, ze nie zostawie kociaka na zmarnowanie bo serce by mi peklo. To chyba troche tak jak z dzieckiem prawda ? Zawsze mozna powiedziec i znalesc choc jeden powod dla ktorego to niewlasciwy moment, ale lata leca, a my zycie mamy tylko jedno wiec kochana bierz pod pache Nono i cieszcie sie nowym domownikiem a reszta na pewno sie ulozy predzej czy pozniej :tak:
Jesli moge Cie prosic, napisz na grupie, badz mi w sms-ku co u kiryy.

Anna witaj i powodzenia w starankach o piekna rozowa sukieneczke :) wierze ze z pomoca paru osob tu obecnych na pewno szybko sie powiada :)

zakrecia chyba doszlam do takiego punktu, ze sama zle sie ze soba czulam. Wiem, ze mozna powiedziec, ze gruba wcale nie bylam. Startowalam z waga 72kg przy wzroscie 173cm. Co dla mnie jest na prawde wysoka waga, bo nigdy w zyciu tyle nie wazylam i tak zle sie nie czulam. Mysle, ze jak dojde do 65kg to juz bedzie moj sukces i kolejny power do dalszej pracy, na razie robie wszystko zeby zbic ta reszte ktora zostala. Przez ostatni rok zylam tylko starankami, zpominajac chyba troszke o samej sobie, o swoim zdrowiu i wygladzie, a przeciesz szczesliwa i zadbana mamusia to szczesliwe dziecko :happy: Po wakacjach czeka mnie operacja kolana, wreszcie sie zebralam, od roku mam torbiel w kolanie, ubytki w lekotce ktore wyszly w tomografii, raz na czas strasznie mi to doskwiera bo przy wiekszym wysilku nie bardzo moge chodzic na ta jedna noge. A przeciez jak juz sie uda zafasolkowac, to kg przybedzie i moze byc gorzej. Takze wzielam sie za siebie chyba w kazdym calu ;-)A jak Ty sie czujesz w ogole ???

Katriinna, ania_g, gdusia a jak u Was kochane ze starankami ? Czy wiecie juz kiedy zaczynacie ? :)

attachment.php

Starających się : 12
Oczekujących na staranka : 7

CZERWIEC 2014 :

Matik2012 - termin @ 23.06 ( 14 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 25.06 ( 13 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.07 ( 3 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )
Dorcia - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 ) ??
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )

Ostatnia edycja:
witam sie czwartkowo :-)
troche jakos trudno mi czas zorganizowac :sorry: zaczelam troche dorabiac nie duzo bo nie duzo ale jak to sie mowi jakas tam kasa wchodzi a nie wychodzi ;-) do tego studia i coraz bardziej wymagajaca zabawy corcia.

Staram sie was posczytywac na bierzaco ale pisanie z telefonu zajmuje dwa razy tyle czasu co z komputera.
Widze ze w tym miesiacu znowu bedzie kilka owulek w jednym czasie:-D czyli wszytskie beda razem testowac :-) W GRUPIE MOC!!!:-)

Marchew jak sie czujesz? Mam nadzieje ze wirtualne macanie brzuszka tez tak szybko potrafi przekazywac fluidki tak jak i ty dostalas od kolezanki. Ja na szczescie pomacalam dwa brzuszki tydzien temu ;) jeden juz prawei na rozsypce a drugi dopiero co sie zadomowil u mamusi pod serduszkiem.
A u ciebie niech Gabrielek waytrzyma do poniedzialku bo niby niedzielne dzieciatka strasznie leniwe sa ;)

Elle,Roszpunka gdzie wy sie podziewacie??Jak tam owu i przygotowanka

Zakrecia dziekuje i oczywiescie lapie garsciami ;) widze ze my ten sam rocznik jestesmy.Musisz na siebie na na synusia uwazac! Wkoncu mieszkanie i pakowanie nie zajac nie ucieknie a napewno znajdzie sie mnustwo chetnych pomocnikow do dzwigania.
Co do szkoly rodzenia ja chodzilam razem z mezem i my niestety nie bylismy zadowoleni moim zdaniem byla niezbyt poinformowania polozna, powiem szczerze ze nawet w niektorych tematach bylam barsziej poinformowana niz ona…
Ale od nie jednej koleznaki z pl slyszalam ze super sa takie kursy. A wiec trzymaj nam na beirzaco z jakimis nowosciami ze szkoly rodzenia.

Male liski twoja owulka juz tuz tuz take jutro albo pojutrze bedzie dzialanie prawda? Jak tam maly stersik cie juz dopada,wszytsko dopiete na ostatni guzik?
Pewnie ze wrzuce fotki akurat dzisiaj corci troche fotek porobilam tylko musze zgrac z aparatu na komp.

Airfix nie moge znalezc tego linku do biorytmu podeslesz jeszcze raz to sprawdze z moja ksiezniczka czy pasuje. Haha nie dotyczy polek, to tak samo pewnie kalendarz chinski dotyczy tylko chinczykow bo w moim gronie srawdza sie w okolo65% tylko trzeba brac niby poprawke bo jezeli np owulka byla okolo 25 to niby moze juz miedzy jednym a drugim miesiacem sie wahac… bo kalendarz chinski jest niby jakis innym i nie ma 31 dni tylko mniej cos gdzies takiego czytalam.
Airfix gratuluje roztworu doskonalego tyn nasz wirtulany chemiku.Ale by byla niespodzianka jak bys na usg zobaczyla dwa bijace serduszka,a pozniej by sie jeszcze okazalo ze dwie dziewczynki.
Maran nie moge wajsc z podziwu ile ty juz masz wiedzy na temat planowania!! I to nie tylko chlopczyka ale tez dziewczynki. Chyba rosnie nam prawa reka Piranhi ;)

Nusia super ze tak sie zawzielas i ciwczysz i dbasz o swoje zdrowko! Co do terminu @ zostaw narazie tak jak jest czyli tylko lipiec bo sama nie wiem kiedy mam sie wrazie w spodziewac bo ostanio cykle starsznie mi szalej od 28-45 dni byly

Anna witaj mam nadzieje ze z nmai zostaniesz i spelnisz sowje rozowe marzenie.

Piranho zycze aby maz znalazl szybko nowa prace! U nas dalej problemy z plemyi meza takze tez myslimy o przeksztalcieu meza nawet.. takze tez wiaza sie z tym koszty.
Pozdrow Kire od nas i mam nadzieje ze juz niedlugo do nas wroci.
Powiedz kochana co by bylo lepsze majac np pozytywny pik o godzinie 13 a oulka jest zazwyczaj okolo 29-32h po tzn na nastepny dzien w nocy to kiedy najlpiej sie starac rano nastepnego dnia tzn okolo 12-14 h przed owulka czy w obiad cos okolo 15-16 na 5-8h przed owulka czy wieczorem okolo 2h przed?
Zauwazylam ze przy porannych seduszlach ph mojego m jest duzo wyzsze niz po wieczornych przytulankach tzn rano jest okolo 9 a nawet lekko ponad a wieczorem jest 8 albo i nawet lekko ponizej ;/ Co bys proponowala?

Justi zeby mi to bylo ostatni raz! Czemu w siebie nie wierzysz,musi sie udac, nastwaienie to juz polowa sukcesu!

lece obiadek ugotowac bo corcia pewnie jak wstanie bedzie glodna
Milego dzionka zycze!

vivienka - to się zgadza... urodzeni w niedziele to leniwce ;p ja się tak urodziłam ;) 23 czerwiec dzień taty no i Maciej Stuhr się tak urodził... 22 to pierwszy dzień lata więc też fajnie :)

reklama
Witajcie dziewczyny mam takie szybkie konkretne pytanko, jak dokładnie obniżacie ph pochwy? czytałam o tamponach w roztworze woda+cytryna, tak? nie pomieszałam nic bo nie wiem na jakiej to bylo stronie a duzo tu trzeba przekopać ;) jesli tak to w jakiej proporcji i teraz zasadnicze pytanie przed stosunkiem czy po obniżamy, jak dlugo mam tego tampona "przetrzymać", moze mi ktos napisać, bardzo prosze ;-);-)

Do góry