reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie dziewczyny, ciężko Was nadrobić;)
Piranho- owulacja była 16kwietnia z rana. jak się to ma do wielkości zarodka? Kaja prześliczna i bardzo mądra skoro dała się tak szybko odpieluchować :tak:
Nusssia- mam nadzieje że Olcia mimo tylu nieprzyjemności na tej wycieczce będzie bardzo zadowolona z wyjazdu i zachowa tylko te miłe wspomnienia
Roszpunka- pozazdrościć talentu szydełkowania. ja zaczęłam zimą trochę szydełkować i udało mi się wyszydełkować kilka czapek dla syna :):):) ale to moje początki z szydełkiem, oby Mała Kropeczka zagnieździła się w brzuszku&&&&
Airfix- mam nadzieje że z synusiem to nic poważnego. a te historie z twoją mamą to aż nie do uwierzenia:no:
Kate- ogród naprawdę do pozazdroszczenia:)
Zakręcona- ja w lumpeksach nie umiem się odnaleźć, choć bardzo bym chciała coś znaleźć to mi to nie idzie:-D
Kevinka- mega gratulacje, kciukasy za dziewczynke&&&&

Mamakaja- ja rocznicę także 6 obchodzę ze swoim M we wrześńiu:)
Justi- mąż troszkę z gipsem się pomęczy, szkoda a do tego tak cieplutko na dworze
Elle87- kciukasy zaciśnięte&&&&&

u mnie jak na razie ok. nie odzywam się często bo nie chcem zaśmiecać wątku swoimi wypocinami:)
wczoraj u mojego synka było przedstawienie na dzień mamy i była tak kobietka która miała taką fajniutką córeczkę:) ale zasze jak patrze na takie małe dziewczynki to rozum mi podpowiada- nie nakręcaj się:angry: no ale zobaczymy.......
na nastęny tydzień mam zrobić badania i zgłosić się do lekarki z wynikami, o usg jak na razie mogę państwowo zapomnieć ponieważ wizyty są już pozapisywane na lipca. chciałabym już abyście pomogły mi odczytać z nuba płeć mojej kruszyny:)
ostatnio miewam także wahania nastroju ..... mam obawy czy poradzę sobie z dwójką dzieci, ponieważ mój syn daje mi od małego nieźle popalić......
pozdrawiam wszystkie

przepraszam ze w oddzielnym poście ale chciałam zapytać czy macie jakies sprawdzone
przepisy na tort urodzinowy dla 5 latka????

Piranhu Czyli jesli jednak cos bedzie nie tak z wit d, to bede musiala suplementowac najpierw 2 miesiace magnez, a dopiero wapn..kurcze oby nie wyszedl ten wynik zle...bo wyszloby na to że nici ze starań w sierpniu by byly. Znów mi się coś sypie jak w tamtym roku, wtedy mąż się rozchorował, teraz znów u mnie coś nie tak.. No ale najwazniejsze, nie poddawać się :)
kate Właśnie myslalam o Tobie, czy przestał bolec ząb, bo wiem że nocą jest najgorzej
Justi_ Roszpunka, Zakrecona Taa Ona tak zawsze mnie urządza, wczoraj jej napisałam co myśle....że mnie się nikt nie pyta czy mam pieniadze, tylko od razu z góry-ze mam oddać, że mam płacić, a ja nie po to rok sie leczyłam u endokrynologa i wreszcie ten wynik jest jaki taki, zeby teraz przestac chodzic na wizyty i odstawiac lek ktory mam brac do konca zycia. A jeszcze najlepsze bylo to jak Ona sie uzalala nad kuzynka tej dziewczyny u ktorej na weselu byla ostatnio-ze jaka biedna, ze dzieci chca miec, ze po lekarzach jezdza, bo ma niedoczynnosc tarczycy i hashi... Poszlam do meza i mowie- ze widzi sie choroby u innych, a to samo sie mam w domu i tego sie nie zauwazala,malo tego-olewa.
Zakrecia Fajne uczucie te pierwsze kopniaczki :)
Ana Ja robiłam tort prosty cięzarówke dla synka :) to był pierwszy tort jaki robilam-najprostszy. Zwykly biszkopt,tylko po upieczeniu przekroilam wzdłuż i tak powstaje forma pod ciezarowke-dwa dlugie paski....kazda polowe biszkopta-te paski- normalnie na pół bierzesz-wzdluż....i masz w sumie takie 4 paski biszkopta. Najpierw bierzesz jeden dlugi, na to mase, potem drugi dlugi i znow mase, potem trzeci pasek i stop z masa, teraz zostaje ci ostatni pasek i krajesz go na pół i ukladasz jako kabine ciezarowki , wiec tylko mase dajesz pod ten kawaleczek, i znow kakwaleczek biszkopta i cala ciezarowke smarujesz masą, moze byc bita smietana, dowolnie i najfajniejsza czesc- dekoracja- kola z ciastek, kabine, swiatla, i wszystko ukladasz z tych kolorowych cukierkow-lentilkow,drazy jak juz kto na to mówi :) Ja teraz już pieke takie jak w cukierni, prawdziwe i powiem Ci-ze tez bardzo prosto :) i zawsze sie udaje :) Kwestia tylko tego czy chcesz szybko go zrobic i tanio, czy troszke postac i zrobic taki bardziej wymagajacy tyle ze okragły, bo zupełnie nie wiem jak to ciasto tortowe by wyrosło w zwyklej blaszcze, bo w tortownicy wychodzi ekstra :) Moj do tej pory bardziej sie cieszy z tego zwyklego torta z biszkopta niz z takiego prawdziwego okraglego. U nas teraz kroluja na imprezach torty w kształcie angry birds, ale to z masy cukrowej trzeba juz lepic.

A ja dzis kompletnie nie do zycia jestem, w nocy bolało mnie serce, że myslalam ze zawał mam jakiś czy co..Rano od nowa i lyknełam ta tabletke co mialam jej nie brac..i teraz czuje sie tragicznie, owszem serce nie boli juz, ale po wysprzataniu dwoch lazienek ( bo musialam sie czyms zająć ) ja mam cisnienie 90/60 i puls 60, czuje że odpływam, a co zjem czy sie napije to od razu do łazienki lece :baffled: a jeszcze kaszel mam, syrop musze pić bo odrywa mi się ...wyglada to bakteryjnie, ale oczywiscie poczekam az przejdzie. Najchetniej bym sie przespałam, a synek daje wycisk..gada jak nakręcony :-D

Ostatnia edycja:
tylko kochane na sekunde :*
Ana87
co prawda nie piekłam tego tortu,ale wygląda cudnie :) Tort dla dzieci
a może znajdziesz coś z truskawkami to i ty kochana bedziesz mogla podjeść jakiś sernik z truskawkami hmm Ja ogolnie jestem nie piekaca torty :( debiut dopiero przede mną, wiec za bardzo ci nie pomogę , ale może mamy tutaj jakąs cukierniczkę :) hehe

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Mam pytanie - czy wiecie gdzie można kupić nietypowe klocki lego na sztuki?
Młody pogubił kilka części i chcę mu dokupić bo marudzi mi o tym od dłuższego czasu

Airfix-nie jestem taką super kucharką i piekącą ekstra torty:) ale powiem Ci że chciałabym troszkę zaszkoczyć:) może wrzucisz jakieś zdjęcia swoich tortów???? bardzo bym prosiła. chciałabym zrobić jakiś fajny tort i w miare niedrogi

Witajcie :)
Dawno nie zaglądałam. Wszystkim nowym staraczkom życzę powodzenia :)
Za stałe bywalczynie też zaciskam kciuki.
U mnie ok. Czuję się rewelacyjnie. Pracuję i żyję sobie zupełnie normalnie. Mam jakieś 8kg na +,ale tym będę się martwić później ;)
Antoś to już duży chłopak i wierci się całą dobę. Zupełnie inaczej niż Kaci.
Pozdrawiam Was serdecznie :*

Ana ja też piekę ciasta dla chłopców zazwyczaj biszkopt z masą:
Biszkopt: 1szkl mąki, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 jajek. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno, później dodaję stopniowo żółtka i cukier, po wymieszaniu tych składników delikatnie za pomocą łyżki (bez użycia miksera) dodaje mąkę wymieszaną z proszkiem i od samego początku do końca masę cały czas mieszam w jedną stronę.
Masę robię zazwyczaj ze śmietany 30% ubitej na sztywno i dodaję do niej śmietanową masę w proszku firmy Dr.Oetker lub galaretkę rozrobioną w w 250ml wody (na opakowaniu jest na 0,5l) i cukier puder
Jak nie masz pomysłu na wierzch to możesz zamówić opłatki na tort na Allegro
Po przetrzepaniu komputera udało mi się 2 Alankowe torty - urodzinowy z lipca więc z owocami można poszaleć za to z napisem trzeba było kombinować i nie do końca mi się podoba (był robiony na szybko), a chrzciny były na jesieni więc w tej kwestii bieda i trzeba było kombinować
IMG_5524.jpgIMG_2183.jpg

Załączniki

• IMG_5524.jpg
    IMG_5524.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_2183.jpg
    IMG_2183.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Czesc, malo mam weny na pisanie, bo chwilowo dysponuje netem tylko w telefonie i cos mnie trafia, bo ilekroc probuje stworzyc dluzszy post, to mi go wcina w trakcie produkcji, grr... :/ Za to staram sie w miare regularnie nadrabiac czytaniem :) Takze poki co tylko zbiorcze fluidy i kciuki za starania plus serdeczne pozdrawienia dla wszystkich! :)

Ostatnia edycja:
Do góry