reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hejka!

Justi, dzięki kochana :-* Będę trzymać kciuki by żaden gips nie był już nigdy potrzebny. Koteczek będzie miał na imię Nono (choć w metryce musi mieć imię na M bo hodowca się pomylił i podał mi najpierw N zamiast M a ja się już zdążyłam zżyć z myślą, że będzie Nono, w zasadzie to najbardziej Krzyś i zmiana imienia nie wchodzi już w grę ;-)). Bardzo mnie poratujesz tą "ściągą" bo ja nigdy kota nie miałam i kocie sprawy są wciąż dla mnie trochę czarną magią, podam Ci zaraz na PW swojego maila, dzięki! :-*

Nuuuśka
, na razie niech spełni się to jedno marzenie a potem będę trzymać kciuki za ogród :-)

Roszpunka
, dołki mile widziane bo podobno przed zagnieżdżeniem zarodek wydziela białko EPF, które inicjuje obniżający tempkę wzrost estrogenu :-D

zakręcona, Krzyś nie może się już doczekać kotka, ja też oczywiście choć zalewania akwarium równie mocno (mam już kamienie i korzenie do zrobienia aranżacji w akwa, brakuje mi jednak lampy, pompy i hydrauliki do sumpa). Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym (ja mówię na to "nugetsy") jest rewelacyjna, dziś jedliśmy :-) Ależ to muszą być emocje kiedy dostaje się klucze do własnego mieszkania, super, że ten moment niebawem nastąpi.

kate, dobrze, że już lepiej, na pewno już z górki i oby kolejna wizyta u dentysty nie była bardzo długo potrzebna.

Ana, czyli dzidziuś ma dziś skończone 7t6d, jutro będzie miał skończone równo 8 tygodni, wielkość zarodeczka na ile wskazywała? Miałam dokładnie takie same obawy, Krzyś dawał mi mocno popalić i byłam przerażona jak sobie z dwójką poradzę, będzie dobrze, strach ma najczęściej wielkie oczy, na pewno świetnie sobie poradzisz.

Airfix, jeśli coś będzie nie tak z D3 to będziesz musiała suplementować najpierw Mg + D3 a potem całą trójkę (D3 + Mg + Ca). Jejku, dbaj o siebie bo takie ciśnienie i puls są mocno niepokojące :-( Kiedyś tak bardzo chciałam by Krzyś w końcu zaczął mówić a teraz buzia mu się w ogóle nie zamyka :-D

Kevinka, ale fajnie, że i Ty masz kota i akwarium, co prawda ja jeszcze nie mam :-D ale niebawem tryb niedokonany zmieni się w dokonany :happy2: Ależ pech z tymi pyszczakami, to takie piękne ryby, też kocham zwierzęta, przybij piątkę ode mnie! :-) Śliczny czarny koteczek i piękny żywy obraz na ścianie. Ja mam akwarium na metrowym stelażu więc do brzegu szyby jest 150 cm, mam nadzieję, że to bezpieczna "dzieciowa" odległość i że nie będą krzesła podstawiać (a pewnie będą znając ich :-D), będę mieć zbiornik otwarty więc tym bardziej będę musiała uważać.

aljul, ależ cudne wypieki, szacun, masz talent! Takie pojedyncze klocki kupisz na Allegro. Doczytałam właśnie, że tam ich nie znalazłaś, w razie co mogę pomóc z eBay, kate jednak na pewno Ci już pomogła bo to złota kobieta jest :-)

A propos klocków to wstawiam fotki Kai bawiącej się Lego, przy okazji pochwalę się, że dosłownie w kilka minut załapała obsługę myszki komputerowej i chwilę później kolorowała już sama rysunek w komputerowej grze dla dzieci (ależ chwalipięta ze mnie ostatnio ale przecież każda mama jest dumna ze swoich dzieci więc wybaczcie :-D).

Zobacz załącznik 626389Zobacz załącznik 626390

I jeszcze aktualne fotki Nono (ależ szybko rośnie) :-)

Zobacz załącznik 626428Zobacz załącznik 626429

Ostatnia edycja:
Piranha- wielkość zarodka wskazywała na 6t6d . czyli teraz nie będzie 9 tydzień jak kalkulator wskazuje tylko 8?
Dziewczyny piękne torty pieczecie. ja nie mam talentu aż takiego do wypieków, ale spróbuje coś wymyśleć, dzięuje za rady

Ana, tak, jutro będzie skończone 8 tygodni, musiałaś mieć późną owulację skoro kalkulator Ci źle podaje i "postarza" wiek ciąży, w którym dniu cyklu była owulka?

Dziewczyny oto przepis :
pierś z kuraka
3 lyzki majonezu
3 jajka
4 lyzki mąki
Przyprawy
Ewentualnie pietruszka świeża
Majonez, make i jajka zmiksować dodac pokrojonego kuraka w wieksze kawalki i nabierać lyzka kawalek kurczaka z ciastem i smazymy :-)

Piranhu domyślam sie jakie emocje beda w dniu pojawienia sie kotka w domu
;-) mialam takie samo jak jechalismy po nasza sunie :-) Kaja cudowna :-*

Gorgusia ściągnęłam Cie chyba bo myślałam o Tobie;-) to super ze dobrze sie czujesz

Piranhiu przewertowałam Allegro i niestety nie znalazłam potrzebnych elementów i napisałam do jednej z Pań na Allegro i znalazła dla mnie te klocki ale cena za 11szt z przesyłką do USA (bo byłoby taniej) wynosi 50zł więc jak dla mniej to rozbój w biały dzień i chcę poszukać bo może udałoby się kupić je taniej. Znalazłam klocki na eBayu ale z pewnością będę potrzebowała pomocy bo jestem w tym temacie zupełnie zielona
Kaja prześliczna jest ....zawsze się rozmarzam ilekroć na nią patrzę....fajnie mieć taką cudną księżniczkę
Dziękuję za miłe słowa na temat tortu:tak:

Zakręciu dawno temu robiłam te kurczaki w cieście naleśnikowym i chyba wrócę dzięki temu do nich ...coś nowego dla chłopców będzie. Dziękuję
To już u Ciebie 19 tydz - kurcze, ale poleciało - nawet nie wiadomo kiedy

Airfix jak się czujesz? Już troszkę lepiej? Powiem Ci że mi te kołatania serca też wróciły w tym miesiącu - mam je tylko przed @ a później się to w miarę uspokaja, a do tego co jakiś czas anemię ( mimo że nie wyglądam na nią) ale to w naszej rodzinie dziedziczne (od strony mojej mamy) - mój pradziadek podobno zmarł na anemię ....zaciekawiło mnie to badanie o którym piszesz z Piranhią - chodzi mi po głowie żeby je zrobić - może dowiem się tez czegoś ciekawego - tym bardziej że nigdy tego nie badałam

Dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat tortów:tak: ...czego człowiek nie zrobi dla tych swoich dzieci:tak:

Ana gdybyś potrzebowała pomocy co do tortu to pisz - ciasto na biszkopt jest dosyć proste zawsze wychodzi. Piekę je w blasze na papierze do pieczenia i trzeba pamiętać żeby nie zaglądać do biszkoptu podczas pieczenia - bo może się zapaść

Aljul gdzieś mi umknęło jak pisalan posta o Twoich zdolnościach ccukierniczych :-) szacun kochana za takie wypieki Sliczne :-) ja. Niestety tortow nie lubie :-( moze nie jadlam dobrego i dlatego ;-) bira śmietana i kremy w ciastach to bie dla mnie

reklama
Zakręciu dziękuję ....do mnie jak zawsze goście maja przyjść na imprezkę to zawsze pytają czy ciasto będzie
Ja staram się nie przesadzać z cukrem w ciastach

Do góry