reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie To mnie pocieszyłaś :) Ja własnie zwlekam i zwlekam, a potem bede płakać. Tyle ze mi się zeby nie psują,to dobrze, i synek tez ma zeby po mnie- wiec chociaz tyle :) Bo moj maz ciagle cos grzebie u dentysty w paszczy :-D

reklama
kate, jejku, współczuję, dobrze że masz to już za sobą, nie cierpię wizyt u dentysty, na uśmierzenie bólu rewelacyjny jest Febrofen ale to na receptę jest.

Wklejam fotkę zrobioną na szybko po dzisiejszej kąpieli, muszę zacząć robić więcej zdjęć bo czas tak szybko ucieka, dzieci tak szybko rosną a potem nie ma już jak tego odtworzyć.

Zobacz załącznik 626258

Piranhu Ależ Ona cudna :))
Piranhu miałam pytać- co ja mogę jeszcze zrobić żeby ten poziom magnezu i wapnia wzrósł? Rok juz bedzie jak łykam magnez, wapn łykalam lipiec/sierpien/wrzesien razem z innymi suplementami dziewczynkowymi i teraz od konca kwietnia Calcium Citrate po 4 tabl..a tu wynik taki sobie. Podobno wapn lepiej sie przyswaja z produktow roslinnych typu brokuły, kapusta głowiasta....niz z produktow mlecznych. Jem raczej wszystko na dziewczynke...85% produktów na pewno

dziewczyny mam tylko apap, cos pomaga ale nie za bradzo,
ja zęby robie non stop, strasznie słabe mam,
nie wspomne ile pieniędzy na to wydaje, ale musze,
w tym tygodniu ja i najstarszy syn zrobilismy po 4 zęby plus przeswietlenia 1000 zł wydałam,
jeszcze mam 2 wizyty w lipcu ,
co roku mam po kilka ubytków

Pirhania śliczna córcia, ja własnie zgrywam zdjęcia, wywłuje, cos koło 500 szt

hej hej,

u mnie też brak czasu

Piranhiu jakie cudo małe :) dziękuję ci bardzo że próbujesz znaleźć czas na nas, że masz ochotę tutaj zaglądać, pomagać i w ogóle się nie przejmuj jak cię chwilowo nie ma, wszystkie tutaj to rozumiemy. Ty pracujesz w domu na dwa etaty a każdy ma swoje imię :))

Roszpunka trzymam kciuki żeby się udało! żeby za chwile ładnie zagnieździła się mała kropeczka

Dziekuje dziewczyny :)
Tyle ciepla i optymizmu bije z tego forum az milo :)
Aljul starszy syn w styczniu skonczyl 8 lat.
Mlodszy Dennis w listopadzie skonczy 5 :)

Balkonik,chustawka i mala Kaja wspaniale!!!

Moj maz ciagla o fasolce mowi mala ;)
Oj marzy mu sie córcia tak samo jak mi.W obu ciazach chcialam corki i wyszly chlopaki. Moze lepiej sie nienastawiac :/

Trzymam za wasze szybkie zafasolkowanie kciuki i niepuszczam :)

&&&&&&&&&&&&

Jutro rano wizyta na usg :)

Pozdrawiam was i milej nocy zycze

A i dziekuje za przepis na test z sody :)
A jak to jest z tym nubem kiedy mozna juz cos wypatrzec?

Airfix, sprawdź przede wszystkim poziom D3, niedobór tej witaminy powoduje upośledzenie wchłaniania wapnia. Jeśli występuje niski poziom Mg i Ca to uzupełnianie trzeba zacząć od zażywania samego Mg przez pierwsze 2-3 miesiące ponieważ wapń przy niskim poziomie magnezu źle się przyswaja ze względu na niski poziom witaminy D3, która w organizmie powstaje z udziałem magnezu. Zacytuję: Podawanie wapnia w pierwszej fazie uzupełniania niedoborów powoduje, że połączy się on z fosforanami, szczawianami i powstaną kamienie wapniowe osadzające się w nerkach. Jeśli więc zaczniemy uzupełnianie niedoborów od magnezu, to po pierwsze, wapń będzie się lepiej przyswajał i „budował“ kości, a po drugie - nie wytworzą się sole nierozpuszczalne typu szczawiany czy fosforany (powstaną natomiast tzw. jony zespolone, które są rozpuszczalne w wodzie).

małe liski, kochana jesteś, dziękuję za to co napisałaś :-*

Kevinka, nuba najlepiej podpatrywać w 13-14 tygodniu ciąży, czasem już w 12-tym coś tam widać :tak: Mega kciuki za jutrzejszą wizytę, daj znać co i jak :-)

reklama
Do góry