reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja jak zawsze musze sie nerwow najesc… Bylam dzis po obiedzie wyniki odebrac ale sie wkur…:wściekła/y:zdenerwowalam tutaj maja taki glupi system ze jak sie chce zrobic badania na wlasna reke i tak trzeba isc do wlasnego lekarza rodzinnego ten pobiera krew i wysyla do laboratorium a rachunek placi sie pozniej bo idzie bezposrednio z labolatorium.Lekarz a raczej pomocnica zaznacza w krateczkach jakie badania chcemy zrobic…
Nie chce nikomu ublizac:wściekła/y: ale suma sumaru nie mam zrobionego estariolu.. zaproponowali ze moga pobrac jeszcze raz,myslalam ze smiecham parskne… teraz to mi wyniki nie sa juz potrzebne.
No ale przynajmniej wiem ze mineraly jak sie nie myle mam chlopczykowe no i tetsosteron mi spadl ale dalej mam wysoki.Tylko ten nieszczesny estradiol!!! Kurcze.:wściekła/y:

23.05. Ca 9,02 (8,4-10,20), K 5,14 (3,50-5.50), Na 143 (135-145),Testosteron 0,79 (0,06- 0,82)

Airfix nie nerwuj sie,szkoda nerwow na takiego idiote.A mam takie odczucia ze chyba im mocnej cisniesz tym bedzie chyba wam na przekor robil. Nie wiem jak to sie w pl m ale my jak kupowalismy mieszkanie to notariusz nam nie pasowal to na nastepny dzien znalezlismy sobie juz kolejnego.Ale nie wiem jak to sie ma do architekta i projektowania. Kurde to chyba on powinien sie ubiegac o klijenta a nie na odwrot

Piranho, ale masz zdolniutka corcie,bardzo szybciutko sie odpieluchowala. Duzo zdroweczka wam zycze!!! Bardzo sie cieszymy ze do nas zagladasz i napewno kazda z nas rozumie ze dzieci to jak by nie patrzec praca na caly etat :)
Wkoncu sie doczekalam,troche musialam czekac na ta owulke ale chybasie opalcalo.A zerszta zobaczymy za dwa tygodnie.Moglabys prosze zerknec na moj wykres?Luteine wzielam tylko jednego dnia bo pozniej przeczytalam ze zaburza wlasnie temp i jak narazie biore tylko Acard.
Ovu wyznaczyl mi owulacje ale moim zadeniem zleco ty o tym myslisz??

Aljul bajki tez moga miec zly wplyw na dzieci zalezy jakie?Jak jakies z przemoca albo potworkami to moze synus mial koszmary i sie budzil przez to a potem nie moze znowu zasnac.Ale po tym jka mu ograniczylas TV jest lepiej? Super ze raczki synusia nie trzeba wiecej operowac
.
Kate ale macie super plac zabaw dla dzieci,nic tylko gromatke robic.

Elle jak masz troche testow w domku to testuj juz w srode, do odwaznych swiat nalezy.Ja mam chyba z 40 testow ciazowych, zawsze zamawialam owulacyjne z ciazowymi w pakiecie,A ze owulacyjne szly mi ostatnio jak woda to ciazowych tez sie troche namnozylo.
Ja jeszcze musze sie szefowej zapytac kiedy mysli ze byla u mnie owulka bo owu glupoty pisze

Ostatnia edycja:
reklama
airfix ja już była kilka razy w Prokocimiu i pierwsze słysze, zeby ktoś był niemiły, kilka razy byłam z najstarszym na imunologii,
ma cieżki przypadek pokrzywki, był moment gdzie było krytycznie, Prokocim bardzo mi pomógł,czego nie moge powiedzieć o szpitalu w Tarnowie, Tarnów doprowadził mi dziecku do stanu agonalnego,
badania się robi z tego co pamiętam na poziomie -1, bez problem naa zaprowadzono,
póżniej raz byłam z srednim synem miał niecałe 2 latka a najmłodszy 3 miesiące, był zdrowy ale karmiłam go piersią,
mieszkam około 100 km od Prokocimia, więc był w Prokocimiu ale nie na odziale, a ja z 2 synem na odziale,
w ciągu dobby zrobiono nam około 30 badań plus uSG , a teraz mam z najmłodszym wizytę u chirurga dziecięcego
i zawsze jestem bez poleceń przez kogoś, moije dzieci są szczepoione wybiórczo albo wogóle i jako jedni z nielicznych tam
lekarze mnie nie krytykują, przedstawiaja swoje argumenty ale wybór zostawiają mi

aljul u nas w rodzinie już jest Pola, tez bardzo mi się to imię podoba

vivienka w moim wieku to już ciężko z ta gromadką będzie, haha

Kate, no szpital na medal. :tak:
Airfix, pewnie lekarka stwiedzi, że to nie po szczepieniu... Ale koniecznie idź do lekarza i poproś o wpis do karty o tych oczkach. To bardzo niepokojące. Spróbuj może porozmawiać jeszcze z małym - np. z formie zabawy w lekarza albo coś. Może się czegoś jeszcze dowiesz. Podwyższona temperatura też normalna nie jest. Dlatego mówiłam wcześniej, że skoro mały tak choruje, to na razie się wstrzymać. Szczepienia nie zając. Nie uciekną.

Witam was serdecznie wieczorowa pora:-)

Jakis czas temu pisalam z wami (okolo rok temu,i wiedze ze jeszcze pare dziewczyn tu dalej sie stara) ,ale musialam wrzucic na luz bo te planowanie i wyczekiwanie,obserwowanie,sex na zawolanie itd zaczelo panowac nad moim zyciem.Ciagle myslalam o tym,gdy przychodzila @ dolowalam sie.Wiec wrzucilam calkowicie na luz.
Zaczelam inwestowac czas w siebie duzo sportu,dieta,szkola itd. stracilam 10kg :-D

i wsumie wiecie co dobrze mi zaakceptowalam,ze mam dwuch wspanialych synow i chyba juz niemoge miec dzieci.
Bo ponad poltora roku bylo bez zabezpieczenia.

A tu co niespodzianka jestem w ciazy :-)

Juz sie z tym oswoilam bo byla to duza niespodzianka:tak:

Wczesniej mialam straszne problemy tz zespol policystycznych jajnikow dzieki moim podwyzszonym hormonom meskim,

ciagle bylam na lekach,do czasu staranek.Po starankach niewrocilam do lekow ,ale od tego roku zaczelo mi sie mieszac tz nieregolarne miesiaczki bole brzucha stawialam na hormony i oczywiscie torbiele.
Na dlugi weekend majowy zrobilismy niespodziewany wyjazd do polski ;-)
Wyluzowanie ,sexik itd.po powrocie mialam wizyte u ginekologa ktory zbydal mnie dokladnie i stwierdzenie wszystko pieknie ladnie,po usg male cysty i wczoraj owulacja:szok:
A ja tu co innego myslalam z badan krwi wyszlo wszystko w normie lacznie z hormonami.Kolejny szok.

Mianowicie tego miesiaca mieciaczka byla dwa tygodnie i owulacje mialam 21 dc.

Po 12 dniach po zapowiedzianej przez ginka owulacji dwa testy pozytywne jeden naczczo drugi w poludnie.
Dwa dnie potem beta w normie na usg widac ale jeszcze za male zeby cokolwiek widziec.Wiec w srode mam kolejna wizyte na usg.

Chcialam kiedys tu wrocic i planowac,ale zaplanowala sie samo;-)
Moze uda sie dziewczynka jakims cudem bo kochalismy sie dosc czesto codziennie co drugi dzien ostatni sexs po powrocie z pl nad ranem 4.30 bez orgazmu bo bol brzucha mialam a owulacja w srode.

I oczywiscie opisze moje objawy bo to kazda z nas interesuje przy oczekiwaniu na ciaze :tak:
okolo 10 dni po zaplodnieniu jak wstawalam z kanapy czulam ciagniecie w dole brzucha i bol piersi ale tylko jak sciagalam stanik i np sciskalam sutki.Tak od dwuch dni chodze czesciej siku i ciagle bym cos podjadala,czeste podbolewanie podbrzusza jakbym zaraz okresu miala dostac,sluz u mnie niejest obfity i gesty ,w srodku wszystko miekkie rozpulchnione i piersi robia sie pelniejsze i wrazliwsze-obolale.
(dodam owulacja bylaa 7 maja)
Narazie tyle:tak:i niech tak zostanie.

mam do was dwa pytania:-)
Kiedys tu czytalam o testach domowego sposobu na chlopczyka czy dziewczynke.Chyba cos z kapusta i drugi soda ?
Jak to idzie i kiedy sie je robi?
A i w ktorym tygodniu idzie juz po nubie okresic cos w wiekszch procentach?

No to oczywicie posylam wam porcje swiezych fluidkow &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
TRZYMAM KCIUKI ZA WAS DZIEWCZYNY:tak:

Kevinka No to gratulacje ogromne , dajesz nam wiarę :)

Kochana trzymam kciuki żeby była upragniona płeć :)

No i będę zaglądać na info kogo tam w brzuszku pod serduszkiem masz :)

I łapie fluidki &&&&&

Eh też w okresie owulacyjnym będę w Polsce fajnie by było :) taki nsdbagaż przywieźć ;)

Dobranoc babeczki

hej babolki.

piranha ja juz sama nie wiem co moze byc przyczyna powiem Ci szczerze. Dzis dzwonie do gina, bo ma dyzur w szpitalu, odnosnie tego terminu na histeroskopie i zobaczymy co powie. Tak czy siak mysle, ze kombinowac co dalej bedzie dopiero po zabiegu, mam nadzieje, ze uda mu sie mnie jakos szybko wcisnac na Niego, bo powiem Ci, ze mimo odciecia sie od pewnych rzeczy, poniekad wyluzowania sie, nie rozumiem tego wszystkiego bo ciezko mowic o braku powodow jesli mija 1,5 roku a tu dalej nic :zawstydzona/y: zobaczymy co powie.

kevinka jestes kolejnym przykladem na to, ze zajecie glowy czyms innym, nie myslenie o starankach wcale na prawde potrafi zdzialac cuda :tak: trzymam kciuki zeby to coreczka byla w brzuszku i daj koniecznie znac :)

Dorcia czy Olinka juz wrocila z Zielonej ?? Chcialam Wam powiedziec, ze Ola dostala kolejna kare....no i kur** noz mi sie w kieszeni otworzyl. Otoz dziewczynki podczas sniadania, nie wiem czy specjalnie czy tez nie ( Ola mowi ze nie specjalnie ale wiadomo, ze dzieci to jednak dzieci ;) ), wysmarowaly pasztet lezacy na talerzyku maslem ktore lezalo na talerzyku obok ( wysmarowaly nozem). Kelner zwrocil uwage na to nauczycielkom i dziewczynki dostaly kare - nie poszly na dyskoteke, ktora byla organizowana na dworze, malo tego kiedy chcialy zadzwonic do mam, pani wice dyrektor powiedziala ze NIE MOGA !! I to nie powiedziala mi Ola tylko Ewa jej kolezanka tez to potwierdzila. Cisnienie poszlo mi tak w gore, ze jeden Bog wie, czekam tylko az Ola wroci do domu, dokladnie chce sie od niej dowiedziec jak to wszystko wygladalo, i zaraz w poniedzialek jestem w szkole i porozmawiam sobie z paniami bo co jak co, ale to juz jest lekka przesada..! Poza tym Ola mowi mi, ze Panie nie sa zbyt mile, bo bardzo krzycza, mowie do Niej ze pewnie czasem musza zeby nad Nimi zapanowac, ale Ola powiedziala, ze one krzycza ciagle i o wszystko. Brak mi slow, ciesze sie i odliczam dni do piatku !

zakrecia co u Ciebie kochana ? jak maly cosiek ? Tak mysle, moze ja trzymam tego slonika w zlym miejscu dlatego znowu sie nie udalo ? ;)

aljul jak zagospodarowanie balkonu ?? :D gotowe ?? U Nas po burzy kwiatki doszly do siebie, obiecalam Wam zdjecia ale ciagle brakuje czasu, nawet na to zeby Was porzadnie doczytac, ale dzis postaram sie zrobic, i wrzuce, bo powiem Ci, ze wszystkie roslinki razem na prawde fajnie sie ze soba zgraly do tego kupilam w zeszlym tygodniu jeszcze trzy sadzonki skalniaczkow ( glownie ze wzgledu na sliczne fioletowe i biale kwiatuszki :p ) i musze zakupic ostatnia donice i wsadzic je choc nie wiem gdzie je postawie, bo balkon tak jakby juz peka :>

Milego dzionka dziewczynki, postaram sie jeszcze zajrzec dzis.

Ostatnia edycja:
Witajcie,
U nas dziś troszkę pochmurno....ale to może lepiej bo przyda się dzień wytchnienia po tych upałach:tak:

Vivienka moje dziecko nigdy nie oglądało bajek w których jest przemoc i potwory - zawsze kontroluję to co on ogląda a poza tym nigdy go nie ciągnęło do bajek tego typu - on uwielbia program CBeebies a tam są bezpieczne i fajne bajki dla dzieci - uwielbia oglądać programy o gotowaniu, majsterkowaniu i programy typu "zrób to sam" - synuś jest zdecydowanie typem wrażliwca:tak:. Ja w pewnym momencie zauważyłam że jak na swój wiek TV jest trochę nadmiar jak dla niego (oglądał w ciągu dnia kilka godz z przerwami oczywiście), do tego stopnia że budził się w nocy i kazał włączyć TV na bajki, mój M dla świętego spokoju włączał i kładł się spać a ja siedziałam z nim - myślał że mały zaśnie przed TV i będzie spokój ...ale 3 nocy zbuntowałam się i zostawiłam go z synkiem na ten nocny seans i chyba zrozumiał swój błąd bo więcej seansów nie było:-)

Nuuusiu dziękuję, balkon gotowy, jak znajdę chwilkę to postaram się wrzucić fotki

Kevinka gratulacje i &&&& żeby się udało z córcią
W jakim wieku są Twoi chłopcy?

kate
u nas w rodzinie od strony mojej i M nie ma ani jednego ani drugiego imienia w rodzinie
wśród małych dziewczynek jest 3 Zuzie, Maja, Alicja i Adrianna:-)
a rodzinę mamy dość sporą - z imionami dla chłopców jest za to problem bo jest ich zdecydowana większość

Miłego dnia Wszystkim

kate, cudna huśtawka, jaka duża, ale masz zdolnego M! :-)

Roszpunka, nie ma za co kochana, ja bym wstawiła granicę w 22 dc :tak:

Vivienka, nie dziwię się, że się zdenerwowałaś, testosteron mieści się już w normie ale jest wybitnie chłopczykowy, ależ jestem ciekawa jaki był estradiol. Ja bym kochana jednak łykała lutkę, ot tak na wszelki wypadek z uwagi na te zawirowania w cyklu, najlepiej by było brać Duphaston i w połowie FL sprawdzić poziom progesteronu. A dlaczego źle wyznaczył Ci owulację? Z wykresu pasuje, że była właśnie w 29 dc :tak:

Kevinka, ale super wieści i cudowna niespodzianka, GRATULUJĘ i życzę spokojnej, nudnej ciąży, daj koniecznie znać czy to będzie córeczka czy synek :-)

Nuuuśka, daj znać kochana co powiedział gin. Koszmar to co opisujesz :-(, też bym się nieźle denerwowała, dobrze, że już za kilka dni Ola będzie w domu.

aljul, zrobiłam wczoraj fotki sadzonkom klonów, które kupiłam w tym roku, cyknęłam przy okazji fotkę mojemu ulubionemu świerkowi :-):

Zobacz załącznik 626174Zobacz załącznik 626175Zobacz załącznik 626176Zobacz załącznik 626177

reklama
Kevinka Pamiętam Cię :) Super ze sie doczekałaś ciąży :)) Wielkie gratulacje :) Może jednak się udało i będzie ta dziewczynka :)

Kate Ja tez mam nadzieje ze jakos to pujdzie w tej poradni immunoogicznej, i ze wreszcie cos znajda, bo robilam te badania sama prywatnie i nie wyszło nic, a tam mają mu jeszcze jakieś jedno zrobić- moze wyjdzie. Bo przeciez choroba za chorobą.

Macy Teraz to juz po ptakach, zaszczepiony i juz, lekarka tydzien temu dokladnie go badała i stwiedziła ze zdrowy i nic nie stoi na przeszkodzie zeby szczepić wtedy.

Bylam dzis u pediatry, kazała sie zglosic z tymi oczami do naszej pani neurolog, ale mowi ze to moze byc tez taki tik nerwowy.
A mi kazala , tak jak Piranha radziła, zbadać ten poziom wit D3.....kurcze tyle kasy:-(

Piranhu Ale cudne te klony...jakie kolory super :))

Ostatnia edycja:
Do góry