reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik, ja też nie daję rady, tego posta pisałam przez kilka godzin z kilkudziesięcioma przerwami ;-) (dzieci tak mnie rozpraszały że po chwili nie wiedziałam już o czym przed chwilą czytałam) a i tak nie przeczytałam całości :-( Super, że lekarka postanowiła wziąć się za to, na pewno uda się odkryć przyczynę (ja stawiam na autoimmunologiczną, lekarka coś o tym wspominała?) i będziesz nam tu niebawem pisać o ciążowych mdłościach oraz wklejać zdjęcia ślicznych noworodkowych zakupów, naprawdę mocno w to wierzę.

Cześć :-)

no i znowu poniedziałek - jakby weekend nie mógł trwać dłużej ? ;-)

Airfix, małe liski - mój synek jest taki sam - wulkan energii normalnie. Ciągle wszędzie biega, skacze i krzyczy (bo mówieniem tego nie można nazwać ;-) chyba też muszę się z nim wybrać do jakiegoś psychologa, bo nie potrafię sobie z nim w kilku kwestiach poradzić. Bardzo się wstydzi i często na początku znajomości z nowymi ludźmi nie przywita się, nie odpowie jak ma na imię - chowa się za moją nogę i tyle. Ponadto jak się bawi i coś mu nie wychodzi, to on tym rzuca i więcej tego robić nie będzie! wkurza się i nie da rady mu wytłumaczyć, że mogę mu pomóc czy pokazać jak się w daną zabawę bawić - on mówi nie i tyle! ambicja go zżera! myślicie, że psycholog może pomóc w takich kwestiach?

Airfix - koniecznie wybierz się z synusiem do tego neurologa, bo lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok. A jak tam projekt domu? My właśnie szukamy ekipy budowlanej - zasadniczo to czekamy już na wycenę. Mam nadzieję, że w sierpniu uda nam się "wbić" łopatę :-)

Elle, Roszpunka, Czarna perła -nie poddajcie się już na wstępie! Wiara czyni cuda, więc będzie "różowo" :tak: My wierzymy, że Wam się uda, więc tym bardziej Wy powinnyście w to uwierzyć :happy2:

Aljul - cieszę się, że konsultacja zdrowia synka przebiegła pomyślnie :-)

Aljul, małe liski - udanego przedstawienia z okazji dnia mamy :-D u nas w przedszkolu nie ma takich przedstawień :-( dzieci przygotowują jakieś prezenty, ale przedstawień nie ma - organizowany jest w czerwcu piknik dla całej rodzinki :-D

Roszpunka - ale cudne te Twoje robótki :happy2:

Maggie - musiałam przegapić Twoje urodzinki, więc przyjmij spóźnione, ale szczere życzenia: wszystkiego naj ..... spełnienia najskrytszych marzeń :-D

Piranha - gratuluję tak szybkiego odpieluchowania :-D Kaja po prostu jest zdolniacha i tyle :tak: a Tobie zdrówka życzę!

Ostatnia edycja:
Piranhiu super poszło Kai zgubienie tych pieluszek:tak:.
Rezolutna z niej dziewczynka
Przeprosin nie było ze strony kolegi i z pewnością nie będzie. Ja nie chcę upominać się o nie bo to dorośli ludzie i jak "sobie pościelą tak się wyśpią", a do tego jego mama za jego przyzwoleniem zaszła w ciąże i 2 czerwca ma termin CC więc nie chcę jej stresować - z tym że on "zamawiał" sobie brata a ma się urodzić siostra:tak:. Mój syn w każdym bądź razie powiedział że będzie go mijał z daleka

Dzięki Piraniu za wsparcie :)
Nie nie wspomniała o mnie , ona uważa ze ja jestem 100% zdrowa i przyczyna leży za pewne po stronie męża , dlatego chce go zbadać , chciała a zobaczymy co teraz powie
Ale zgadza się mi tez się wydaje ze to coś u mnie i kto wie czy to nie to co mówisz bo nie jest normalne ze zachodzę i w te same dni czar pryska

Piranhu Poziomu Ca i Mg nie badałam wczesniej, ale pewnie tez nie byl rewelacyjny, bo czuje to. Poziom wit D3 chcialam zbadać, ale bylam w dwoch przychodniach i wiecie co mi powiedzieli- ze Oni nie wiedza jakie to badanie ja chce, bo sa dwa do wyboru dziwnie brzmiace- jedno 90zl, a drugie 150zł, wiec nie zrobilam. Tez sie zdziwilam z tym badaniem. Podpowiedz mi co ja moge zmienić jeszcze , żeby ten poziom wzrósł?? Suplementy biore, dziennie po 3-4 tabl Calcium Citrate i reszte, a te wyniki takie sobie:/

Katriina A ja mam coraz wieksze nerwy jesli chodzi o budowe, co dzwonie to architekt - za tydzien bedzie gotowe, na koniec maja bedzie gotowe ...a dzwonie w czwartek , a on mowi ze jeszcze raz sie umowimy w przyszlym tygodniu i dopiero do branżówki wyśle :wściekła/y: co to ma kurcze być...10 czerwca minie 2 miesiace jak robi projekt. A i tak wiem ze On nie zadzwoni w tym tygodniu tylko jeszcze za tydzien....ja to przeczuwam.Wiec ja tez sie nastawiam na sierpien z budową, wszystkie plany mi popsuł.

male liski O własnie Piranha Ci napisala to co mialam na koncu jezyka- że takie drapania, gryzienia ubrań- to moga byc zaburzenia sensoryczne ( ten syn znajomej to ma ) , i mi tez kiedy pokazywala cwiczenia odwrażliwiające dziecko :) bo u nas tez jest problem z jedzeniem o konsystencje chodzi- zadnych kisieli, sosów...kluski nie moga byc cienkie i miekkie...

Ostatnia edycja:
Matik, mi się wydaje, że jeśli nasienie byłoby za słabe to by po prostu do ciąży nie dochodziło, stąd lepiej jednak sprawdzić poziom przeciwciał (w tym blokujących ALLO-MLR) oraz genotyp Twój i M.

Airfix
, to ma być badanie 25-OH-D3, z tych dwóch to tańsze, warto sprawdzić, już nawet nie chodzi o to, że niedobór D3 upośledza wchłanianie wapnia, fosforu, powoduje anemię i jeszcze gorsze skutki, niedobór D3 u matki zwiększa szanse zaburzeń ze spektrum autyzmu u dziecka a ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona, mam bardzo duży niedobór podobnie jak cała moja rodzina, siostra bliźniaczka ma niemierzalny poziom D3 :szok:

Ostatnia edycja:
Piranhu Zbadam w takim razie razem z Progesteronem po owulacji. Powiem Ci ze cos moze byc z ta Wit D3 u mnie, bo jak byłam w ciąży z synkiem, to po urodzeniu nie kazali mu podawać Wit D 3, nie dostał ani jednej dawki, i zawsze pediatra nas upominala-aby mu nie podawać bo ciemiączko ma bardzo małe.
Co do mg i ca to chyba jednak kupie migdały i bede podjadac, One zawieraja duzo magnezu i wapnia i niby sa polecane przy staraniach o dziewczynke. Moze to cos da...Ale znow zawieraja tez potas...

reklama
Do góry