reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik, ja też nie daję rady, tego posta pisałam przez kilka godzin z kilkudziesięcioma przerwami ;-) (dzieci tak mnie rozpraszały że po chwili nie wiedziałam już o czym przed chwilą czytałam) a i tak nie przeczytałam całości :-( Super, że lekarka postanowiła wziąć się za to, na pewno uda się odkryć przyczynę (ja stawiam na autoimmunologiczną, lekarka coś o tym wspominała?) i będziesz nam tu niebawem pisać o ciążowych mdłościach oraz wklejać zdjęcia ślicznych noworodkowych zakupów, naprawdę mocno w to wierzę.

Cześć :-)

no i znowu poniedziałek - jakby weekend nie mógł trwać dłużej ? ;-)

Airfix, małe liski - mój synek jest taki sam - wulkan energii normalnie. Ciągle wszędzie biega, skacze i krzyczy (bo mówieniem tego nie można nazwać ;-) chyba też muszę się z nim wybrać do jakiegoś psychologa, bo nie potrafię sobie z nim w kilku kwestiach poradzić. Bardzo się wstydzi i często na początku znajomości z nowymi ludźmi nie przywita się, nie odpowie jak ma na imię - chowa się za moją nogę i tyle. Ponadto jak się bawi i coś mu nie wychodzi, to on tym rzuca i więcej tego robić nie będzie! wkurza się i nie da rady mu wytłumaczyć, że mogę mu pomóc czy pokazać jak się w daną zabawę bawić - on mówi nie i tyle! ambicja go zżera! myślicie, że psycholog może pomóc w takich kwestiach?

Airfix - koniecznie wybierz się z synusiem do tego neurologa, bo lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok. A jak tam projekt domu? My właśnie szukamy ekipy budowlanej - zasadniczo to czekamy już na wycenę. Mam nadzieję, że w sierpniu uda nam się "wbić" łopatę :-)

Elle, Roszpunka, Czarna perła -nie poddajcie się już na wstępie! Wiara czyni cuda, więc będzie "różowo" :tak: My wierzymy, że Wam się uda, więc tym bardziej Wy powinnyście w to uwierzyć :happy2:

Aljul - cieszę się, że konsultacja zdrowia synka przebiegła pomyślnie :-)

Aljul, małe liski - udanego przedstawienia z okazji dnia mamy :-D u nas w przedszkolu nie ma takich przedstawień :-( dzieci przygotowują jakieś prezenty, ale przedstawień nie ma - organizowany jest w czerwcu piknik dla całej rodzinki :-D

Roszpunka - ale cudne te Twoje robótki :happy2:

Maggie - musiałam przegapić Twoje urodzinki, więc przyjmij spóźnione, ale szczere życzenia: wszystkiego naj ..... spełnienia najskrytszych marzeń :-D

Piranha - gratuluję tak szybkiego odpieluchowania :-D Kaja po prostu jest zdolniacha i tyle :tak: a Tobie zdrówka życzę!

Ostatnia edycja:
Piranhiu super poszło Kai zgubienie tych pieluszek:tak:.
Rezolutna z niej dziewczynka
Przeprosin nie było ze strony kolegi i z pewnością nie będzie. Ja nie chcę upominać się o nie bo to dorośli ludzie i jak "sobie pościelą tak się wyśpią", a do tego jego mama za jego przyzwoleniem zaszła w ciąże i 2 czerwca ma termin CC więc nie chcę jej stresować - z tym że on "zamawiał" sobie brata a ma się urodzić siostra:tak:. Mój syn w każdym bądź razie powiedział że będzie go mijał z daleka

Dzięki Piraniu za wsparcie :)
Nie nie wspomniała o mnie , ona uważa ze ja jestem 100% zdrowa i przyczyna leży za pewne po stronie męża , dlatego chce go zbadać , chciała a zobaczymy co teraz powie
Ale zgadza się mi tez się wydaje ze to coś u mnie i kto wie czy to nie to co mówisz bo nie jest normalne ze zachodzę i w te same dni czar pryska

Piranhu Poziomu Ca i Mg nie badałam wczesniej, ale pewnie tez nie byl rewelacyjny, bo czuje to. Poziom wit D3 chcialam zbadać, ale bylam w dwoch przychodniach i wiecie co mi powiedzieli- ze Oni nie wiedza jakie to badanie ja chce, bo sa dwa do wyboru dziwnie brzmiace- jedno 90zl, a drugie 150zł, wiec nie zrobilam. Tez sie zdziwilam z tym badaniem. Podpowiedz mi co ja moge zmienić jeszcze , żeby ten poziom wzrósł?? Suplementy biore, dziennie po 3-4 tabl Calcium Citrate i reszte, a te wyniki takie sobie:/

Katriina A ja mam coraz wieksze nerwy jesli chodzi o budowe, co dzwonie to architekt - za tydzien bedzie gotowe, na koniec maja bedzie gotowe ...a dzwonie w czwartek , a on mowi ze jeszcze raz sie umowimy w przyszlym tygodniu i dopiero do branżówki wyśle :wściekła/y: co to ma kurcze być...10 czerwca minie 2 miesiace jak robi projekt. A i tak wiem ze On nie zadzwoni w tym tygodniu tylko jeszcze za tydzien....ja to przeczuwam.Wiec ja tez sie nastawiam na sierpien z budową, wszystkie plany mi popsuł.

male liski O własnie Piranha Ci napisala to co mialam na koncu jezyka- że takie drapania, gryzienia ubrań- to moga byc zaburzenia sensoryczne ( ten syn znajomej to ma ) , i mi tez kiedy pokazywala cwiczenia odwrażliwiające dziecko :) bo u nas tez jest problem z jedzeniem o konsystencje chodzi- zadnych kisieli, sosów...kluski nie moga byc cienkie i miekkie...

Ostatnia edycja:
Matik, mi się wydaje, że jeśli nasienie byłoby za słabe to by po prostu do ciąży nie dochodziło, stąd lepiej jednak sprawdzić poziom przeciwciał (w tym blokujących ALLO-MLR) oraz genotyp Twój i M.

Airfix
, to ma być badanie 25-OH-D3, z tych dwóch to tańsze, warto sprawdzić, już nawet nie chodzi o to, że niedobór D3 upośledza wchłanianie wapnia, fosforu, powoduje anemię i jeszcze gorsze skutki, niedobór D3 u matki zwiększa szanse zaburzeń ze spektrum autyzmu u dziecka a ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona, mam bardzo duży niedobór podobnie jak cała moja rodzina, siostra bliźniaczka ma niemierzalny poziom D3 :szok:

Ostatnia edycja:
Piranhu Zbadam w takim razie razem z Progesteronem po owulacji. Powiem Ci ze cos moze byc z ta Wit D3 u mnie, bo jak byłam w ciąży z synkiem, to po urodzeniu nie kazali mu podawać Wit D 3, nie dostał ani jednej dawki, i zawsze pediatra nas upominala-aby mu nie podawać bo ciemiączko ma bardzo małe.
Co do mg i ca to chyba jednak kupie migdały i bede podjadac, One zawieraja duzo magnezu i wapnia i niby sa polecane przy staraniach o dziewczynke. Moze to cos da...Ale znow zawieraja tez potas...

reklama
Do góry