Hejka! Nie dałam rady Was przeczytać, moje dwie marudy za wiele czasu mi nie dały :-(
Elle, kciuki zaciśnięte, niech będzie z tego śliczna, malutka dziewczynka :-) Ja działałam 2 dni przed owulką i z premedytacją w dniu piku LH około 24 godziny przed owulacją (we wcześniejszych cyklach przy 2-dniowych odstępach nie zachodziłam w ciążę, M musiał mieć słabe żołnierzyki), u nas były bardzo długie abstynencje (nawet do miesiąca). Właśnie przeczytałam o tych zawirowaniach z pikiem LH, patrząc na wykres to owulka pasuje mi wczoraj lub z soboty na niedzielę. Doczytałam właśnie o piku i zobaczyłam zdjęcie - wszystko więc pasuje
Piwo zakwasza ale działa tez estrogennie.
Airfix, podobno straty składników odżywczych ziemniaków gotowanych w łupinach wynoszą do 20%, a obranych do 54%, czyli ziemniaki podczas gotowania w wodzie tracą połowę zawartości potasu. To mi się udało bo synek z maja a córcia z czerwca :-) Co do wyników - dość niski magnez, sód i potas takie sobie, wapń też nijako. Ale Mg i Ca ogólnie wzrosły? Sprawdzałaś sobie kiedyś poziom D3 (nedobór powoduje m.in. upośledzenie wchłaniania Ca i anemię)? Ciekawe jaki będziesz mieć poziom progesteronu. Krzyś często przewracał oczy na bok machając przy tym głową na boki, czasem wciąż tak robi ale śmieje sie przy tym i wygłupia. Z tego co piszesz to też bym się zaniepokoiła i poszła do dobrego neurologa. Krzyś też często rozkojarzony (stąd boję sie jak to będzie w szkole) i trzeba kilka razy go napominać.
Ana, cudowne wieści, na pewno wielk głaz spadł Ci z serca, GRATULUJĘ z całego serca! Luteinę najlepiej brać do momentu aż będzie w pełni ukształtowane łozysko, ja odstawiłam w 16 tygodniu gdy w wydruku z USG było juz ujęte łożysko, w 12 tc jeszcze go nie było. Co do wymiarów dziecka, w którym dc miałas owulację?
Nuuuśka, słów brak, faktycznie przykra sytuacja i żeby jeszcze dzieci miały ponosić karę za wine opiekunów. Kiedy idziesz pogadać z tym lekarzem i umówić sie na zabieg? Ostatnio coraz częściej myslę czy to nie ten mięśniak jest jakąs przeszkodą. Zrób kochana przeciwciała ALO-MLR, masz taką mozliwość?
Maggie, spóźnione ale bardzo szczere sto lat i spełnienia marzeń, w tym TEGO JEDNEGO :-)
Roszpunka, ale przecież wszystko jest w porządku i tak jak powinno, pik był w 21 dc a owulka w 22 dc, test był pozyywny już o 6 rano więc pik mógł być już w nocy z 20 na 21 dc a owulka np. w nocy z 21 na 22 dc, stąd na USG był już płyn po pęknięciu. Masakra z tym piorunem, ja za to jadąc autem przeżyłam chyba największe gradobicie w swoim życiu, huk był taki, że krzycząc nie słyszałam własnego głosu. PDFy Tamary można pobrać z działu FAQ, mogę Ci podesłać jeśli nie znajdziesz. Ależ cudeńka kreujesz!
macy, też uważam, że najlepsze sa okolice marca bo tak jak piszesz - gdy dzidzia nabierze sił to jest juz piękna wiosenna pogoda na spacerki :-) Pamiętam ten gorąc w szpitalu gdy urodziłam Krzysia, koszmar.
gochaa, GRATULUJĘ, śliczny dzidziuś!
aljul, to przykre z tym gipsem, będę mocno trzymac kciuki by kość jak najszybciej i bezproblemowo się zrosła. Podobnie jak dziewczyny uważam, że należą sie tu przeprosiny i jakaś reakcja ze strony rodziców tego chłopca by taki wypadek już się nigdy nie powtórzył, zapewne przeprosin nie było bo rodzice wierzą, że to nie jest sprawka ich syna :-(
Vivienka, daj znać jak wyniki. Widzę, że owulka w końcu Ciebie nawiedziła, super! Działając kilka godzin po owulacji ryzykujesz mocno, starając sie o synka najlepiej zadziałać PRZED owulacją. Metoda O+12 to działania od 8 do 20h po owulce, jednak u wielu kobiet śluz gęstnieje a pH spada jeszcze wcześniej. Barwnik w testach po jakimś czasie "spływa" na jedną stronę bądź na brzegi, stąd kreska może wydawać się wizualnie bledsza bo barwnik nie jest równomiernie na linii testowej rozłozony. Doczytałam, że działaliście, super, trzymam mocno kciuki! :-) Luteina podwyższa PTC.
małe liski, ktoś tu kiedyś wklejał statystyki z in-gender ale nie wiem czy nie uwzględniano tam po prostu jednorazowych wpisów dziewczyn (które nie zawsze są obiektywne). Ja piłam dodatkowo Inkę z magnezem. Może uda Ci się zakupić tabletki Mg 200 mg i łykać je 2 x dziennie? Najlepiej wybrać coś z asparaginianem, mleczanem czy cytrynianem a nie węglanem czy tlenkiem. Straszny pech z tym biletem. Mój synek też jest strasznie emocjonalny, coś go zezłości a on krzyczy jakby go ze skóry obdzierali ;-), od małego był bardziej histeryczny jak Kaja. Takie "gryzące" ubrania to mogą (ale oczywiście nie muszą) być zaburzenia SI (integracji sensorycznej).
Justi, Sudafed wysusza EWCM a Acard rozrzedzając krew ma ułatwić implantację.
zakręcona, dzięki kochana, że pytasz, akwarium wciąż zafoliowane i czeka na lepsze czasy finansowe ;-), pod koniec czerwca odbieram koteczka więc akwarystyka chwilowo zeszła na dalszy plan, oczywiście to tylko chwilowy, przejściowy etap :-) Ależ nieuczciwy był ten kierowca. Mnie coś jakieś choróbsko zaczęło łapać ale czuję dziś, że chyba zduszę je w zarodku, oby tylko dzieci się nie zaraziły bo coś podejrzanie kichają. Super czas spędziliście i jakie piękne zakupy. Imię już wybrane czy wciąż trwają pertraktacje? :-) Ależ ja tęsknię za morzem, cudowne widoki wklejasz, aż się rozmarzyłam.
kate, czekam na zdjęcie huśtawki :-)
Pochwalę się, że Kaja odpieluchowała się w jeden dzień po 2 wpadkach ;-)