reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka jakie fajne imiona dla chłopca macie, bardzo mi się podobają, w moim typie :) nasi synkowie podobnie się nazywają - u mnie Młodszy też Maksio :)...oszust z kierowcy

Zakręcona mógł was kierowca wybronić od tych mandatów, niezasłużenie dostałyście ehhh. Ja w ogóle w tym roku zaliczyłam już dwa mandaty - w dzień kobiet wracałam samochodem do domu i podobno przejechałam przez skrzyżowanie w momencie kiedy pomarańczowe zmieniało się na czerwone. Nie dałam rady się wybronić, zresztą widać było, że chcieli mnie po prostu skasować na pieniądze. Mogli odpuścić. Więc ten rok mam mandatowy - chyba zacznę odkładać do słoika na comiesięczne mandaty :))

Vivienka u mnie w pierwszej ciąży zero objawów przed jak i po @ jedynie przed terminem miesiączki miałam przeczucie że chyba się udało, chociaż testy pierwsze były negatywne. W drugiej ciąży jeszcze przed @ zemdliło mnie porządnie na widok ryby, piersi pobolewały tak jak w ciąży więc też przeczuwałam że udało się i testy powoli już wychodziły pozytywne. W tej drugiej ciąży czułam prawdopodobnie moment zagnieżdżenia...kciuki zaciśnięte :) ..twoja siostra jest teraz w ciąży i spodziewa się drugiego chłopca tak?

miłej niedzieli wszystkim!

Ostatnia edycja:
reklama
Roszpunka to straszne co przydarzyło sue Twoim sasiadom :-( mam nnadzieje ze nikomu nic sue nie stalo Niestety sama nie robiłam tylko kupiłam w lumpie :-) ale podobno jak dobrze kojarze to Ana robiła lub uczyła sie robic na drutach takie buciki :-)

Male liski to Ty juz limit na mandaty wykorzystalas di konca roku :-)

Nuuska u nas ladnie dzisiaj Zaraz jjedziemy nad jezioro polezec na lezakach :-) niedzielne zakupy zrobione wiwc mozna odpoczac

Milej niedzieli kobietki

male liski a tak ogolnie czulas zawsze bol owulacyjny? Tak moja siostra spodziewa sie chlopca ma juz dorosla corke ale z innego malzenstwa,
Smialam sie bo slyszakam kiedys powiedzenie... chcesz dziecko innej plci?
Zmien ogiera :-D:-D:-D haha u niej by to pasowalo :-D

zakrecia milego wygrzewanka nad jeziorkiem

Zmiana planów :-)

Z pozdrowieniami dla Was kobietki

Załączniki

• DSC_1254.jpg
    DSC_1254.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 40
Witam się niedzielnie

Małe liski no to pech z tym biletem:-(

Vivienka :-):-):-) nie znałam tego powiedzenia, ale coś w tym jest - jakiś czas temu zauważyłam to że jak kobieta właśnie zmienia swoją połówkę to przeważnie dziecko jest innej płci.
&&&&&&&& mocno zaciśnięte

Zakręciu ale Ci fajnie......
Doskonale rozumiem to o czym pisałaś - powiem Ci że miałam bardzo podobne odczucia - córkę chciałam odkąd pamiętam - w 1 ciąży dowiedziałam się w 8 m-cu że to chłopiec ale miałam przeczucia że tak będzie, i wytłumaczyłam sobie że 2 będzie córeczka, drugi raz przeżyłam to bardziej i wylałam morze łez .....a dziś na wspomnienie o tym jest mi bardzo głupio że tak zareagowałam i pewnie będzie głupio do końca moich dni - nie powinnam była się nastawiać na konkretną płeć - dziś podchodzę do tego w ten sposób że córcia chyba raczej nie jest mi pisana i pewnie jak uda mi zajść w ciążę i przyłożyć się do planowania to muszę nastawić się na kolejnego chłopca:tak:

Zakrecona Ojj zazdroszcze takiego wylegiwania :) Jak je tesknie za morzem, to nawet nie da się porównać do niczego...takie moje ciche marzenie- że na starość się przeprowadze :) Chciałam teraz zaryzykowac i kupic domek nad morzem, ale mój M. panikował, że pracy nie znajdzie.
Super ze spotkanie z mama się udało :) Oby teraz juz było więcej takich :)

aljul Ja tez od poczatku chcialam córke, moje załozenie to było jedno dziecko i dziewczynka, to marzenie było od kad mała dziewczynka byłam :) A w ciazy jak sie dowiedziałam ze synek to strasznie to przeżylam, a jeszcze maz do mnie po usg- "no nie zartuj" . Powiem Ci ze juz go konca nie umialam sie cieszyc z ciazy, przyplacilam to tylko depresja po porodzie, a teraz nie zamieniłabym synka na dziewczynke :) I tez mi do tej pory wstyd za siebie...i bedzie do konca zycia. Teraz nawet sie zastanawiam jakby to bylo gdyby drugi chlopiec był :)

Dziewczynki starajce się w tym cyklu-zaciskam kciuki mocno, mocno za Was &&&&& nie zwróce sie do kazdej z Was z osoba, bo mam od wczoraj uwarnie głowy z młodym. Wczoraj przechodzil sam siebie, gorzej jakbym miala do czynienia z niemowlakiem. Dzis wcale nie lepiej, ufff ....wychodzilismy na urodziny, mielismy 15min na dojscie 2km tam, ubralam go, a ten mokre brudne sandały ( bylismy wczesniej na rajdzie samochodow terenowych i maz je umył z wierzchu, a pod spodem niestety nie ) a ten postawil sobie na kolanach:wściekła/y: No na szybkosci mu wcisnelam rozmiar za male spodenki bo zywcem nie mialam juz co mu wlozyc. I tak jest od wczoraj, zachowuje sie jakby mu logiczne myslenie wylaczyli hahah

Powiedzcie mi, widzieliście taki przypadek ze dziecko przewraca oczami do gory, czasem przy tym robi mine dziwną?? Bo cos mi sie wydaje ze znow neurologa bedziemy musieli odwiedzic....

Daje Wam linka - źródła wapnia w diecie Źródła Wapnia w diecie się chyba przerzucę i codzien 10dag sera zóltego bede zjadac:) i popijac bede inka z mlekiem :)

Ostatnia edycja:
Airfix - a jak małe jest to dziecko? Faktycznie, nie chce straszyć ale to może być padaczka ;/ ostatnio się tematem interesowałam bo u mnie w rodzinie są osoby z tzw padaczką rodzinną (czyli jest to genetyczne) to jeszcze małopłytkowość w ciąży może doprowadzić do padaczki u dziecka...

Airfix mój starszy syn jest mistrzem min :) i takich o których piszesz też - w jakich sytuacjach tak robi?
Kate miałam zacząć od piątku tego monitoring, ale nic z tego nie wyszło, w piątek byłam tylko na jednym podglądnięciu jajników, owu było albo w sobotę wieczorem, albo dziś. Kate pokaż huśtawkę :) mąż często wyjeżdża?
Zakręciu łaaaa ale widoki dziś oglądaliście
Aljul trzeba wierzyć, że tym razem uda się i będzie dziewczynka - moc pozytywnego myślenia :) ...ja jestem w jeszcze trudniejszej sytuacji niż ty - w rodzinie m. nie ma żadnych dziewczyn w linii jego ojca aż do pra pra pra dziadków a potem nie wiemy, od 1890-któregoś roku :) nie było dziewczynki. Od strony mojego taty znaczna przewaga chłopców, są tylko dwie dziewczyny ja i moja kuzynka. Tak więc naprawdę ciężko myśleć pozytywnie, ....że te wszystkie rzeczy które tutaj robimy rzeczywiście pomogą mi mieć córcie, o której zawsze chyba marzyłam. Nigdy tego nie mówiłam, ale wydaje mi się, że wam wszystkim się udam - i trzymam za was oczywiście kciuki - ale ja będę tą która będzie miała chłopca. Ale nie poddaje się - na razie walczę o marzenia...a potem jak szczęśliwie uda się zajść w ciąże, będę cieszyła sie ciążą i tym maleńkim człowieczkiem

reklama
Czy któraś z was ma aktualną książkę dziewczynkową Tamary? Albo jeszcze lepiej listę dozwolonych produktów z ingender?
Wczoraj zaszalałam z jedzeniem i mam teraz wyrzuty sumienia :zawstydzona/y: Wiem że nie powinnam...

Vivienko, to wykres mojego szczęśliwego cyklu: Karta obserwacji cyklu owulacyjnego online - eNPR.pl Tam mam zapisane wszystkie objawy, możesz sobie przejrzeć. Dopiero w 9 dniu fl zaczęły się jakieś skurcze.
To fragment artykułu o jajeczkowaniu : W czasie owulacji może występować krwawienie do jamy otrzewnej z pękniętego pęcherzyka. To wywołuje podrażnienie i ból w dole brzucha. To tak zwany ból owulacyjny, a pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji. Może trwać kilka minut, godzin, a nawet dni.Najczęściej nie oznacza jednak samego momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje również, z jakiego jajnika odbędzie się czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas indukcji owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia. Czasem dolegliwość ta jest także objawem endometriozy. Jednak bardzo wiele kobiet, które regularnie owulują, nie odczuwa żadnego bólu. Utrudnia to określenie czasu owulacji.

Małe liski, mamy podobny gust:-) A ja myślę, że to wy wszystkie będziecie się cieszyły ślicznymi córeczkami, tylko mi przytrafi się kolejny chłopiec. I ja mam teraz etap zwątpienia.

zakręciu, fajny komplecik :tak: Szalejesz chłopczykowo;-) Ja czasem robię na szydełku, czapki, buciki i inne pierdułki ;-).Pochwalę się;-) CAM00011.jpgCAM00382.jpgCAM00716.jpgCAM00747.jpgIMAG0402.jpgIMAG0407.jpgIMAG0410.jpgIMAG0411.jpg

Vivienko, i ten pomysł ze zmianą ogiera przeszedł mi przez myśl:-p Jak patrzę na kolesi z córkami, to sobie myślę,że teki to przynajmniej strzela iksami, a nie tak jak mój :no:

aljul, co innego zaplanować sobie, nie będę się nastawiać na płeć, a co innego zrobić. Dzisiaj sobie pomyślałam, co będzie jak pójdę do szpitala urodzić dziecko, i będę widziała koło siebie panny z różowymi pipeczkami, a ja znów będę miała siusiora? Czy do końca życia będę patrzyła na córki znajomych i czuła to okropne ukłucie zazdrości? Ostatnio w moim otoczeniu wszystkie ciężarne będą miały córki:-(

kate, cieszę się, że też ci się podobają, ale ja chętnie odstąpię oba jakiejś chłopczykowej staraczce ;-)

airfix, ale numer heh. Mam nadzieję, że synkowi przejdzie.

Załączniki

• CAM00011.jpg
    CAM00011.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 42
  • CAM00382.jpg
    CAM00382.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 39
  • CAM00716.jpg
    CAM00716.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 35
  • CAM00747.jpg
    CAM00747.jpg