reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny
jestem po usg
małe szczęście ma 9mm i słyszałam bijące serduszko:)
mam brać jedną tabletke luteiny jak nic się nie dzieje, pani doktor mówiła że luteina refundowana jest tylko do któregoś tyg ciąży a później trzeba 100% płacić, paranoja jakaś! wiecie może do którego tygodnia jest refundowana?i do którego tygodnia musze ją brać?
dostałam skierowanie na badania, nie chciałam badań dodatkowych na hiv i coś tam tylko na toksoplazmozę mi dała bo powiedziała że to musze zrobić. z synem nie miałam nigdy takich dodatkowych badań. czy coś się pozmieniało??? mam się zgłosić gdzieś za 2 tyg by założyć karte ciąży.

pozdrawiam i trzymam za wszystkie &&&&&&&&&&
zapomniałam dodać że z usg jest 6ti6dzień czyli o tydzień mniej niż wskazują kalendarze , czym może być to spowodowane?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki.

dzis zalatany dzien, Ł. zaspal do pracy i mnie sie potem jakos spowolnilo :-p

piranha to Ty juz nawet wiesz co to oznacza kiedy nie nanosze tempek hehe ? ;-)

Dziewczynki tempke oczywiscie mierzylam, oczywiscie spadla ale tylko troche co mnie zdziwilo, skusilam sie na test no ale oczywiscie negatywny takze czekamy na jutrzejszy spadek, troche jestem zla ze skoro fasolci nie ma to dzis jeszcze tak wysoko bo kurczaki w takim razie ile bedzie trwala moja FL ?? :dry:

zakrecia super bryka :D ! i wcale nie taka droga, na pewno dzidziuskowi bedzie sie dobrze jezdzilo od pierwszych dni :tak:

Ana super, jak dobrze ze wszystko w porzadku :) Dbaj o siebie teraz, odpoczywaj duzo a wszystko na pewno bedzie dobrze :*

Airfix hehe ja tez nie chcialabym rodzic w porze zimowej..brrr. Lato to fajna pora, choc okropnie cieplo, ja Olcie rodzilam w pazdzierniku, takze cale lato przechodzilam,i pamietam ze nie bylo latwo :wściekła/y: Zobaczysz ze wszystko sie ulozy po Twojej mysli.

Wczoraj Olcia zadzwonila mi wieczorem zaplakana...okazalo sie ze dzieci z innej kolonii zaczepialy je, krzyczaly zdania typu : idz do swojej starej(...) pokazywaly srodkowym palcem. Jako ze malo kto sobie da wtykac o nic, Ola z kolezanka tez pokazaly srodkowy palec, no i wyszla z tego dosc nieprzyjemna sytuacja, bo nie powiedzialy o tym nikomu, a cala sytuacja miala miejsce na zajeciach wspolnych wiec pytam sie gdzie byly nauczycielki ?? Co, wolne sobie zrobily ? Po czasie pojawila sie nagle podobno wychowawczyni tamtej wlasnie kolonii informujac, ze to dzieci niepelnosprawne ( o czym Nasze tez nie byly poinformowane, a nie kazdy wie jak postepowac w kontakcie z takimi dziecmi i czego sie mozna po Nich spodziewac ), ze tak nie mozna itp. Pani wlepila Oli i jej kolezance za to kare, ale po interwencji okazalo sie ze tamte dzieci przyznaly sie ze to one zaczepily, odzywaly sie niepoprawnie, no wiec dzis Ola miala juz lepszy humor i kary raczej nie bedzie juz ( nie pojscie na dyskoteke).
Staram sie byc obiektywna w kazdej takiej sytuacji, ale tam lacznie jest 30dzieci ( 2 klasy ) i 5 opiekunek, wiec na prawde pewne rzeczy mi nie graja, zreszta nie tylko mnie, bo skoro zajecia sa grupowe, to gdzie byla opieka..? :zawstydzona/y:No i w ogole Ola mi wczoraj powiedziala ze pani powiedziala jej ze nie ma ze mna o tym rozmawiac...dlaczego ? Pani nie pytalam o to, bo nie chce rozstrzasac sprawy jeszcze bardziej, ani robic Oli problemow, ale kurcze strasznie to wszystko nie takie. Mimo wszystko Olcia jest zadowolona to najwazniejsze.

Uciekam kochane sprzatac, Zajrze wieczorkiem :*

Ostatnia edycja:
Ana87 gratuluje i zapraszam na Styczniówki 2015 :happy2:
Pozdrawiam Wszystkie babeczki i przesyłam fluidki :-) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:happy2:

Witajcie dziewczynki
Ana
super że wizytka udana :-) i serduszko widziałaś to najważniejsze, wszystko będzie ok
Nuuśka ja nadal trzymam kciuki
Zakrętka super wózeczek
Wildberry gratulacje !
Zmykam świętować urodzinki, miłego dnia wszystkim

Ana - świetnie, że z dzidzią wszystko ok :-D teraz już będzie z górki:tak:

Nuuuśka - może jednak się uda - nadal trzymam &&&&

Maggie - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!! :-)

Airfix - ja też właśnie nastawiam się na poród wiosną, bo zimą czy jesienią chyba nie jest fajnie. Synka urodziłam w czerwcu i w te upały końcem maja myślałam, że padnę. Współczuję dziewczyną, które są w wysokiej ciąży właśnie latem - całe ciało puchnie, i jest naprawdę niekomfortowo. Mam nadzieję, że uda nam się wstrzelić z terminem ;-)

reklama
Laseczki,jednak udalo mi sie dostac do ginki.a wiec czego sie dowiedzialam: najprawdopodobniej pecherzyk juz pekl,bo za macica widoczny jest plyn.w jednym jajniku byl jeden duzy pusty pecherzyk.nie mam pojecia kiedy ta owu byla i przede wszystkim dlaczego wczoraj wyszedl mi pik lh. W takim razie czekam na @. Dostalam lutke,zeby unormowac cykl i bromka na prolaktyne.od @ zaczne brac. Tyle o mnie.

Nuska,przykra sytuacja,szkoda,ze dzieci nie zostaly poinformowane o tym,ze tamte sa niepelnosprawne.mysle,ze nauczycielki nie chcialy rozdmuchiwac sprawy,dlatego nie kazaly mowic rodzicom.a dzieci wiadomo ze sie przejmuja.

Do góry