reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

vivienka ale Twój mąz nie miala jakos bardzo wysokiego tego estriadolu, raczej w polowie był z tego co pamietam, no a TY zrób sobie badania to zobaczymy może akurat testosteron sie obnizył do granicy normy wysokiej :) ja tez planowałam 2 dzieci, ale liczyłam,ze w tej dwójce choc jedno bedzie chłopcem ;) jeszcze owulacja u Ciebie nie nadeszła wiec masz jeszcze troche czasu... teraz tylko musisz pomyslec czy jesli odpuscicie starania w tym cyklu to czy w nastepnym bedziecie lepiej przygotowani? Czy maz Ci sie nie bedzie buntował bo mowiłaś, że on ma juz dosc diety itp. musisz sobie to sama na spokojnie przemyśleć I podjac decyzje czy ryzykujecie czy czekacie no I druga sprawa nie zawsze przy pierwszym strzale sie udaje...

Daria a jak tam u Was? Jak Natan? Dalej taki spioszek?

reklama
aljul Biedny ten Twoj synek, ale bądź dobrej myśli że wszystko sie ladnie pozrasta i nie trzeba będzie operacji. Koledzy spisali sie na 5+ :)

Katriina Mi architekt to co pokazał to była kartka nawet bez wymiarow :-D prosilam go co chwile zeby mi podal dlugosc tego, dlugosc tamtego. Co dzień to ja czarniej widzę to budowe, wczoraj sie okazało ze do odbioru budynku po zakoczeniu budowy musi byc polozone ocieplenie...nosz kurcze a ja nie chcialam na razie robic ocieplenia bo nie mam na to pieniedzy, wyliczalam ze potrzebuje na to 30.000zł....to jest kwota dla mnie nie do zdobycia

Zakrecona niech sie niunia kręci w brzuszku to może wreszcie uda się podglądnąć :))

U nas tak wieje i leje że mi sie do sklepu nie chce iść nawet :)

cześć Dziewczyny,

Nie wiem co u was, tradycyjnie, czytam ostatnią stronę.
Marchew jeśli skurczesą sporadyczne to raczej normalne, gorzej jak regularne. Wtedy do szpitala. Ja miałam takie bóle jak na miesiączkę jak zaczęłam pić herbatę z liści malin, odstawiłam, przeszło, wróciłam do niej w 39 tygodniu.
Daria jak tam Natanek? Życzymy z Bartusiem zdrowia. My zaraz zmykamy na szczepienie, a mały śpi w najlepsze.

Acha, u mnie nieciekawie, okazało się, że jest drugi ropień, brany wcześniej za guzek z zastoju pokarmu, wczoraj miałam usg. Nie wiem, ale ja już mam dość tego bólu i wszystkiego. Dziś idę do chirurga ustalić kiedy i jak się pozbyć tego skurczybyka. Kopnę go w dupę, niech już nie wraca. :angry:

Justi dzięki za podpowiedź - moi by się ucieszyli z talerzyków ze spiderman'em i z zygzakiem. Chyba wybiore się dziś do Biedronki tym bardziej że mamy niedaleko

Nusiu ja zrozumiałam że wpisujesz terminy @ od której zaczynamy cykl staraniowy :) wpisz proszę w takim razie 4 lipca - amerykański dzień niepodległości :)

Aljul zapomniałam - zdrówka dla syna, niech szybko ręka mu się zagoi. To jakiś nieszczęśliwy wypadek musiał być - super, że koledzy, nauczycielka pytają się o zdrowie, odwiedzają go, na pewno mu to nastrój poprawia.

Ilaczek zdrowia i sił i wracajcie do starań. Ja w tym roku choruję non stop - odkąd jestem na diecie nabiałowej i to wiążę trochę z tym. Teraz choruję 3 tydzień, chociaż dosyć dobrze się czuje i dziś chyba już wykupię antybiotyk (dostałam jakiś na 3 dni) ehhh niech już się skończą te choróbska

Pirahniu zapomniałam dopisać - super wiadomość odnośnie twojej koleżanki, trzymam kciuki za te dwa małe dzidziusie :)

Vivienka
nie wiem czy pomogę - u mnie również w dzień piku i czasem dzień po pojawia się śluz płodny, rozciągliwy taki jak EWCM. Jak tylko widze taki śluz, chociaż u mnie coraz mniej go jest, to wiem, że dziś jest dzień piku i to się sprawdza. Mi też pomaga jak nie pije przed testem około 3 godziny - wtedy kreski są mocniejsze. Jak napisałaś o tych objawach też pomyślałam od razu o ciąży :) ale skoro zabezpieczaliście się...może hormony jakoś dają we znaki, albo suplementy..? Obyś już lepiej się poczuła

Marchew u mnie w drugiej ciąży skurcze macicy pojawiły się szybko, pierwsze już po 20-22 tc, znacznie mocniejsze po 27 tc. Macica pewnie ćwiczy sobie, a w kolejnych ciążach bardziej te ćwiczenia odczuwamy. Mi pomagała no-spa i ciepła kąpiel (ale no-spę brałam wtedy kiedy już naprawdę pobolewnia były silniejsze i nie ustawały). I dobrze jak cię coś niepokoi skonsultować sie z lekarzem.

Dziś dokupiłam fioletowe fiołki na półkę do dużego pokoju. Jeszcze w następnym miesiącu dokupię storczyka do sypialni. I chciałam wam podpowiedzieć, żebyście spróbowały te co piją kawę zbożową - podgrzejcie kawę z mlekiem w rondelku i wrzućcie kostkę czekolady gorzkiej, lub innej, jeszcze lepiej smakuje taka kawa niż z kakao (piłam do tej pory niesłodzone kakao więc może przez to smak nie był rewelacyjny:)). Jeśli jecie budynie - ja już od dłuższego czasu przygotowuję sobie budynie waniliowe i jak przekładam do miseczki to na wierzch polewam sok z truskawek mrożonych, albo konfiturę z żurawiny, malin, bardzo mi smakuje takie połączenie. Żegnam się głodna :( mi najtrudniej wytrzymać do 12tej bez jedzenia, tym bardziej że dzień zaczynam przed 7mą, ale czego nie robi się dla marzenia.

Kate dasz radę z dietą - ja też uwielbiam i zawsze jadłam wszystko co chłopczykowe, nie lubiłam nabiału, nie cierpiałam mleka, a teraz co dzień piję kawę zbożową z dużą ilością mleka, mleko dodaje sobie czasem do koktajli, jestem ponad 2 miesiące na ścisłej diecie dziewczynkowej i daję radę bez problemu, chociaż nie powiem, leci ślinka na myśl o ziemniakach, zupach warzywnych, w ogóle z chęcią w końcu zjadłabym coś z solą! ja też się obawiałam - dasz radę i ty :)

Ostatnia edycja:
Airfix a dlaczego chcecie od razu robić odbiór budynku?

Daria co u Ciebie? jak sobie dajesz rade z dzieciakami

oczy niebieskie bardzo Ci współczuje, boli strasznie, wiem jak karmiłam też raz miałam
zapalenie, ale takie, ze przytomność z bólu traciłam, na szcześćie obyło sie bez cięcia,
ale do końca karmienia jeszcze 4 zapalenia miałam tylko łagodniejsze

Ostatnia edycja:
Macy powiem ci ze nie tylko w Pl daja na wszytsko antybiotyk… moja siostra jak miala druga coreczke ciagle chorowala alekarze przepisywali tylko antybiotyk po antybiotyku i jak ten nie pomoze to damy nastepny zobaczymy jak zadzaiala… kurcze czysta loteria..
Mam nawet w rodzinie przedstawiciela co jezdzi po aptekach i lekarzach i rozwozi leki… lekarze zawsze przepisuja takie leki z ktorych maja nawiekszy zysk.. wkoncu ktos im musi te wycieczki i samochody sponsorowac…

Katrin co do twojego upadku i kolana to wzmocnic mozesz miesnie kolana glownie przez ciwczenia silowe… musialabys wzmocnic miesnie przednie i tylnie ud, a przednie miesnie najlepiej takie ktore dzialaja najbadziej na miesnie tuz przy kolanie ;) .Najlepsze cwiczenia byly by takie
Swiss Training | 2ST-B1 - Powered by Contrexx® Web Content Management System
Swiss Training | 2ST-B5 - Powered by Contrexx® Web Content Management System

Maran
co mnie jeszcze martwi…. Moj maz mial ph przed strankami 8,5 bylam zadowolona ze nie trzeba bedzie duzo kombinowac u niego a tu juz od miesiaca ph ciagle 7,8 myslalam ze jak juz pije prawie dwa tygodnie ta sode 4-6 razy dziennie i jedna szklanke czystego soku z cytryny to jakos mu skoczy na gore a tu ani drgnie!!! Nic nie pomaga, wczoraj jeszcze raz sprawdzilam ph i dalej bez zmian u niego a wiem ze jak by grzeszyl to by mi pwiedzial bo on przyznaje sie bez bicia jak cos zmajstruje zakazanego. W pracy je tylko to co mu daje a daje mu wszytsko zgodnie z dietka.
Wczoraj mialam sluz bialko jajka i ph 7,8 takze super zadowolona jestem bo jak przyjdzie jeszcze wielki O to bedzie ponad 8 takze ja jestem na dobrej drodze.
Co do staranek to wiem slonce ze za pierwszym razem udaje sie tylko nielicznym ale ja moze pogrzesze i bede choc troche tak optymistyczna jak Elmo . Dzis na badanka juz nie dam rady zajsc bo u mnie od 8 do 11 pobieraja krew i zamykaja.A jutro jak pojde to wyniki bede miala dopiero w poniedzialek

Oczy niebieskie kurcze ale sie narobilo.Usun drania i niech juz wkoncu z gorki bedzie u ciebie z tymi piersiami i bolem.

Male liski dziekuje.Wlasnie tez tak robie co 3 godzinki tescior… ale juz nie wyrabiam mialam przed dwoma miesiacami 100 testow … zostalo mi az… 10!!! Mam nadzieje ze na ten cykl chociaz straczy

Kate to moze nie bedzie tak zle jak mezu troche ze slodyczami pogrzeszy w takim razie i tak moim zdaniem dieta kobiety jets bardziej wazna anizeli mezczyzny.Wiadomo ma tam jakis wplyw ale wiecej sie chyba u nas juz dzieje i przebieranie i zagniezdzenie nastepuje wkoncu u nas
Moj mezu tze raczej byl do tej pory mleczny,lubi na sniadanie mussli ktorego teraz nie moze no i slodycze strasznie duzo kasy szly na nie w tygodniu… a teraz musi sie owocami zapychac

co do Natana to tak dalej spi :) spi je spi je :) chodzimy raz w tygodniu na rehabilitacje zeby nie trzymal glowe w jedna strone i plecki mial proste bo sie wygina ale juz ladnie podnosi glowe to jestem z niego dumna :) jest chudy a dlugi :-D ale widac ze to taki jeszcze okruszek w porownaniu do innzch dzieci :) o 19 dostaje mleko i spi do 7 poprostu rewelacja :tak: mleko mi sie chyba konczy i go dokarmiam albo nie umie jesc przez nadie i colina bo jak oni sa to ciagle glowa w ich strone i musze go dokarmic . a tak to wszystko fajnie 7 czerwca mamy chrciny jak juz bede miala neta to wrzuce zdjecia :) pozdrawiam wszstkich :tak:

Witajcie kochane,

Vivienka to lewa rączka na szczęście

Kate ja tak jak Ty uwielbiam słodycze, nie lubię nabiału, kocham owoce i warzywa (koło żadnego warzywniaka nie przejdę obojętnie) no i mięsko to też u mnie podstawa. Lubię też piec ciasta i zjadać je z M :-). Dlatego podjęłam decyzję że chcę się do tego powoli przygotować a później ruszyć z dietą pełną parą - chcę się tym razem przyłożyć w kwestii córci:tak:

macy
myślę że posiedzi w domku jeszcze dziś i jutro i puszczę go do szkoły - chcę żeby w miarę normalnie funkcjonował

Katriina
mi też ten gest ze strony nauczycielki i kolegów bardzo się podobał i jestem pod wielkim wrażeniem

Justii kontrola za tydzień a gips założony na 5 tyg:-(

Airfix
, małe liski dziękuję za miłe słowo

Daria
mój synek też musiał mieć z racji wylewu na szyi i wielkiego guza na niej takie rehabilitacje bo uniemożliwiał mu on obracanie główki

małe liski ciasto drożdżowe wg Twojego przepisu właśnie sobie wyrasta:-)

Dziewczyny
wszystkim Wam bez wyjątku dziękuję za słowa otuchy

dzięki dziewczyny :) melduję się ze szpitala :) jestem podłączona do ktg... trochę mnie Daria przestraszyła...

Vivienka - imię wybraliśmy - Gabriel :)
na razie nie planuję nic pić :p z córką zaczęłam pić herbatę w 37 tc i urodziłam dwa tygodnie później... na razie chyba zacznę się masować ;p

Ostatnia edycja:
reklama
marchew dobrze zrobilas lepiej dmuchac na zimne zeby synek jeszcze zostal w brzuszku :tak:
a powiedzcie mi jedna dziewczna nie pamietam niku :baffled:starala sie o corke i potwierdzilo sie jej ?:-)
a zakrecona u ciebie co bedzie tez chyba coreczka nie ?
i jedna z wysoka beta sa blizniaki? przepraszam ze bez nikow wylecialy mi z glowy:baffled:

Do góry