reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi, jechał już kilka razy, raz w tygodniu zawożę go do M pracy i stamtąd wracają razem pociągiem do domu (akurat jest fajne połączenie PKP) :-)

Lili, te dawki B6 w Femibionie są zbyt symboliczne do planowania płci, Femibion jednak zawiera już podwójną dawkę folianów, łykając go razem z B-100 dostarczysz aż 1200 mcg folianów ...nie wiem jak to pogodzić. Musisz robić odstęp minimum 2 godziny pomiędzy połknięciem magnezu a kwasu foliowego (a tym samym np. pomiędzy połknięciem Calcium Citrate z Mg a np. B-100 czy Femibionem).

małe liski, wszystkie wyniki (hormony i minerały) masz bardzo dziewczynkowe, nic tylko działać :-)

Katriina, hehehe, a mój synek używa straży, policji i karetki do ratowania ludzi z wypadków kolejowych na swoich torowiskach (trochę makarbyczne) ;-) Małe liski już chyba wszystko napisała, ból jajnika często jest słabym wyznacznikiem bo jajnik potrafi boleć przed, w trakcie i już po owulacji (nawet kilka dni po niej). Moim zdaniem przy tych danych ciężko trafić w O+12 :-( Może w kolejnym cyklu uda Ci się złapać jakąś zależność i wychwycić dokładniej owulkę?

Roszpunka
, ten nowo zakupiony preparat jest w porządku :tak:, łykałabym go 2 razy dziennie (wówczas nie bierz już dodatkowo kwasu foliowego).

ania, niestety wykres nie wygląda na razie owulacyjnie :-(

Nuuuśka
, masakra jakaś z tą kasą, w głowie się nie mieści :-( Piękne botaniczne zakupy! :-)

aljul, to przykre, że tyle nieszczęść na Was spadło :-(, po lawinie pechów spadnie na Was lawina szczęście, równowaga w przyrodzie musi być zachowana. Będę mocno trzymać kciuki by synuś jutro wrócił i mocno się nie nacierpiał z tą ręką.

Pisałam Wam o mojej koleżance, która w sobotę myślała, że poroniła już 4 ciążę, dziś na USG zobaczyła 2 bijące serduszka, to niesamowite :-)

reklama
małe liski, Piranha - wielkie dzięki za odpowiedź :tak: czyli nie jest tak łatwo z tym o+12 :baffled: chyba jednak lepiej spróbować trafić na 2-3 dni przed owulacją i przez cały ten czas pilnować ph - ewentualnie poprawić o+12 :rofl2: jakie to wszystko skomplikowane ;-)

Nuuuśka - ale babsko z tej skarbniczki - jak można się połasić na pieniądze zbierane dla dzieci ??? :angry: Olcia na pewno będzie świetnie się bawić na zielonej szkole, a Ty bądź spokojna - masz już przecież dorosłą córę :tak:

aljul - ale pech :-( współczuję! zdrówka dla synka życzę i oby zaświeciło u Ciebie słońce po tej burzy nieszczęścia! :tak:

Piranha - to cieszy, gdy komuś się udaje :-D fajnie, że u tej Twojej koleżanki wszystko dobrze się układa - już tyle biedna się nacierpiała. Odnośnie bliźniaków - widziałam gdzieś ostatnio w necie, że urodziły się w Anglii bliźniaczki, które w czasie porodu trzymały się za rączki - śliczne i wzruszające zarazem :-)

hej
Pirhania niesamowite, 2 serduszka, oby wszystko było dobrze do końca
my też z planujemy dzieciom zrobić wycieczke pociągiem,
tylko ja do nabliższej stacji PKP mam 40 km,

Nuska nie potrafie zrozumiec jak mozna okradac dzieci, szook,
piękne kwiaty

mam już dość tej pogody, szaro, buro i zimno
chce słońca

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :)))

U Nas dzis leje od rana, ale zawzielam sie na sadzenie, przeniose sie wiec z kwiatkami do kuchni :-p

aljul straszne nieszczescie z synusiem, ale wierze ze dzis wroci juz do domu !!! badz dobrej mysli kochana :zawstydzona/y::blink:

piranha podziekowala :D !! odpakowalas akwarium???

kate, katriina pojecia nie mam, moze kobieta miala jakies dlugi...nie wiem,ale krasc z tego powodu ? Teraz bedzie miala sprawe w sadzie, a jej corka pewnie przez najblizsze lata bedzie wytykana palcami :no:

Lece ogarniac domek i kwiatki :-) postaram sie odezwac jeszcze potem :**

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ 11.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Piraniu dziekuje za odpowiedz. Moze byla proba podejscia jak byl bol ale cos nie poszlo. no nic , narazie obserwacje wiec nie bede rozpaczala. Zobaczymy kiedy @ przyjedzie.
Milego dnia babeczki.

Witajcie:-)
Nuuska masakra z tą kobietą ze szkoły Normalnie niechce się wierzyć współczuje córce tej kobiety My wczoraj pojechaliśmy na 1,5 godzinny spacer i stwierdziłam żę pobiegałabym Hehe ale chyba nie tak prędko :) Mój K za to rower uwielbia choć pogoda ostatnio średnia śliczne kwiatki już nie magę się docekać jak pokarzesz nam cały balkon w kwiatkach

Aljul współczuje ostatnich wydarzeń i też uważam że już niedługo zaświeci dla Was słonko a synuś już dzisiaj będzie z Wami w domku

Piranhu super wiadomość o Twojej koleżance

MAłe liski ale mi narobiłaś apetytu na ciasto drożdzowe a jak na złość mam piekarnik zepsuty Super wyniki do dziełą kobieto :D

Justi, Katriina powiem Wam że strasznie dużo kasy szło na suplementy itp ale mam nadzieję że się opłacało

Miłęgo dnia :-)

roszpunka widze ze mniej więcej tak jak ja...trzymam za Nas wszystkie kciuki...ja dzis zrobiłam ostatnie badania znaczy Mg, K, Na i Ca...po 15 bede miała wyniki...zobaczymy..

dzien dobry wszystkim
dawno mnie tu nie bylo bo sie przeprowadzilismy i nie mam neta podlacza nam koniec maja :baffled: jaka to jest katastrofa bez internetu :-Dmam okazje chwile skorzystac to jak by ktos byl tak mily i napisal w skrócie czy komus sie dalej potwierdzila plec z planowana i czy sa nowe zaciazone :tak: za staraczki trzymam kciuki !!!:tak::tak: milego dnia wszystkim ;-)

I ja się witam.

Piranhu, wspaniała wiadomośc. Może jej wszystkie cierpienia i smutki zostaną nagrodzone? Pytałam juz wcześniej, ale chyba nie widziałaś - czy koleżanka dostaje jakieś leki na to, żeby sytuacja się nie powtórzyła? Zdiagnozowali już problem wcześniejszych poronień? Pisałaś, że to na tle autoimmunologicznym, ale są jakieś konkrety?
Małe liski, no to do dzieła! Ja myślę, że krótkie biegi, nie jakies intesywne fasolce nie zaszkodzą. Czytałam nawet kiedyś, że umiarkowane ćwiczenia mogą nawet pomóc. :tak:
Nuska, nie do wiary! Na taką kwotę się pokusiła? Wstyd normalnie. Tylko szkoda dziecka. :-(
Aljul, jak synek? Mój wczoraj przyszedł z rozwalonym kolanem - mamo, te nowe buty są takie szybkie...

reklama
Pirahniu kochana :* Jeszcze cię pomęczę a propos hormonów i O+12. Zapisałam się już na monitoring tego cyklu, zobaczymy czu uda się ustalić, czy bóle które mam są bólami strcite wynikającymi z uwalniania jajeczka. Nastawiam się na O+12 ale powiedz mi - pamiętasz ten mój wynik estradiolu z drugiej fazy cyklu (typowo chłopczykowy, górna granica), czy tuż po owu kiedy będziemy się starać, ten wysoki poziom estradiolu nie będzie bardziej sprzyjał plemnikom y? Pewnie najlepiej należałoby sprawdzić estradiol tuż przed owu i zaraz po, ale chyba zbankrutujemy :) wszystko prywatnie robimy, w piątek chce zbadać jeszcze hormony m. Co byś doradzała...?

Nusia to twój mąż ma świetną kondychę :) Nie martw się o siebie - uwierz mi, że ja w tamtym roku jak zaczynałam przygode z bieganiem, przebiegałam 5-7 min i myślałam, że płuca wypluje :) a potem przez 10 minut bordowa na kanapie siedziałam i dochodziłam do siebie, taka forma była :) Dziś biegam 30 minut, bez zadyszki, wbiegam po schodach do mieszkania i zaczynam dalej działać w domu: kolacyjka, coś posprzątam, prawie nie czuje, że biegałam przed chwilą. Wszystko jest do wyćwiczenia, a potem jaka satysfakcja z siebie, lepszy nastrój w ciągu dnia, podobno przy bieganiu wzrasta nam poziom hormonów "szczęścia". Kochana możesz wpisać mój staraniowy cykl w czerwcu - @ zaczyna się 7 czerwca. dziękuję :)

Do góry