reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran to dobrze ze sie w pełnię nie wstrzele bo na chlopczyka najlepszy czas jest od dnia po pelni do dnia przed nowiem jsk dobrze kojarzę ;-)
A ty moja droga jak tylko zauważysz ze jakos inaczej moze ospale sie czujesz zastanów sie nad odlozeniem DHEA, u mnie ospalos pojawiła sie juz okolo tydzien po ich braniu ale jakos nie zwiazalam tego ze soba...
maz tez jakos w tym samym czasie zaczął byc ospaly takze mam nadzieje ze jemu tez sieczki w organizmie z hormonami nie zrobilam.
Pamietasz jak sie maja miec hormony na chlopczyka u naszych m? wiem ze testosteron ma byc wysoko a estradiol? niski chyba co nie? jak tak to do kitu! moj m ma obydwa wyniki wysokie.... pewnie tez przez dhea:wściekła/y:

reklama
vivienka u mezczyzny ma byc niski estriadol a wysoki testosteron. Ja swojemu mezowi nie daje w ogóle DHEA bo on nie miał jeszcze badanych hormonów a jest przed 30stką wiec nie wiem czy mu w ogole trzeba podnosic sztucznie ;) mam młodszego o 3 lata meza ;) a to DHEA zaczyna spadac po 35 roku zycia wiec nie chce szalec za bardzo... ja nie widze bym sie zle czuła po tej dawce, w sumie nie widze różnicy w samopoczuciu, widze jedynie na plus jedzenie jakie teraz jem bo nie mam zgagi ;) no a na chłopca jest od pełni do nowiu najlepiej sie starac wiec dzis od 21:17 jak najbardziej mozna bo jonów dodatnich jest w pełnie najwiecej :)

aha ja to DHEA 25mg biore od niespełna 3 tygodni, na razie cały czas taka samą dawke, czyli jedna kapusłke rano...

Ostatnia edycja:
vivienka - dziękuję, że pytasz :tak: czuję się fatalnie bo dzisiaj dopadł mnie katar sienny... wrrrr... nie dość, że człowiek się zasapie to jeszcze oddychać nie może...
tak, w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej :tak:nawet kształt brzucha mam inny... generalnie czuję się o wiele lepiej niż w ciąży z Hanią... tylko może takich jazd nie miałam... :-p no i brzuch zaczęł mi przeszkadzać znacznie szybciej - bo jest taki do przodu a nie na boki :-p

Justi,pracuję w szkole,ale często mam wrażenie,że jestem w przedszkolu ;-)
Jak uda ci sie wyrwac,to na pewno na polce z cukrami lub z dietetycznymi znajdziesz taki slodzik w sloiku w proszku :-)

Vivienka,piranha pisala,ze na chopca najlepiej w pelnie lub zaraz po niej. U mnie na szczescie test z rana nie wyszedl,wiec do owu przynajmniej kilka dni.moze trafi mi sie przed nowiem? W kolejnym cyklu powinna mi wypasc jakos na nów :-)
Dzis tez mialam rano miekka otwarta szyjke,juz sie przestraszylam,ze cos jest na rzeczy,ale jednak nie :-)

Jeszcze sie wam pozale. Maly wczoraj zaczal kaszlec,w nocy goraczka,teraz tez :-( znow antybiotyk dostal,a ledwo w piatek przed wielkanoca zaczelismy poprzedni. 2 tygodnie i znow chorobsko :-(

Ostatnia edycja:
Maran kurcze w takim razie mazu wypelnia tylko polowe warunkow w hormonach bo ma tylko wysoki testosteron
A ja za to wysoki testosteron i niski estradiol… haha szkoda ze nie mozemy sie z mezem wymienic estradiolem.
Boje sie owu,boje sie tego cyklu,boje sie staranek….

Dziewczyny co ile mozna robic testy owu? Co 2,3,4 godzinki? Ostatnie testy robilam o 10-14 i 17:45.
O 10 test wam wyslalam prawie pikowa,o 14 juz byla blada o 17 byla druga tez prawie jak ta z dzisiaj z rana i jak myslicie kiedy moge teraz zrobic kolejny?

Marchew haha z tym sapaniem…hmm brzmi znajomo.Wlasnie bylam ciekawa czy faktycznie mozna czuc ze jest inna plec.
Ja wszystkich mylilam ksztaltem brzucha bo mialam strasznie szpiczasty i tylko brzucio bylo widac.
Masz juz wszystko przyszykowane na przyjscie synusia?Macie juz imie wybrane?

Roszpunka a miekka szyjka to oznacza co? Bo wlasnie sprawdzilam przed dwoma godzinkami szyjke i byla dziwnie miekka i lekko otwarta…

reklama
Vivienka ja Ci powiem tak, ja szyjke badam zawsze o tej samej porze bo czytalam, ze moze byc inna rano i inna wieczorem. Dla mnie waznym czynnikiem owulacji jest sluz, jesli jest sluz rozciegliwy i przezroczysty testuje nawet co 2-3 godziny. U mnie nie zdarza sie by nie bylo sluzu a byla owulacja, predzej odwrotnie. W kazdym razie ja po za testami owulacyjnymi sprawdzam tez inne wskazniki plodnosci i jesli test jest dodatni jest sluz EWCM i szyjka wysoko mieciutka i otwarta to wiem, ze owu bedzie ;)

Do góry