reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam
wczoraj bylismy na komuni, pogoda w miare wytrzymała,
dzisiaj pasukdnie, szaro znowu leje,
kiedy wreszcie jakaś ładna wiosenna pogoda do nas przyjdzie

Anna 87 te testy z sody czy kapusty nie wychodzą dobrze, dziewczyny robiły i zawsze wychodził inny wynik

Zakręcona faktycznie dzidzia wstydliwa, trzymam &&&& aby dzisiaj pokazała się w całośći

Ilaczek w takim razie trzymamy &&&& za następny cykl

Airfix zdrówka dla syna

Piraniu jak po urodzinach???

a co do storczyków, uwielbiam je , mam 17 szt i ciagle dokupuje,
kwitną mi praktycznie cały czas

pozdrawiam wszystkie

reklama
Witam się i ja
:-)
Ana
robiłam sodę i sie nie pieniła
Kate o matko ile ich masz???:) ja chyba nie mam do nich ręki jedynie co mi zostaje po nich to badyle ale mam nadzieje że jak się przeprowadzimy to to się zmieni :-)

Ja dziś gorszy dzień .... rano standardowo spadek cukru i zawroty głowy a później znowu był taki smród na klatce żę ledwo dałam radę a w pracy łazienkę już zaliczyłam :-( coś mnie muliło od rana Może powidła śliwkowe niuni nie smakowały :-)

Miłego dnia

hej hej :)**

kate 17???? :szok: ło ja Cie, ja gdybym tyle chciala miec to chyba musialabym sie z lozkiem na balkon wyprowadzic, bo parapety za krotkie na taka ilosc :-p

zakrecia kochana kciuki mocne za dzisiejsze usg !!! i oczywiscie prosze o sms-ka !! :**

justi ale staranka zaczynasz w czerwcu tak ? To jeszcze na liste nie wpisuje, bede wpisywac jak majowe @ sie skoncza, bo cykl staraniowy bedziesz miala w czerwcu a kolejna @ w lipcu :-) co ja pisze, @ nie bedziesz miec, no allle ta teoretyczna musza wpisac :rofl2:

piranha wczorajszy wzrost tempki stlumiony zostal :wściekła/y:

Lece sprzatac, odezwe sie wieczorkiem po pracy, chyba ze uda mi sie wczesniej zajrzec :))**

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ 11.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
dzień dobry :)

Małe listki no wlasnie dziś muszę po pracy podjechać, bo nowy szyld wisi i nie wiem czy Piotr i Paweł jest już otwarty czy nie ;) jak tak to zrobię zapas tej coli :) a czy ona jest w normalnej cenie ? smak ma znośny ? żeby mnie M. z nią nie wyrzucił z domu :-Dchoć jego mina ,że nie musi pić już mięty była wczoraj bezcenna :) teraz już wiem, że wypije różne rzeczy :) suplementy wszytskie zjada jak mu naszykuje :)

Roszpunka miesiąc czerwiec bedzie nasz dziewczyny hehe :) powiedz mi kochana gdzie kupowałaś te świece ?

Zakręcona :) nie zapomnij o cukierkach dla niuni :) &&&
Nusia jak temperatura ??
tak będziemy się starać po @ która bedzie 8.06 w takim razie jeszcze zdążysz mnie zapisać :) heh

co do stosrczyków to mam ich 6 i póki co wystarczy kwitną mi ladnie , ale czasem też umierają śmiercią naturalną :( właściwie nie wiem dlaczego , póki mieszkamy na tym mieszkaniu pozostanei magiczna liczba 6, która krąży w moim życiu strasznie skzoda tylko, że w totka szóstki nie mogę trafić
Ja dziś w pracy nie było mnie tydzień i mam mnóstwo papierów :szok: nie wiem w co ręce włożyć CHCĘ DO DOMU !

Miłego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Justi, grzecznego masz męża. :tak:
Airfix, Roszpunka, Ana, myśmy też z kaszlem na różne sposoby walczyli i to co warto wykluczyć: grzyb/pleśnie w mieszkaniu (warto wyrzucić wszystkie rośliny z pokoju dziecka, sprawdzić, czy za szafami, półkami nie ma czegoś), pasożyty - dzieci uczęszczające do przedszkola, bawiące się często w piaskownicach, mające koty i psy w domu są dużo bardziej narażone na pasożyty, a te mogą kaszel wywoływac, alergie.Taki kaszel pochorobowy rzeczywiście może trwać długo - nawet do dwóch miesięcy. W międzyczasie dziecko łapie znowu przeziębienie i dalej kaszel jest. U nas dość dobrze sprawdza się syrop z cebuli, z czosnku, z babki lancetowatej. Czasami dostają homeopatyczne - stodal czy drosetux, ale wolę z syropami nie przesadzać. Ulgę przynoszą też inhalacje z soli fizjologicznej. U młodego sprawdzała się zasada, że im mnie ingeruję, tym lepiej. Teraz przeziębienia ma sporadyczne i po dwóch dniach jest zdrowy. Jedna z moich koleżanek na informację, że młoda kaszle któryś juz tydzień i jestem wykończona, stwierdziła - nie przejmuj się, dzieci kaszlą, to normalne. ;-)
Fiołek, Ty lekarzem jesteś?

Cześć Dziewczyny.
Od czwartku mnie nie było, ponieważ byłam w szpitalu...
Wieczorem w czw miałam wizytę u ginekologa z moją problematyczna piersią (tą, która była operowana kilka lat temu). Karmiłam piersią 6 tyg, przez ogromne zastoje w tej piersi wdało się zapalenie i jak się później okazało ropień....Dodam, że o zgrozo wszystko pod kontrolą lekarki z przychodni...załamka.
W międzyczasie maluch odstawiony od piersi, ja brałam Bromergon. Może pamiętacie, jak płakałam tu na forum.
No i w czwartek poszłam prywatnie do lekarza ginekologa prowadzącego moją ciążę, który natychmiast umówił mnie na zabieg nacięcia chirurgicznego. W piątek rano miałam zabieg, w znieczuleniu miejscowym, nacięcie pod piersią na ok 1cm, założony sączek. Musiałam zostać na noc w szpitalu (nie wyspałam się wcale o nie! :-))
Teraz chodzę na zmianę opatrunków do poradni chirurgicznej i jakoś dochodzę do siebie. Ogólnie zabieg bezbolesny, ale pierwsza zmiana opatrunku...Ruda jędza/małpa (lekarka ;-)) sprawiła, że prawie zeszłam z bólu, tak naciskała i wyciskała, masakra...A wczoraj opatrunek zmieniał cudowny starszy lekarz - zero bólu, zupełnie inne podejście do pacjentki - ludzkie.
A z małym został tata i jakoś sobie poradził hihi (wyjścia nie miał, a Córa pomagała).
Ilaczek trzymam kciuki zanastępny cykl, może uda się majowy jak u Elmo alo czerwcowy jak u mnie
:-)
Maran, Ilaczek, Vivienka, Nuuuśka i inne staraczki niebieskie trzymam kciuki za synków i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za dziewczynkowe staraczki też trzymam kciukasy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Daria, Elmo, Ewelin pozdrówki dla was i maluszków - buziak. Co u Was?

a teraz:

bik_8116.jpgbik_8824.jpgbik_8002.jpg

i aktualne:

arad0332.jpgarad0329.jpg

acha, Piranhiu, pamiętasz zastanawiałyśmy się nad domniemaną płcią dzidzi mojej siostry, analizując ile przed owu, dietę, jonasa, chiński i fazy? Będzie dziewczynka, tak jak myślałyśmy tadam!!! Acha, z wróżby z obrączką nad brzuchem też wyszła dziewczynka....Ale ona zielona co do planowania płci.

Załączniki

• bik_8116.jpg
    bik_8116.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 70
  • bik_8824.jpg
    bik_8824.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 55
  • bik_8002.jpg
    bik_8002.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 59
  • arad0332.jpg
    arad0332.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 58
  • arad0329.jpg
    arad0329.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
oczyniebieskie najwazniejsze, ze wracasz do zdrowia, ale to naprawde jakies nienormalne , ze lekarz nie dostrzegł problem.... siostra mojego meza miała cesarke w ubiegły wtorek, dziewczynke sliczna ma, ale po tej cesarce czuła sie koszmarnie, był 2 razy u lekarza, ktory jej robil ta cesare bo ona do niego prywatnie w ciazy chodziła I on do niej mowił, że wszystko dobrze nie ma sie czym martwic a boli bo musi bolec, z kazdym dniem bedzie lepiej a ból musi rozchodzić I wczoraj juz nie mogła z tego bólu I poszła do szpitala I jej kazali zostac na 3-4 dni bo ma niedrożność jelit I zapalenie układu moczowego... ehhh... Malutka jest w domu z tatusiem I babcią - dobrze, że jest ktos kto może sie dzieciatkiem zajac, ale ona piersia karmiła wiec to tez nie jest takie łatwe... ale co by nie powiedziec, lekarz musial cos zaniedbac bo ona była u niego I w piatek I w sobote a wczoraj pojechała na IP do szpitala I kazali jej zostac...

zakrecona &&& zeby mala Łobuzica sie mamusi pokazała I wiecej w niepwenosci nie trzymała ;)

PS. Oczyniebieskie sliczny mały ksiaze :) NAJLEPSZA MOTYWACJA dla staraczek blue :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justi,swiece kupilam na allegro.jak chcesz to jak bede w domu wieczorem,to przesle ci linka.22cm za 16 zl.

Oczy niebieskie,wielkie wspolczucia.mam nadzieje,ze juz jest o wiele lepiej.

Slodki synus :-)

Maran,co za lekarz ze nic nie zauwazyl...wspolczuje mlodej mamie,szczegolnie,ze karmic nie moze teraz.wspomaga sie laktatorem?

Piranho,widze,ze jeszcze cie nie bylo,ale jak wpadniesz to odpisz prosze czy odstawic ta witamine b6.

Do góry