reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was niedzielnie :-)

Airfix współczuje choroby synka i życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Nuuska ależ skok Fiu fiu Ona juz musi zatrzymać na tym poziomie i koniec &&&&&

Ana mi się wydaje że powinnaś powiedzieć dentystce

Roszpunka nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło z castagnusem ale Piranha odradzała go łykać Jak sie pojawi to na pewno nam przypomni bo u mnie jakaś zaćma o co chodziło;)

Piranha mam nadzieje że niunia jutro będzie współpracowała z nami:) Pogadam z nią wieczorem :-D Jak imprezka urodzinowa?

Kirusia cały czas myśle o Tobie słońce Trzymaj się kochana

Miłego popołudnia

reklama
Ana87 Ja tez chodzilam do takiej lekarki ktora nigdy nic nie widziala, kaszel wedlug niej po infekcji moze trwac 3tyg, a moze i 3 miesiace. Skierowan do alergologa czy pulmunologa to nawet mowy nie było żeby moje dziecko dostało, aż w koncu zmieniłam przychodnie i wiesz co- na pierwszej wizycie bez proszenia dostalam skierowania , bo podejrzewala od razu ze dziecko ma astme. Od 2 lat jestesmy pod opieka alergologa-pulmunologa. Miesiac temu robiona mial synek spirometrie-wyszla bardzo ladnie, Pani doktor powiedziala ze ma lekka astme a kaszel ktory ma jest alergiczny:) Leki ma dobrane :) Mój kaszle takim kaszlem raz suchym raz mokrym, najczesciej pojawia sie wieczorem i w nocy, i nad ranem. W badaniu jak wychodza leukocyty to znaczy ze jest jakas infekcja, albo pozostalosc infekcji, moze byc tez tak ze dziecko bylo niedoleczone. Mi pediatra kaze dawac przez 3-5 dni - 3 razy dziennie Ibuprom jak dziecko zaczyna kaszlec, lub widac ze cos go bierze i przechodzi :) Jesli nie przechodzi to wtedy wdrazamy inne leczenie.

Roszpunka Ja ze swojej strony Castagnus polecam, nie musisz czekac do konca cyklu , mozna rozpoczac w dowolnym dniu.

Zakręcia Kciuki za jutro i za córcię &&&

Airfix- dziękuje za odpowiedz. już sama nie wiem co zrobić. miałam zamiar do niej iść jutro i powiedzieć żeby mi dała skierowanie do alergologa bo dziecko cały czas pokasłuje. ale ona patrzy na mnie jak na kosmite. :wściekła/y:on w nocy w ogóle nie kaszle. zaczyna pokasływanie jak np. bawi się , biega, skacze na trampolinie itp. co mi radzisz???? o co prosić tą lekarke????

Ana87 O to dokladnie u mojego tak sie to wszystko zaczynalo, kaszel po wysilku, bo bieganiu, po trampolinie. Mozesz tez sprobowac nawilzac mu gardlo ( mozna w aptece dostac do ssania tabletki na nawilzenie sluzowki, cos chyba z tymiankiem i podbiałem ). Jesli po tym nie przejdzie to ewidentnie nalezy sie zglosic do alergologa...ja mialam od razu Pania 2w1 alergolog-pulmonolog :) zeby nie szukać przyczyn u 2 lekarzy:) Wiem ze czasem sa takie doktorki jak moja była ze doslownie jakby na zlosc chcialy zrobic, moja znajoma zostala u tej lekarki i do teraz dziecko nie jest pod opieka alergologa, a ewidentnie dusi sie od alergi-malo tego- Pani doktor kaze jej podawac leki dziecku ktore ja mam na recepte i znizke od alergologa- a jej tej recepty wypisac nie moze i zawsze mowi lekarce-ze w takim razie pozyczy ode mnie :) I co Ty na to? ewidentnie dziecko kolezanki potrzebuje pomocy, ale lekarka- nie bo nie. Jesli Twoja lekarka nie bedzie chciala wypisac dziecku skierowania to jedyne co mi przychodzi na mysl-ze szukanie prywatnie pomocy u alergologa. Tymbardziej ze na NFZ np w Krakowie ciezko o termin, wizyty mialam 2 razy do roku, a teraz mialam w marcu, ja dzwonie pare dni temu a oni mi mowia ze w listopadzie mam dzwonic to na przyszly rok mnie zarejestruja, wiec tez nie wiem czy nie bede musiala wyjac 100zl i isc we wrzesniu do tej lekarki prywatnie.

dobry wieczór kochane, ale się rozpisałyście przez ten weekend fiu fiu :)

Airfix zdrowka dla synusia , a dla was spokojnej nocy oby jutro mały dostał dobrze dobrany lek i szybko choroba poszła precz...

Małe listki masz bardzo ładny swój balkonik taki ze chciałoby się na nim posiedzieć :)

Nusia Ty to aparatka jesteś :) oby z tego spontanu wyszły dwie cudowne mocne kreseczki && Olcia jeszcze troszkę i się zorientuje co tam mamusia kombinuje, bo bystra z niej dziewczynka heheh musiałaś mieć fajną minę jak spotkałaś ją pod kościołem, a ona od razu do was z takim tekstem
u mnie starania w czerwcu po @ który ma być 8.06 ;) kolejnych już niechcę:-D

Ana87 u nas też wciąż Wojtuś kaszlał ,ale osłuchowo był czysty to nic, że przez kilka tygodni nieustannie w nocy budzil się z duszącym kaszlem..... owszem dostaliśmy skierowanie do alergologa-pneumologa,ale lekarka stwierdziła, że to uroda przedszkolaka i KONIEC testow na alergie nie zrobila , pooogladala astmy nie stwierdziła i kolejne tyg znow meczylismy się z duszącym kaszlm, kolejne syropy-antybiotyki i nic .... w tamtym tyg zmieniłam przychodnie co prawda jest jakies 15 km od nas,ale lekarka wydaje się być konkretna i póki co nie załuje zmiany.... uważam ,ze powinnas nagrać syna na komórce i jej puścić jak kaszle ... tez tak robiłam , a jeśli to nic nie pomoze zmienić lekarkę

co do dentystki to Ja zdecydowanie bym powiedziała, tak w ogole wioska czy nie powinna zachować tajemnice lekarską :wściekła/y:

Zakręcia dobrze z ta twoja niunia dziś porozmaiwaj by jutro już pokazała się w całej okazałości:) && na która wizyta ??

wróciłam niedawno z urodzin dziadka powiem wam, ze ma jedną z najgorszych jak dla mnie chorob bo chorobę alzheimera eh nikomu nie zyczę, co się tam w domu dzieje , co on wyprawia straszna jest starość i ta choroba :( jakas taka zdołowana wróciłam ....

kochane powiedzcie , bo chyba wyczytałam dziś, że MIĘTY NASZA POŁÓWKA przy staraniach dziewczynkowych nie powinna pić ??

tak właśnie patrzę na listke Nusi i idziemy łeb w łeb w staraniach dziewczynkowych Roszpunka, czarna perła, Elle87, Małe listki wszystkie mamy @ na początku czerwca heheh to będzie gorący miesiąc :tak:

Ostatnia edycja:
Zakręcona może zjedz coś słodkiego przed badaniem wtedy niunia się przebudzi, będzie miała ochotę poprzewracać się troszkę w brzuszku i pokazanie się w całej klasie :) przecież nie ma być po kim taka uparta, a tyle e-cioć chciało by ją zobaczyć :)
swoją drogą myśleliście już nad imieniem ?

Justi właśnie miałam taki plan zjesc cukierka a,jak myslisz,ile przed wizytą najlepiej :-) myśleliśmy juz dawno Gabi lub Zuza :-)

ilaczek, a nie kusi Ciebie by sprawdzić jak zadziałało DHEA? :-) No i czy zwiększać dawkę czy też zostać przy 50 mg? Te testy to chyba z tydzień idą z Anglii, ale pech z ph-metrem, miałaś ten Hanna czy inny?

Roszpunka, pH na godzinę przed staraniami i aż do starań musi być obowiązkowo niskie (nie obniżamy jednak jeśli nasze naturalne pH wynosi 4-4,5), podobno to bardzo ważne, ja bym pilnowała niskiego już od @. Castagnus jest dziewczynkowy, m.in. z tego powodu, że wyciąg z Agnus castus blokuje wydzielanie prolaktyny a tym samym powinien trochę wzrosnąć progesteron. Witamina B6 obniża prolaktynę i estrogen (może zatem wydłużyć FF) a podwyższa progesteron, nie wiem dokładnie jak jest z Agnus castus bo jedni piszą, że podwyższa a drudzy, że obniża estrogen.

czarna perła, moim zdaniem przy odstępie 5-6 dni szanse są bardzo małe, czytałam też, że z odstępu powyżej 3 dni rodzi się statystycznie więcej chłopców :-)

iweet, wg mnie 4 godzina będzie w porządku :tak: Sprawdzałaś poziomy swoich hormonów?

Ana, ja też do tego bym się nie posunęła, nie krytykuję jednak osób, które tak chcą płeć zaplanować :-), po prostu dla mnie byłoby to jakieś takie ...sztuczne (wolę też zdać się na los i decyzje z Góry :-)), do tego ten strach, że bezpośredni kontakt kwasu z plemnikami je uszkodził część z nich zachowała zdolność poruszania i zapłodnienia (a ja mam niestety zbyt bujną wyobraźnię, niekiedy snuje one też te czarne scenariusze ;-)).

zakręcona, mega kciuki za jutrzejszą wizytę, niech już w końcu dzidzia się ujawni dając mamie wytchnienie w zastanawianiu się nad kolorem wyprawki :-) Imprezka udana, dzieci się wyszalały więc planuję je zaraz położyć, chcę wyjść z pułapki w jaką się wpędziłam kładąc je po 22 ;-)

Ana, ja podobnie jak dziewczyny powiedziałabym dentystce.

Justi, z tego co czytałam to mięta obniża estrogen więc lepiej by M jej nie pił:

Peppermint tea - may reduce both estrogen and testosterone levels, so is best for DW. DH can have it as a drink now and then as well, but it may reduce his estrogen. Use only from AF-O. One study has shown that spearmint tea also works.

Spróbuję położyć moje dwa łobuzy, może uda mi sie jeszcze potem do Was zerknąć :-) Miłego wieczorka wszystkim życzę!

reklama
Fiołek, sporo zrobiłaś, za 3 razem się uda, z naszymi kciukami nie ma innej opcji :-) A jaki miałaś poziom testrosteronu, estrogenu i progesteronu (najlepiej podaj wraz z normami jeśli uda Ci się je odszukać)? Hormony to też bardzo ważny czynnik, może to one Ci nie sprzyjały? Sprawdzałaś poziom Ca, Mg, K i Na w krwi? Co do herbaty miętowej - i na in-gender i na genderdreaming znalazłam informację, że nie podnosi poziomu estrogenu a może go nawet obniżyć (stąd nie jest zalecana dla M), testosteron na pewno obniża.

czyli co :( zmuszałam swojego m. do picia mięty niepotrzebnie :(
powiedzcie mi w takim razie staraczki dziewczynkowe co piją wasi mężczyźni np.,. w pracy ?? mój pił inkę z mlekiem i mięte, a teraz zostaje mu chyba tyko woda , kawa inka i cola light czy też zero :( POMOCY .....

Do góry