reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik z naszego punktu widzenia (mam synów) to plan doskonały:tak: czasami się zastanawiam jak mój starszy synek bawiłby się z siostrą jak by tego brata nie miał...chyba by mu tego brata brakowało:tak:

reklama
Mamakaja- gratulacje:):):) mój synek chce braciszka :) siostrzyczke tak nie bardzo:) a mogłabyś przypomnieć jak było u Ciebie z odstępem od owu? i innymi czynnikami.
Kirrraaa- wylicza mi termin niby na 3-4 stycznia:)

Ostatnia edycja:
Mamakaja Wielkie, wielkie GRATULACJE :)))) Tez mnie ciekawi jak bylo u Ciebie z odstepem od owu :)

Ana87 Ja z synkiem mialam identyczny termin co Ty :)) a w koncu urodzil sie 31.12 :) a u kolezanki z tym samym terminem w Boze Narodzenie :) Będziesz mięć piekny prezent w tym roku :) Nie korci Cię zeby wczesniej isc od lekarza chociaz sprawdzic czy Beta ładnie przyrasta i czy nie trzeba wspomóc maleństwa? Ja bym leciala od razu po dwoch kreskach :))

Airfix- korci mnie żeby iść do lekarza. ale jeszcze trochę poczekam. mam nadzieje że poczeka na 2015r:):-D
tak mnie wybauszyło że mówie M że może to bliźniaki:) co 2h chce mi się okropnie jeść:)

Ana mówisz sylwestra spędzasz w pobliżu spakowanej torby do szpitala :)? a twój synek urodził się dokładnie w terminie? pytam bo zauważyłam z doświadczenia i swojego i koleżanek - że częściej jednak kolejne dzieci rodzą się albo podobnie jak pierwsze albo później (rzadziej wcześniej niż pierwsze).

To podobnie jak u mnie w drugiej ciąży - u mnie szybciutko widać było taki mały ciążowy brzuch - chyba kwestia wielkości macicy, rozciągnięcia wcześniej macicy...? może bliźniaki - kto wie?! :)...ja w drugiej ciąży, miałam drugi pęcherzyk ciążowy, ale zanikł około 8-9 tc

Ostatnia edycja:
małe liski u mnie w 2 ciąży też było 2 pęcherzyki ale 1 się wchłonął, 1 poród miałam wywoływany po 2 dniach po terminie (naturalnie z pewnością bym przenosiła) w 2 ciąży mały urodził się 2 tyg wcześniej w sobotę kiedy to umówiłam się na wizytę u lekarza u którego chciałam rodzić na szczęście torbę wzięłam ze sobą bo mały tylko na to czekał a lekarz powiedział że nie puści mnie już do domu i umówiłam się z nim na niedzielę na 9 rano na cc bo usg pokazało dość sporą wagę dziecka (5100kg) ale synuś zadecydował inaczej - że w niedzielę to on nie chce się urodzić:tak:i w sobotę o 22.25 było po wszystkim

Mama kaja ale supergratuluje Ci z calego seducha :)

U mnie Ala 2 tyg po terminie wywolywana byla, Maja sama zdecydowala tydzien po terminie i wyszla w 7 minut po podaniu oxytocyny gdy ustaly skurcze po przebicu pecherza plodowego ;) wiec 2 porod super szybki na 3 skurczach i dziecko i lozysko urodzone

Ja chłopców rodziłam prawie w terminie - pierwszy synek dzień przed terminem a drugi syncio dzień po terminie :) drugi poród u mnie zdecydowanie szybszy i mniej bolesny

Moje koleżanki rodziły drugie dzieci kilka dni później, częściej miały ciąże przenoszone, ale widzę że to nie reguła...:)

reklama
Do góry