reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuśśśkaaa- @ niby 27 powinna być. właśnie wróciłam z dworku i nad moim domem bociek 3 razy zakręcił kółeczko:) jakiegoś doła mam:-:)-:)-:)-:)-:)-(tak to jest z tą pracą w naszej kochanej Polsce, szkoda gadać............

reklama
Maran-atha szczęście ze nic Ci się nie stało . Trzeba miec oczy do okoła glowy.
aljul Ty masz synusiów już ( i wprawe w ich wychowaniu ;) ) i to normalne że pragniesz córci, a ja dopiero jednego i wydaje mi się że większej ilości potomków płci męskiej bym nie podołała, moje dziecko jest tak aborbujące że aż męczące w tym co robi, On nigdy nie jest zmęczony, nawet kiedy ma gorączke, nawet kiedy boli go brzuch-lata po całym domu zwalając po drodze wszystko.... jak mały szczeniaczek :) I to tego identycznie ujada hahah Czuje sie jakbym miala przedszkole w domu i z 10 dzieci kolo siebie. Przyklad z poludnia- jedlismy obiad, On zjadl ziemniaczki po czym poleciał do kuchni i nozyczkami poucinał uszy od reklamówek... ;) I tak jest na okraglo.
Nuuusia olej glupie babsko i tyle :) Wiem że czasem glupota ludzi nas przerasta, ale walczyc sie z tym nie da, a po co tracic wlasne zdrowie przez glupote ludzi
Maria ja obstawiam chlopaka :) Daj znać kiedyś nam co urodzisz :)

Ana87 to dokąd będziesz siebie trzymac w niepewnosci?? :) Ja licze że to ciąża na bank :)

Ana testuj kochana:-)

Maran-atha dobrze ze nic Ci sie nie stalo Odkąd w pracy zajmuje sie szkodami komunikacyjnymi i widzie ile miesięcznie ich jest podchodzę do tego ze yi tylko blachy Zdrowie ważniejsze
Nuuska niestety w pracy tak jest :-( jutro masz wolne?
ja tez dzisiaj mialam zly dzień Byłam jakas nabuzowana i wszystko mnie denerwowalo A później ryczec mi sie chcialo Teraz juz po spacerku w lesie odpoczywam
Dziewczyny jak juz bym.chciała znac plec Nie dam rady do 22 maja Moze w 16 tyg pojde do iinnego lekarza Najgorsza jest ta niepewność

Dziekuje Dziewczyny za slowa wsparcia... już mi lepiej, przeanalizowałam mnóstwo filmików na You Tube, przejrzałam kodesk dorogowy I wiem, że mogłam tak pojechać tyle, że zbyt zaufalam, że on nie pojedzie na czerwonym a na bank musiał pojechać... ale teraz to już nie wazne nie ma znaczenia... Auto jutro ma byc do odebrania bo mamy super mechanika, fajny chłopak, szybko robi I nie naciaga na to co nie potrzebne, dostałam jego namiary od mojego instruktora jazdy jak mnie uczył I tak go już may od 2lat Koszt tez nie bedzie mega duży za naprawe do 200E wiec nie ma masakry...

Zakrecona musi być babeczka po tej diecie od wrzesnia nie ma opcji by tam chlopak siedział

Nuska no tacy to sa teraz pracodawcy, z ludzi wyssac wszelkie soki I jak cos powiedza to bedzie, że jak sie nie podoba to możesz sie zwolnic... Dużo cierpliwosci zycze I spokoju..

Maran ależ miałaś przeżycie,szok, całe szczęście, że nikomu nic się nie stało.
ja czekam właśnie na pik, test już dodatni, ale jeszcze kreska testowa nie ciemniejsza.
no więc jak tylko zobaczyłam dzisiaj, że kreska ciemnieje, uruchomiłam internet, i znalazłam punkt pobrań, gdzie wyniki mi szybko zrobią, na moją serdeczną prośbę miałam je 4 godziny później w internecie.
zrobiłam estradiol i testosteron. no i wyniki rewelacyjne. jednak nie ma to jak faza owulacyjna:tak:
a więc : testosteron - 50,05 ng/dl (6,00-82,00)
estradiol - 593:szok:ng/ml (faza owu - 85,8-498)

Pirania śmieje się, że pewnie są dwa pęcherzyki, stad taki ładny estradiol. a może to po prostu DHEA.
A więc śluz jest, soda od rana była, czekam na pik pewnie bedzie późnym wieczorem, staranka z rana:-) po obfitym śniadanku, trzeba budzik nastawić, żeby dzieci nie obudzić...hehehehe. śpimy przy laptopie dzisiaj włączonym i telefonach do ładowania.
będzie 4 dni przed nowiem, jutro na owu księżyc będzie w znaku Barana czyli męskim, jak tu nie działać:-D

Podnosicie na duchu - mowilam juz ?? Dziekuje Wam.

aljul tak, masz racje, powiem Ci, ze praca tam w ogole mnie nie cieszy, nie spelniam sie kompletnie w tym co robie. Zawsze, od dziecka marzylam o pracy ze zwierzetami, nie wiem w sumie dlaczego nie poszlam ta droga, duza role zagralo we wszystkim wczesne pojawienie sie Olusi i to,ze musialam stanac na nogi sama, i chwytac sie wszystkiego zeby bylo Nas stac na choc w miare godne zycie.
No i byl jeden staz w szpitalu, potem praca w poradni, a kiedy przeprowadzilysmy sie o Katowic, zaczelam szukac pracy gdzies gdzie jak mi sie wtedy wydawalo czuje sie dobrze, bo wiem 'czym to sie je'.Tez myslalam juz pare razy o czyms wlasnym, ale chyba zbyt boje sie porazki, i tego ze moglabym tym pograzyc Nas...jakos tak malo wierze w siebie :zawstydzona/y:

Ana Slonce a czy Ty nie masz w domu testu ciazowego ? poslac Ci kurierem na jutro ? :happy2: hehe bo to by rozwiazalo wszystkie Nasze watpliwosci, ale ja rowniez mysle i jestem zdania ze to fasolcia w brzuszku sie gniezdzi.

Airfix taki mam zamiar - olac glupia babe - tylko jeszcze nie wiem czym :wściekła/y: jestem zbyt uczuciowa, Ł. zawsze mi powtarza, ze zbyt do siebie biore wszystko co ludzie mowia, przejmuje sie tym, potem rozpamietuje po nocach, spac nie moge...ach, pod tym wzgledem mam strasznie do kitu osobowosc.

ilaczek mamusiu kochana alez piekne wyniki ! Ja w II polowie FL mialam estradiol niespelna 200 i cieszylam sie jak dziecko,a Ty widze kochana masz na prawde ladne wyniczki, wiec tylko sie cieszyc i dzialac :blink:

Uciekam kochane, do jutra :*

Dziewczynki kochane, witam Was dopiero poświątecznie,
podczytuję z telefonu co się u Was dzieje, ale jakos weny do pisania mi zabrakło, wybaczcie, dużo pracy, dodatkowa robota i cale dnie zlatują... aaa, dostałam w końcu @, czyli jeszcze jeden cykl czekania przede mną ;)

Nusia, ściskam mocno, kurcze, czasami praca potrafi tak uprzykrzyć życie, że szkoda gadać. staraj się (wiem, łatwo powiedzieć), ale spróbuj nie stresować się tym bardzo, myśl i powtarzaj sobie, że to tylko praca

Zakrętko, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy i dobrze się rozwija, ale wierzę, ze ta niewiedza potrafi kręcić dziurę w brzuchu

Kiraa kochana, jeszcze raz ściskam i gratuluję, super super że wszystko jest ok i fasolka rośnie!!

maran-atha, kochana najważneijsze, ze Tobie nic się nie stalo, że tylko autko jest do naprawy. nie dziwię się że się denerwujesz, też byłabym roztrzęsiona, ale Kochana, to nie była Twoja wina, więc staraj się nie obarczać tym wydarzeniem, żebyś potem nie miała stresu i nie unikała jazdy. buziaki ślę

jejku, nie napiszę do Każdej z Was paru słów, wybaczcie, nie mam dziś siły na doczytanie wątku, jestem wymęczona całym dniem pracy i jeszcze na noc byłam w warszawie u mojej przyjaciółki, nie pospałyśmy za dużo i potem powrót do domu, praca od rana, ech, tyle zaległości...

Nuuusia to mozemy sobie podac rece jesli chodzi o charaktery:/ Ja teraz przez sąsiada nie śpie 5 nocy.... W nocy to ja mam tyle do roztrzasania , do przemyslen , ze nim sie obejrze , jest po 3 rano a za chwile usypiam ze zmeczenia, otwieram oczy , jest 5-ta i trza chlopa budzic do pracy... Dzis planuje cos mocniejszego wziasc na spanie, szczescie ze mam jeszcze, bo jestem wykonczona przez wlasną glupote... I to wtedy akurat mi sie przypominaja rzeczy ktore mialam zrobic, ktore kiedys ktos powiedzial, a to sobie przypomne ze mialam sie pomodlić , potrafie zaczynac z 20 razyyyy, bo inna mysl mi przerywa.....szok.
Moze to stad ta niska temperatura ciala? ja jestem po prostu zmeczona nie spaniem...dzis o 16-tej usnelam na wpoł przed tv bo moje dziecko motoGP ogladało..wow i wiem ze mu odpowiadalam na pytania, ale co?? nie pamietam. W koncu mlody sie cieszy- yes, Yes!! Ja mowie- ale co sie stalo?? a On- no mama, ciesz sie, nasz wygrał. hahah Dla niego w kazdym sporcie ten zawodnik ktory wygrywa jest nasz Polak ;)

Ostatnia edycja:
Ilaczek a skad jestes ze dzwonilas do Olsztyna? Noi gdzie zrobiłaś wkoncu? Ja poszłam do Szpitala miejskiego do laboratorium o 17.30 i juz o 19 powiedziala ze moge odebrac,ale nie chcialo mi sie jechac wiec odbiore jutro jak bede jechala po Olisia do tesciowej.
Ana ja trzymam kciuki za II &&&&.
\Maran wspolczuje przezyc.

Dziekuje za szybka odpowiedz dzis w dzien. Jak pisalam wyzej zrobilam 3 badania, na wiecej kasy nie mialam. Pomalu porobie sobie badania.Odbiore je jutro.

reklama
Bardzo Wam Dziewczyny dziękuje za wsparcie i wiare:*********
trzymam się w niepewności, raz mi się zdaje ze na bank to ciąża a innym razem że to urojenie.
właśnie że nie mam testu ciązowego bo bym go już zrobiła:-)
cały czas mam szyjke dość nisko (POWIEDZIAŁĄM SOBIE ZE JUŻ NIE BĘDE TAM GRZEBAĆ:) bo podobnież może to doprowadzić do poronienia w razie czego, ale nie mogę się powstrzymać bo sprawdam czy szyjka powędrowała w góre.........
Zakrecona- ja też bym nie wytrzymała i robiła wszystko by dowiedzieć się płci, więc Cie rozumiem:) a robiłaś test z obrączki? lub inne takie wróżby? ja mam pewność że siedzi tam Mała Księżniczka:tak:

Do góry