reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuusia tak tak tak :D to nasza słynna femara :) Tyle że zamiennik,bo cena Femary to szok...a Kiraa też lamette brała z tego co pamiętam :) Więc jak coś to wiesz, jakbyś potrzebowała dawaj znać ;)
O ząbki warto dbać, ale mi to zawsze tak szkoda tych dzieci co muszą chodzic po dentystach :( Niby dla ich dobra, ale samo to że trzeba iść i znosić tortury na fotelu :) Kciuki za Olcie:)

Ja to sobie wiecznie w życiu poradze hahah alem nagadała w tej aptece o ta lemette :-D, a ja tam zawsze chodze, więc One mnie juz znają i wiem do której zagadać jak się chce coś bez recepty ;) Evre 4 lata bez recepty brałam ;)

reklama
Hej kobiety

Jakas dzisiaj padnieta jestem Musiałam drzemke po południu odbyć ;-) zakupy w rossmanie zrobione :-) dziekuje Wam dziewczyny za pomoc

Nuuska to super ze wyniki Ł,dobre :-) cieszę sie Kciuki za Olusie :-)

Kirra jak sie czujesz? :-)

Ogólnie srednio sie dzisiaj czułam Rano brzuch,mnie pobolewal a,później wzdęcia meczyly Hehe śmiałam się ze zaczynam czuc diw jak w ciazy ;-)

Milej nocki :-)

Airfix
to Ty jestes mega babka, zdobiyc bez recepty, chyle czola :-)
I zaciskam kiucki za femare!!!

zakreciu
A dziekuje, powolutku, mdlosci sa i apetyty tez wiec sie ciesze:-)
troche mnie katar i bol gardla zlapal wiec kuruje sie. Od zastrzykow ktore sobie zapodaje siniaki mam na brzuchu.... Ale wszystko przecierpie w imie tego szczescia :-)
troche marudna jestem, spac mi sie ciagle chce, wiec lezakuje . Jestem u mamy z malym, wzielam L4

przepraszam , ze malo mnie dziewczynki, ale naprawde ciagle leze, spie, albo chodze po swiezym powietrzu i jakos nawet skrzynki mi sie nie chce sprawdzac:zawstydzona/y:

oczywiscie podsylam &&&&&&

czy mam opisac, bo ktoras prosila staranka, teraz czy jak bedzie wiadomo, czy cos daly :-)????

Hej babeczki po swietach.
U nas rodzinnie ale chorobowo, jak Olis poczul sie lepiej to ja w pierwszy dzien swiat poleglam, dzis m i siostra m. czyli jednak Olis przyniosl jakies dziadostwo z przedszkola.
Zaczyna mi sie @ i moze zrobilabym badania hormonów. Moze podrzuciłybyscie co zrobic najwazniejsze narazie bo zbyt duzo kasy nie mam a chciałabym chociaz podstawowe. I w ktorym dniu cyklu.
Bede wdzieczna kobietki.

Ania w 3 dniu cyklu zrob LH FSH estriadol , progesteron zrob 7 dni po owulacji, prolaktyne obojetnie kiedy ale naczczo, TSH obojetnie kiedy

Maran dzieki. Taki licze ze na piatek powinno wypasc mi ok 3dc bo od wczoraj wieczór mam plamienia, jutro powinno sie rozkrecic to w piatek badania.
Przegladam cenniki badan i takie rozbierznosci ze szok. W szpitalu miejskim po 20 zł te w 3 dc a w innym po 30 zl. A czy mozna na skierownie miec te badania za darmo? czy nie ma takiej opcji? np od gina albo rodzinnego?

ania_g21, teoretycznie można mieć skierowanie od gin, ale z praktyki wiem, że ciężko cokolwiek wydębić. Zaraz pytania, a po co ,a na co, a na końcu tekst' jak pani przez rok nie uda się zajść w ciąże to wtedy się pobadamy", no sorryy.. podziękowałam...Albo, że im fundusz nie zwróci za to.... Ale jak masz jakiegoś fajnego lekarza, to warto zagadać... jak nie na wszystkie to chociaż da na niektóre, zawsze to jakaś oszczędność
Ja wczoraj sobie tak podsumowałam, ile pieniążków już poszło na te przygotowania do staranek i szok! A jeszcze muszę kupić testy owu, bo mi się kończą. Chyba faktycznie na ebayu jest korzystniej - czy któraś z Was pomogłaby mi zakupić? Pieniążki bym przelała na konto :)
Wczoraj mierzyłam pH wieczorem - było 7!!! Poryczałam się..... dziś ok 4,7 więc represh to nie jest chyba to. Faktycznie działa jak bufor. Odczekam 2 dni i zaaplikuje repelns, chociaż on nie będzie już tak przyjazny plemniczkom i tego trochę się obawiam....Tampon z limonki co ile godzin trzeba zmieniać, żeby dotrwać do owu?

Nusia, ja też miałam aparacik i to dość długo. Da się przeżyć... Dużo zależy od ortodonty, jak to wszystko rozplanuje. Moja była zwolenniczką raczej powolnego przestawiania, więc tylko od czasu do czasu bardzo mocno mnie bolało.

Kira, może to zabrzmi głupio, ale bardzo się cieszę z Twoich mdłości :) Dobrze, że wzięłaś zwolnienie - odpoczniesz sobie :)

Miłego dzionka :*

gdusia matko, ale bardzo bolalo ?? :szok: ja nie wiem, bo w zyciu z aparatem nie mialam do czynienia, ale wiem od innych osob ze samo noszenie nie jest przyjemne, poza tym raz na czas jezdzi sie na to wlasnie dokrecanie, czy rozkrecanie ( rozciaganie ) i to boli. Martwi mnie troche temat higieny aparatu, bo nie zawsze jestem w stanie ja upilnowac, a przeciez o higiene w buzi przy aparacie trzeba dbac 2x tyle prawda ?

Airfix pewnie ze sie zglosze :* napisze Ci potem priv :-) co do dentysty, ja lubie chodzic, zawsze lubilam, moze dlatego ze od dziecka mam fajna dentystke, zreszta Olusia chodzila rowniez do Niej. Teraz tesciowa znalazla jej dobrego w Katowicach ale przyjmuje prywatnie, choc rzeczywiscie facet madry, robi kawal dobrej roboty. Ostatnio robil jej piaskowanie, fluoryzacje, i sciagal kamien z zabkow ultrafioletem. Cena - 50zł, wiec na prawde przystepnie :blink: ja to sie ciesze,ze Ola jest na tak jesli chodzi o wszelakich lekarzy, bo powiem Ci, ze Ł. od 3 lat nie umiem zaciagnac do dentysty :dry:

zakrecia :* ciesze sie, ze wyniki Ł. w porzadku, glownie ze wzgledu na Niego samego bo bardzo sie denerwowal.

ilaczek kochana jak staranka :D ? mam nadzieje, ze juz zaczete, pamietaj - jestes juz na szczesliwej liscie ;-)

attachment.php

Starających się : 5
Oczekujących na staranka : 16

KWIECIEŃ 2014 :

Matik2012 - termin @ 29.04 ( 12 cykl starań )
Annette - termin @ 30.04 ( 6 cykl starań )

MAJ 2014 :

Elle87 - termin @ 01.05 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 10.05 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.05 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
roszpunka ( maj 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Gdusia dzieki tak sie zastanawiałam ,ale gin to raczej mi nie da. A z testami owu to ja tez mam problem i nie mam jak kupic. Na ebayu to wogole nie umiem sie poruszac bo ang nie znam :zawstydzona/y: Tez dolacze do zapytania czy moglaby ktoras kupic?Jaka jest tam kwota?

U mnie chyba pierwszy dzien @.Poczekam ale chyba sie rozkreca to bede mogla zapisac ze dzis pierwszy dzien cyklu i w piatek bede mogla zrobic badania.

Do góry