reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
bada m- nie strasz :) bo ja miałam tak 2,5 dnia przed owu;) a miałaś monitoring? skąd wiedziałaś że owu była dwa dni później?

Hej kobitki :tak: u mnie piekna pogoda :-) i z corcia sie nia delektujemy.
Jutro ide do lakarza.... zmienilam lekarza rodzinnego i jutro ide do nowej,znajoma mojej siostry takze mam nadzieje ze mnie przebada dokladnie.A wszczegolnosci chodzi mi tutaj o tarczyce i te moje kiepskie wyniki.

Ilaczku jak tam po kontroli,co lekarz zadecydowal z coreczka?
Dostalas juz DHEA tabletki?Widze ze u ciebie na dniach bedzie owu? Bedziecie decydowac na spontana,chcesz robic badania teraz na dniach zeby zobaczyc jak sie miewaja hormonki i mineraly przd owu?
Ach walsnie mialam sie ciebie pytac czy pijesz moze zelatyne? Rozgladalam sie po necie i zastanawialam sie czy ma znaczenie czy to zelatyna wieprzowa czy wolowa jest? Podobno byk jest zdrowszy od swini dlatego myslalm ze jak juz zelatyne pic to z wolowiny co ty na to?
Ach i jeszcze jedna sprawa?Jaki masz plan jezeli hcodzi o czas dzialania? Ile czasu przed owu plaujecie zloty strzal?
Zamecze cie pytaniami :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: patrzalas w Jonasie kiedy masz chlopczykowy miesiac???

Male liski widze ze nie jestem sama z moim strachem przed starniowym ;) a twoj miesiac docelowy to kiedy jest?
Kira jak sie czujesz przed jutrzejszym dniem??
Nawiazujac do twojego pytanka czy ktos jeszcze teraz stranka zaczyna,to jak nie schowam glowy w piach:sorry2: to chyyyyyyyba ja :cool2::cool2:Czekam narazie na @ i pozniej do dziela.

Matik ty to sie nachodzisz bidulko.Ale najwaznieszy efekt koncowy

Nusia jak tam z corcia i zabkami? Moge powiedziec ci z wlasnego odswiadczenia ze aparat nie jest taki straszny,bola zeby przez pierwsze dni po podkreceniu a tak pozatym bolu nie ma.Tylko czasem jest upierdliwe to ze nie mozna sobie normalnie jablka zjesc bo nie ugryze,tak samo marchew,kalarepa trzeba na mniejsze kawalki pokroic.
Co do higieny to fakt trzeba mocniej dbac bo szczeliny i rowki trzeba dobrze czyscic.Ja ciesze sie bo mam elekrtyczna szczoteczke i naprawde dokladnie myje. Wiesz juz na jak dlugo bedzie musiala miec aparat zalozony?

Ostatnia edycja:
Ana mój starszy synek prawdopodobnie z dnia owu, drugi synek z 2 dniowego odstępu od owu :) ale ja zawsze dietę miałam typowo chłopczykową, w cyklach w których się staraliśmy łykałam wiesiołek, miałam wtedy dużo płodnego śluzu, kochaliśmy się też co 2,3 dzień. Ale nie martw się tymi 2ma dniami - znajoma niedawno urodziła chłopca który był z kilkudniowego odstępu od owu.

...na in-gender są opisy starań dziewczyn, które mają po 4-5 synów, a córkę/córki udało im się urodzić stosując O+12 - zachęca to bardzo :) ale sama na 100% nie wiem co zrobię, jak za ponad miesiąc zaczniemy starania

dieta i suplementy w końcu dały radę - ph 4,4 :))) yeahhh

Kiraa ja właśnie czuję skutki diety i suplementów - wydaje mi się, że jest to właśnie przyczyna zakwaszania organizmu, jestem zmęczona, senna, zła, mam zgagę :)

Ostatnia edycja:
Vivienka starania zaczynamy w czerwcu - ale z tego co wyliczyłam owu dopiero w drugiej połowie czerwca. Każda z nas na pewno chciałaby się przyłożyć do tych wszystkich wskazówek w 150% stąd takie zestresowane chodzimy :)) A wy - czy zaczynacie starać się już w tym cyklu? Kciuki za małego przystojniaka

Ana to mnie teraz tym odstępem też zestresowałaś :-D u mnie też będzie 2-2,5 dnia od owulki jeśli by się udało w tym cyklu zajść w ciążę ;-) a Ty Kochana który masz teraz dzień cyklu i kiedy zamierzasz testować?

reklama
Elle87- fajnie że nie jestem sama:) owu była 16 kwietnia o 8 rano. więc licze że dziś jest 8 dzień po owu. dziwnie jakoś mam w tym brzuchu....albo sobie wkręcam... widze że ten sam rocznik;-) a Ty ??? ile po owu?

Do góry