reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhiu u nas było tego znacznie więcej - jak się spojrzało to sprawiało wrażenie drobnych krostek jednak pod palcami nie wydawało się porowate, na wieczór i przy zdenerwowaniu było to bardziej intensywnego koloru i synka to raczej nie swędziało a tak po kilku dniach zaczęło stopniowo schodzić na szyję, ramiona i dalej w dół - tak to mniej więcej wyglądało (u nas niemalże identycznie jak na poniższym zdjęciu), więc może to nie to - chociaż z drugiej strony każde dziecko podobno przechodzi tą chorobę inaczej - oby to nie było to ...bo plamy utrzymują się do 3 tyg i kilka dni nie można wychodzić

reklama
Witam sie juz prawie swiatecznie
bylam dzis u usg i na becie
beta dalej rosnie a na usg widac ..... Dwie Kirusie, ale tylko jedna chce zostac ze mna z tego co widac

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 62
Kiraa....a może obie zostaną? Trzymam &&&&

Zakręcona- piękna córeńka :*

Ja wczoraj miałam wizytę u lekarza z Żelaznej. Biję się teraz z myślami czy się na stałe już do niego nie przenieść.... Bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił i otwiera mi drogę do bardzo dobrego szpitala.
Antek ma się dobrze. Jak to lekarz stwierdził "jest armata i kule" :)
Kopie dziś jak szalony :)

Wesołych Świąt kochane. Spełnienia planów i waszych wszystkich świątecznych marzeń.

Całusy!

Kiraa !!! Udało się??? Boże nie było mnie 3 tyg i taka super wiadomość!! :-D Gratuluje Ci strasznie :))))

Musze namówić lekarza na ta Femare i koniec kropka, ja ide do niego dopiero w maju i az sie boje

aljul, mam nadzieję, że to jednak nie to ...choć Krzyś też ma delikatne uczulenie na policzkach :-(

Kiraa, ja Twój sms źle zrozumiałam przez to, że zamieniłaś cm na mm :-D, skoro widać tylko pęcherzyki bo zarodeczki są za małe to moim zdaniem są szanse na to, że będą jednak dwa Kirątka (za co mocno trzymam kciuki), ten drugi pęcherzyk jest co prawda spłaszczony ale zobacz jaki był pęcherzyk Kai w 7t1d - był jeszcze bardziej spłaszczony a po 4 tygodniach już pięknie okrąglutki (po prawej stronie w pęcherzyku jest Kaja a po lewej pęcherzyk żółtkowy):

Zobacz załącznik 620549

gorgusia, super wieści, jeśli to dobry lekarz to warto się do niego przenieść.

Witam was, ja mam dzisiaj jakiegos dola… pogoda byle jaka… szaro buro i ponuro i takie tez moje samopoczucie…. Wczoraj i dzis chyba mam maly kryzys dietowy bo juz albo dopiero 5 tyg na diecie a wczorajsze ph mojego meza to uwaga!!! 6,8:szok: jestem mega zla!!:wściekła/y:!Przed dietka mial 8 albo nawet 9 a teraz tak spadlo a naprawde go pilnuje robie mu soki swieze do pracy,butelke 1,5l soku z cytryna a tu takie cos! Kurcze moze za duzo miesa wolowego jemy ze mu tak ph polecialo.Nawet sam stwierdzil ze nic sie na lepsze nie poprawia a tyle wlewam w niego teh cytryny i jemy naprawde z warzyw bardzo chlopczykowo_Ograniczylam nawet warzywa i owoce tylko do tych chlopczykowych. I wiem ze jest szczerym czlowiekiem i nawet raz sie przyznal ze kupil sobie malego paczka w pracy.Ale to byl wyjatek.

Ja tez kurcze z lepszym ph startowalam a teraz mam nawet ph 5,9 a jestem praktycznie tylko na pomidorach,kartoflach,salami z wolowiny,gruszkach,jablkach,bananach i stekach. To przed dieta mialam lepsze ph.A jeszcze jak hormony meza sie pogorsza to juz wogole sie wscieke.Maz juz mi zaczyna sie buntowac.Od dwoch dni dodalam olejki sosonowy i gozdzikowy.Jeden do zelu do mycia ciala i rak a drugi jako odswiezacz do powietrza z olejkami naturalnymi i maz dzis mnie przeklina…. Bo okazalo sie ze ma alergie na takie olejki.Psika,pracha,woda mu sie z nosa leje a mi sie obrywa.Ze powinnam sie cieszyc jak nam sie wogole uda, ze powinnam byc wdzieczna jak bedzie zdrowe dzieciatko a nie ze ja se wymadzam i kombinuje zeby miec chlopczyka.Hormony mi chyba buzuja i ryczec mi sie chce.Soryyyyyyyyyyy ze wam tak smece,mam nadzieje ze mi wybaczycie:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Zakrecona dzidzia sliczniuska, ach kocham takie foteczki.Nim sie spostrzegniesz a bedziesz czula juz ruchy i bedziesz misala pakowac torbe na porodowke. Ach walsnie mialam sie zapytac… to twoja pierwsza dzidzia?Bo nie masz suwaczka w stpoce.

Piranho dziekuje ci zlota kobieta za to ze poswiecasz tyle czasu aby mi to wytlumaczyc.Co do przesuniecia staran o miesiac to troche bedzie ciezko nawet ze wzgledu na meza i chec tego aby przedluzyc dietke o kolejne 4 tygodnie… choc biore to pod uwage ze w pierwszym miesiacu moze nam sie tez nie udac i nie zaskoczy.
Ach i nie wiem czy to ma znaczenie ale pisalam tez z Oczy niebieskie i sprawdzalam w joanasie jakie mam miesiace chlopczykowe bo niby to wspolgra z ksiezycem,jonami czy czyms pdobnym i moj chlopczykowy miesiac to jest maj.Powiedz mi kochana a mialy by sens badania tak okolo 6-7 dc czy to nie bedzie miarodajne.
Bo przypuszczalnie jak dostalam wyniki badan to np przy estradiolu sa trzy normy: dla fazy pecherzykowej,owulacyjnej i lutealnej to wowczas patrzalabym na faze owulacyjna czy nie?
Ach i wlasnie czy tabletki na alergie maja jakis wplyw na starnia chlopczykowe?
Myslisz ze 0,5l zelatyny na dzien wystarczy?Bo chyba narazie z miesem wolowym nam odpuszcze bo strasznie ph nam polecialo w dol…….. i bardzo mnie to martwi

Kira teraz dopiero doczytalam jak cudownie!!!!!!!! dwie kurusie!!!! Napewno beda dwie!!Widzisz tyle czekania,tyle staran na koncu nawet lekka utrata nadzieji a tu taka piekna NIESPODZIANKA

Ostatnia edycja:
Vivienka.... bo to chyba zawsze tak jest :) Ja mam miec niskie PH a startowalam z wysokiego, cuda robiłam, a ono ani drgneło 6,8 i koniec. Dopiero po jakichs 3 miesiacach spadlo :) Ja nie raz mialam kryzys dietowy heheh wtedy zjadalam paczke czipsow....pycha :p a jak skonczylam starania juz na dobre, to owpychalam sie wszystkiego na co mialam ochote przez tamte miesiace :) dacie rade:) Moj maz wczesniej dobrze jadal-na dziewczynke, a od kad wrocila moja mama i jej cos nie cos powiedzialam co sie je na dziewczynke a co na chlopca.. to ciagle robi wszystko na chlopca:/ mieso, pomidory, ziemniaki..jeszcze upasła mi chlopa tak ze znow cisnienie mu szalaje, ja sie dre a ona swoje....a jak z nia kiedys gadalam to mowi ze ona chce zeby moj brat mial dziewczynke :/ ( a moj brat chce chlopca :) ) ona chyba nie chce zebysmy mieli dziewczynke. Ona wogole dziwnie sie zwraca do mnie jak mowie ze chcemy dziewczynke... a ta ciagle-ze dziewczynke ma miec moj brat, bo ja mam synka i tak ma zostac. Tak jakby nie wiem, jedna dziewczynka miala prawo sie tylko urodzic

Dziewczyny potrzebuje sprawdzone testy owulacyjne z allegro. Raz upatrzylam te z zielona koncowka i napisalam maila-czy napewno jest z taka koncowka i 3 tyg cisza:/ i aukcji nie ma juz.

Ostatnia edycja:
Kiraa super :) oby obie zostały :) było by cudownie :) serdecznie gratuluje :)

Vivienka ja nie sprawdzalam minerałów jeszcze, ale powiem Ci, że moja dieta od jakiegos czasu jest bardzien na chłopca, choc bez szalenstw pozwalam sobie np na mały jogurt raz na 2 tyg, albo na łyżke śmietany raz na kilka dni do np sosu. Moje ph w okresie owulacyjnym -jest zwykle wysokie ok. 8-9 męzowi sparadzalam paskami bo nie mam elektronicznegon ur\adzenie I tez miał wysokie bardzo ciemno zielony tak mysle, że by na 9 wskazywało, mieso jemy czesto, ale nie tylko wołowien schab tez I karkówke, po za tym różne wedliny na kanapkach, pijemy soki swiezo wyciskane, po za tym ja mnóstwo cytryn przez tydzien spokojnie z 50 szt zjadam- dziennie min 5 do 10 szt. po za tym jabłka pomarancze pomidory, marchewki buraki kiszona kapusta I ogórki kiszone cebula czosnek do surówek, oczywiscie ziemniaki do obiadu, zupy rózne gotuje, czasem krupnik czasem warzywna, zdarza sie I pomidorowa - to co dzieci lubia, czasem nawet pierogi sie tarfia lub kopytka ;)

Kiruś ale fajnie:-). Powiem Ci że w 2 ciąży na 1 usg lekarz też pokazywał mi 2 zarodki a ja byłam w szoku i mówiłam że na pewno będzie 1 dziecko a on mi na to że niekoniecznie bo 2 zarodek nie musi wykształcić się w tym samym czasie i dał mu na to 7 dni - także nic nie jest powiedziane że będzie 1 Kirusia

Piranhiu
mojego starszego synka ku mojemu zdziwieniu ten wirus ominął mimo że młodszy starał się mu go skutecznie sprzedać;-)

Airfix też czasami odnoszę wrażenie że mamy dla synów chcą lepiej niż dla córek

Dziewczyny chłopczykowe jak ja Wam zazdraszczam tych owoców i warzyw....

reklama
Do góry