reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, może uda się gina namówić na gonadotropiny (np. Fostimon) z uwagi na Twoje endo? Fostimon ma podobno często bardzo duży (pozytywny) wpływ na endometrium i jest po nim dużo EWCM. Dobrze by było pozbyć się tego mięśniaka by już głowy nie zaprzątał. Współczuję uczulenia (Kaja też się teraz męczy z jakimś uczuleniem na policzkach) ....a może to uczulenie na odstawienie suplementów? ;-):-D

reklama
piranha haha a moze ? :-D bo ja suplementy odstawilam we wtorek no i wtedy zauwazylam uczulenie :wściekła/y: nie wiem co to za cholerstwo, uczulenie rozumiem, ale tu jest w tak dziwnym miejscu, i nie potrafie dojsc do tego, co je wywolalo.
A co do stymulacji, jestem dobrej mysli, widze ze gin ma bardzo rozsadne podejscie do tematu, mam nadzieje, ze podczas histeroskopii uda sie usunac miesniaka, w miedzy czasie planuje naprawic swoje nogi - bo na obydwu mam torbiele podkolanowe, i nie wiem czy nie obejdzie sie bez artroskopii, a tak mysle, ze moze lepiej to zrobic zanim pojawi sie cosiek, bo w ciazy jak przytyje moze sie zrobic nieciekawie. No i dojrzewam do usuniecia moich osemek, wiec moze zrobie wszystko za jednym zamachem :-D
W ogole tak mysle, teoretycznie moze sie okazac, ze w tym cyklu owulacja moze zaskoczyc nas wczesniej prawda ?

W ogole w poniedzialek swiateczny mam zamiar zrobic cos zupelnie nie swiatecznego - jak bedzie pogoda chce wreczcie posadzic tuje :-)

Ostatnia edycja:
Ja dziś tylko na chwilę, bo dopiero dziś zaczynam świąteczne porządki :no: normalnie nie miałam wcześniej czasu :sorry2: mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić mieszkanie do jako takiego stanu, bo na dokładne porządkowanie z pewnością czasu braknie :wściekła/y:

Zakręciu - ale śliczne zdjęcia malutkiej :-D bo na pewno to będzie dziewczynka :tak:

życzę wszystkim udanego dnia !!!
:-)

hej dziewczyny:)
Zakrecona- śliczna Dzidzia, już jak duża:) dziewczynka jak nic:tak:
Elmo- synuś prześłiczny, ucałuj Goodemnie:-)
Male listki- ja też tak myśle że tu chodzi o cykl staraniowy żeby przestać brać niektóre suplementy bo mogłyby zaszkodzić po zapłodnieniu, ja na razie odstawiłam wszystkie suplementy i łykam tylko kwas foliowy, ponieważ ostatnie przytulanie było 2 dni przed owu wiec trochę się boje
Kiraa- wypoczywaj i regeneruj siły :-)
Ania g21- mam nadzieje ze z Olinkiem wszystko ok , to się musiał nieźle nacierpieć przez noc
Daria- Natan śliczniusi
Nuśkkka- pamiętaj że razem trwamy na placu boju:)
Matik- fajnie że jednak nie zrezygnowałaś z BB i zostałaś z Nami:):):)
Piranha- jak się czują Dzieciaczki?
Katrinna- ja już po mega sprzątaniu:) na szczęście;-)
u mnie dziś 3 dzień po owu , czasami mam takie lekkie bóle jak przy @ ale piersi nic a nic nie bolą (jak to czasami mam) , staram się nie myśleć czy będzie z tego dzidzia czy nie, bardziej jestem na nie ponieważ jakoś w tym miesiącu zamiast śłuzu płodnego miałam taki jakby mętny?! ach musze czekać......

Ostatnia edycja:
Piranhiu a czy to uczulenie u Kai jest tylko na policzkach? - pytam bo mój synek ostatnio miał coś takiego na policzkach (+biegunka) i po kilku dniach poszliśmy do lekarza i powiedziała że to uczulenie i kazała pić wapno które nic nie pomogło, dopiero koleżanka zaczęła mnie uświadamiać że to rumień złocisty - dziecko ma na policzkach jakby wypieki tzw. "skrzydła motyla", po kilku dniach na całym ciele drobne krostki - jak wpisałam w wyszukiwarkę to moje dziecko wyglądało identycznie jak te na zdjęciach

Zakrętko ale śliczna dzidzia!! wierzę, tak jak reszta dziewczyn, że to na pewno dziewczynka!
Małe liski, chodzi o cykl, w którym już się starasz, ze po owulacji niektóre suplementy w nadmiarze mogą zaszkodzić ewentualnej ciąży. Ja po owulce odstawiałam żurawinę i nie szalałam z ilością wit.C
Nusia ja wierze, że z pomocą tego nowego lekarza raz dwa się uda zajść, kurcze, no w końcu uda się Wam, musiii!!
a pijesz kochana wapno na to uczulenie? czasami potrafi pomóc, aaa ja jeszcze wysypki smaruję żelem Fenistil, zawsze trochę mi pomaga
mamakaja doczytałam o Twojej wizycie w szpitalu, dobrze kochana, że wszystko w porządku, a jeśli chodzi o lekarza, kurcze, to kolejny już taki przypadek, brak mi słów, ci, którzy powinni w takich chwilach nieść nam wsparcie, a już zupełnie nie powinni swoimi widzimisię kierować w pracy, gdzie tu profesjonalizm??
ania_g zdrówka dla małego!!
Daria ale śliczky chłopaczek!!
Kiraa co tam u Ciebie, jak się czujesz?
Kifsi super, że wyniki są dobre, no i gratulacje zielonego światelka :) moja ginka ani usg mi nie robiła ani bety sprawdzać nie kazala, tylko czekać... a jak psychicznie się czujesz? gotowa do kolejnych staranek?

a ja dziś pracuję z domu, przy okazji prania porobione, mieszkanie posprzątane, chociaż u nas praktycznie zawsze na święta mamy wycieczki do rodzin i powiem szczerze, że to jest mega męczące, więcej w ciągu 3 dni siedzę w aucie niż odpoczywam. ale to dłuższa i podnosząca mi ciśnienie historia świątecznych wyjazdów.
i czekam na @ i czekam i czekam, już 33dc, mogłaby się w końcu pojawić i rozpocząć 3 cykl po zabiegu! ;)

Ja tak na szybko. Wszystko ok oprócz tego że mam łożysko CENTRALNIE przodujace. Dzidzia zdrowa, niestety płci nie poznałamjszcze.
Mam nadzieje, że dowiem się na polowkowym 8.05.
Buziaki i pozdrawiam :-):-*

reklama
Nuuuśka, myślę, że w tym cyklu owulka będzie szybciej gdyż FSH nie będzie hamowane Estrofemem :tak:

Ana, dzięki kochana, Kaja wciąż ma katar a Krzyś już zdrowy. Kciuki zaciśnięte!

aljul, tak, jest tylko na policzkach, to są takie płaskie kilkumilimetrowe plamki, 3 na lewym policzku i 1 na prawym, widać, że córkę swędzą bo potrafiła rozdrapać do krwi, trwa to już dość długo, zadzwoniłam do dermatologa i najbliższy termin był na 20 maja :-( Zrobiłam zdjęcie, widać te plamki na policzku?

Zobacz załącznik 620521

mamakaja, ależ Twoja Pociecha serwuje Ci emocje :-), jakoś czuję że to córcia :tak: Będę trzymać kciuki by łożysko się jeszcze podniosło, buziaki!

Do góry